Clara and Kimberly’s world famous wild berry pie

2:19 17 Jul 2010

Här kommer receptet på mitt och syrrans egna påfund, som jag nämnde igår.

Du kommer att behöva:

Till mördegen

150 g smör

3 dl mjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

 

Till fyllningen

1 dl crème fraîche (kan behövas lite extra)

3 dl bär

 

Image and video hosting by TinyPic

Jag brukar ta 3 dl av olika bär, 1 dl av varje. I den här pajen blev det röda vinbär, krusbär och blåbär, men dessa går att byta ut mot i princip vad som helst. Färska eller frysta spelar ingen roll, men har man egna bär i trädgården så är det garanterat godast.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Lägg i alla mördegsingredienser i en bunke och arbeta ihop röran till en torr, smulig blandning. Se till att alla smörklumpar är borta och att det inte ligger kvar mjöl i botten (i nödfall kan man rädda mjölet genom att tillsätta pyttelite kallvatten). Gör sedan som bilden ovan visar, eftersom jag inte vet hur jag ska förklara (”lägg i degen”? ”bonka fast degen”?).

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Blanda bären och häll eller placera dem på vilket sätt du nu vill ha dem i formen med mördeg. Smeta på crème fraîche på toppen (funkar lättast med en sked eller en slickepott). Och nej, du behöver ingen dill i pajen, trots att det finns dill på bilden. Vet faktiskt inte varför den står just där.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Släng in skiten i ugnen på 175 grader, och inte mindre än 30 minuter senare (bokstavligt talat alltså: inte mindre, inte mer. 30 minuter är alldeles perfekt) så har du någonting asgott och inte helt onyttigt att knapra på till fikat, som natt-mellanmål eller på altanen i solen. Godaste sommarpajen någonsin. Det är bara att tacka oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG