Spring Göteborgsvarvet med mig!!!

10:01 12 Mar 2013

Amigos y amigas!!!

Som ni alla vet är jag i Englandet med klassen för tillfället, men jag förberedde en grej till er förra veckan. This one goes out to alla träningsglada Göteborgare. Hoppas vi ses på lördag för bövelen!!

38 kommentarer | “Spring Göteborgsvarvet med mig!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anonym skriver:

    Åh, verkar ju superkul! Synd bara att man inte bor i gbg ;)

  2. Anonym skriver:

    Skit oxå!
    Är 13 & älskar o träna.. Men näe – 13 måste man visst vara! >:*
    Hahah, btw:
    Clara, när jag är färdig, säg spring

    Lame….. ;D<3

    1. Anonym skriver:

      Svar till Wilma:14****

  3. Anonym skriver:

    Fan, bor i Malmö och är bara 13 :(

  4. Jonna skriver:

    Härlig blogg! Intressanta inlägg och fina bilder. Ha en fin tisdag! Kram :)

  5. Anonym skriver:

    Så störigt när en sån här text dyker upp ”Den här musiken från SME är tyvärr inte tillgängling i Tyskland eftersom GEMA inte har beviljat publiceringsrättigheterna till musiken” och man råkar befinna sig i Tyskland nu och ett halvår frammåt!

  6. Anonym skriver:

    Synd att jag bara e 12…… och bor i lappland.. =(

  7. Marica skriver:

    Hatar och träna och bor lite jättelångt ifrån så jag kommer inte dyka upp tyvärr :)

  8. Anonym skriver:

    Det låter jätte roligt! Bor dock inte i Göteborg. :(

  9. Anonym skriver:

    Träna är det bästa som finns och jag har nyss fyllt 14, lust att komma ut till värmlandsskogarna Clara? ;)

  10. Anonym skriver:

    Synd bara att man inte bor i Göteborg… du har inte lust att komma till Gotland istället? ;)

  11. Anonym skriver:

    Önskar att jag bodde i Göteborg nu, haha♥

  12. Anonym skriver:

    Aaah!! Var är all snö? Jämfört med här i Norrland bor du i rena rama medelhavs-paradiset! Tänk att få kunna se gräs när man tittar ut genom fönstret i mars…

  13. Anonym skriver:

    VARFÖR BOR INTE JAG I GÖTEBORG?:((((((((

  14. Anonym skriver:

    Åh, du har sådant fint léende Clara!

  15. Anonym skriver:

    Låter skitkul! Hade jag bott någon timme närmare Göteborg hade jag kommit!

  16. Anonym skriver:

    Det e då fan att man ska va tretton!! <3

  17. Anonym skriver:

    Oh mean, synd bara att man bor i stockholm. Skulle vara fett kul att årets första runda kanske blir av, MED Clara vid sidan av..! :D

  18. Anonym skriver:

    Jag vill jättegärna springa med dig! Jag bor i Östergörland och hon bor i Götet. Men problemet är att hon inte är lika mycket för att träna som jag är! Hoppas jag får med henne!
    Kram :)

  19. Anonym skriver:

    vad kul det verkar (: önska att jag kunde komma, bor 20 min från göteborg men ska tyvärr på middag till nåra :( är 14 och gillar att träna haha men tyväääär :/

  20. Anonym skriver:

    Åhh, Clara. Detta är perfekt. Tacktacktack vi ses på lördag ♥

  21. Anonym skriver:

    åh den som ändå bodde i göteborg då!

  22. Anonym skriver:

    Hej Clara!

    I din nästa vlogg, skulle du kunna (Om du vill, alltså) prata om grupptryck/bekräftelse? För just nu är jag 14 år och går i sjunde klass. Den klassen som jag går i är det lungt och så, men i dem andra klasserna..

    Det är rökning, pirecingar, droger, alkohol, förlora sin oskuld m.m. Och såhär är det även i någon sexa.

    Nu börjar allt spåra. Varför ska man behöva göra dessa sakerna bara för att bli bekräftad? Eller för att vara ”cool och populär”.

    Vad tycker du om det? Skulle verkligen uppskatta en sådan vlogg. :)

    Ha de så bra!

  23. Anonym skriver:

    Och varför bor jag i Finland nu igen?

  24. Anonym skriver:

    Men du Clara… Vad gör man om man inte vill åka tåg, bil eller gå 3000 mil till Göteborg? ;)

  25. Anonym skriver:

    Så jäkla go!

  26. Anonym skriver:

    En snabb fråga… Jag undrar helt enkelt när du kommer tröttna på dagens ”skämt” som alla citeras ifrån 9gag? Alla dessa ”le” och amigos, hermanas osv etc. Jag kanske är ensam men att höra dessa ord i 4 år får mig att undra om språket aldrig rör sig framåt? För tillfället är Say Anything min enda räddning..

    1. Clara skriver:

      Svar till asdasd:Hej! (eller ska jag säga HOLA, sjukt frestande ska du veta)
      Som svar på din snabba fråga kan jag väl säga att jag tycker det är skitkul att sätta ”el” framför ord, att avsluta dem med ”-lito” och använda andra språk som en del av mitt dagliga sätt att uttrycka mig. Och frågar du mig finns det ingen större utveckling för ett språk än när det växer med hjälp av utländska influenser!

      1. Anonym skriver:

        Svar till claraslife:Du svarade precis, perfekt tajming. Man kan inget annat än att älska ditt checka och ”goa”. Ett väldigt snabbt svar på min snabba fråga må jag säga, tycker dock att du missuppfattar hela betydelsen av det jag sa. Jag frågade när du kommer tröttna på saker som kommer ifrån tex. 9gag, dessa saker som ”le”. Jag håller med om att influenser ifrån andra språk hjälper ett världsligt sett ganska litet språk som svenskan att växa. Dessa ord brukar dock kallas för ”låneord” och används för att uttrycka oss bättre i vardagen. ”LE” är inte ett sådant låneord och det hjälper oss inte alls i vardagen, det får oss (eller dig i det här fallet) bara att låta dummare. Jag gillar hur du ”Använder andra språk som en del av mitt vardagliga sätt att uttrycka mig”, du får det att låta som om du är väldigt språkkunnig. Men om du var så språkkunnig skulle du antagligen veta att ”LE” i franskan är den maskulina formen av ”LA”, så användningen av ”LE” får dig alltså att grammatiskt sett vara maskulin. Du kanske har en djup längtan av att vara en så kallad ”tomboy” och då ska jag kanske inte hindra dig…

        1. Anonym skriver:

          Svar till asdasd:Asdasd. Vad lägger du för betydelse ”att växa” för ett språks vidkommande? Menar du demografiskt eller att det berikas?

          Det är sant att ett språk utvecklas genom internationella kontakter, men jag tror exempelvis inte islänningarna (som varit tämligen isolerade fram till 1900-talet) känner att de har ett fattigt språk.

          Utländska influenser kan, i synnerhet medelst internet, ha en rakt motsatt effekt och förklacka ett språk. Det är synd ety det tycks medföra en slags bekvämlighet och slöhet som resulterar i att många inte längre känner skillnaden mellan mer/fler, denna/den här, de/dem, han/honom etcetera.

          Jag tror inte Clara primärt använder sig av ”le” för att det bättre uttrycker något hon inte skulle finna ett svenskt ord för. Inte heller tänker gemene man/kvinna som läser hennes blogg på ”le” som något som skulle maskulinisera henne.

          Hennes språkhantering är inte oklanderlig, men så sitter hon inte i Svenska Akademien heller, utan skriver en underhållande blogg.

          Du må förlåta mig Clara, att jag drar svärd för dig, men jag retar mig en aning när någon ”Asdasd” kommer med grammatiska pekpinnar när ”Asdasd” för eget vidkommande har betydande besvär att exempelvis kommatera och styckeindela. Man gör då bäst i att hålla en lägre profil.

          Ett språks storhet ligger i dess kvalitet och människornas förmåga att förvalta det. Det tycker jag du gör med bravur och ackuratess, Clara!

          1. Anonym skriver:

            Svar till Zandra:”Jag håller med om att influenser ifrån andra språk hjälper ett världsligt sett ganska litet språk som svenskan att växa”
            Jag har väldigt svårt hur du tolkar den meningen som att språket växer ”demografiskt”.

            Styckeindelning finner jag extremt onödigt när man skriver kortare texter men om du föredrar det kan jag hålla mig till det.

            Jag älskar när vissa människor använder lite mer avancerade ord än de är vana vid, du är ett perfekt exempel på en sådan person då jag antar att du egentligen menar ordet ”förflacka” men skrev istället ”förklacka”. Jag håller dock inte alls med om att det är något negativt att det svenska språket FÖRFLACKAS i de exemplen du har givit. De/dem kan mycket väl ersättas av dom för att det är lättare. Jag skulle snarare använda ordet effektivare, det är vad språket blir utav internationella influenser.

            Och om du försöker argumentera för att språk FÖRFLACKAS pga internationella influenser blir det bara pinsamt. Det kan ändras kraftigt och kanske inte längre anses som det språk det en gång var, några enskilda saker kan säkert FÖRFLACKAS men i det stora hela utvecklas språket.

            Och ditt fina exempel om Island är ärligt talat ganska konstigt. Ingenstans har jag påstått att varken Island eller vilket isolerat land som helst har ett fattigt språk, notera ordet berika. Om du nu ändå är tveksam är det väldigt lätt att fina exempel på språk som inte fått influenser ifrån andra länder, tex stammar i Afrika. Dessa stammar saknar extremt många ord som de internationella språken har.

            Även du verkar missuppfatta det jag säger. Det handlar inte om att jag ”kommer med grammatiska pekpinnar”. Jag stör mig helt enkelt på att hon använder ord som inte hjälper hennes meningsbyggnad, samt är väldigt tråkiga. Anledningen till att jag gick in på grammatik angående LE var på grund av att hon påstod sig vara språkkunnig men kan ändå inte använda den korrekta böjningen.

            Det är ganska komiskt då du argumenterar emot hennes påstående ”Och frågar du mig finns det ingen större utveckling för ett språk än när det växer med hjälp av utländska influenser!” också.

            Jag håller dock inte alls med om att folk som ”har betydande besvär att exempelvis kommatera och styckeindela. Man gör då bäst i att hålla en lägre profil”. Denna meningen är ganska äcklig då den i princip klandrar människor som inte har perfekt grammatik och säger att dessa inte ska uttrycka sig i sämhället. Den säger även att grammatiken är bättre än själva innehållet i meningen. Du är extremt bipolär med en dubbelmoral utan dess like då du ”drar svärd för klara” men samtidigt argumenterar emot hennes egna åsikt.

          2. Clara skriver:

            Svar till asdasd:Nu är du bara töntig. Jag citerar:

            ”Denna meningen är ganska äcklig då den i princip klandrar människor som inte har perfekt grammatik och säger att dessa inte ska uttrycka sig i sämhället.”

            Är det inte det du precis gjort på mitt språk? Dubbelmoral, min käre ovän. Detta är en blogg som skrivs i underhållningssyfte, och passar inte det herrn eller madamen så är du väldigt välkommen att klicka dig vidare härifrån. Adjö.

  27. Frida skriver:

    Vrf kan inte jag bo i götebörg???

  28. Anonym skriver:

    Fy tusan vad jag hade velat varit med! Det har varit en dröm för mig att träffa dig hur länge som helst, men problemet är att jag bor 798 mil ifrån Göteborg… Yay! :/

  29. Anonym skriver:

    Hoppas verkligen inte du tar illa upp när jag säger att du är ganska så kass på att (h?)jula…. ):

  30. Anonym skriver:

    Kan man få komma och träffa dig även om man är yngre än fjorton? Jag vill såå gärna träffa dig :)

  31. Anonym skriver:

    Var är snön?

  32. Anonym skriver:

    Kommer du hålla i löparkurser nästa år, jag är född 00 och skulle vilja vara med då!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg