Bonde söker fru: två avsnitt in

12:46 2019-10-04

Det här året verkar produktionen haka på samma tradition som jag sett att bland annat Bachelor jobbat med tidigare, varje avsnitt följs av ett avsnitt av avslappnad ”snacka om hur det var egentligen”-karaktär, i Bönderna Berättar Allt.

Det vill vi såklart inte se.

För varje avsnitt av Bonde söker fru släpps 3 avsnitt på tv4 play. Bonde söker fru, Bonde söker fru – kärlek åt alla och Bonde söker fru – bönderna berättar allt. Just nu känns det överflödigt, men jag kan inte vara säker på att det inte kommer en dag där jag inte får nog. Tidigare säsonger har jag hört att ”Bonde söker fru – kärlek åt alla” innehåller MER intriger och typ ..fylla? (obekräftad uppgift) än det ordinarie programmet. Det kan vara bra för oss att tänka på.

 

Så, vilka har vi att umgås med och älska iår då?

Jimmy Jimpalainen

Jimmy har omgett sig med brevskrivare som tydligt bestämt sig för vad de vill ha hos en partner. Mellan dejterna diskuteras ett gammalt ex, hur han inte drack kaffe utan saft. Han kunde inte heller fylla på spolarvätska. Alla skakar på huvudet i symbiosbesvikelse runt picknickbordet. Det låter ju som ett jävla helvete, tycker alla.

Det är ju som för oss alla, påfyllning av spolarvätska är ett lackmuspapper. Det mest rimliga för att inte spilla tid är väl faktiskt att ha sin första dejt PÅ statoil så att man kan avgöra direkt hur fan det ligger till. Hur ska man annars veta??

Skönt att det kommer lösa sig för den som blir ihop med Jimmy iallafall. Alltid fullt med spolarvätska. Alltid kaffe och inget jävla Önos i termosen. Tack.

Alla Jimmys dejter är såklart unika men de verkar ändå på något sätt sitta ihop med varandra. Alla tänker lite likadant. Det här hemska socialiseringsmönstret känner vi igen, hatar och skäms för att vi använder: man träffar en person, man lägger kanske märke till att personen är oerhört lång. Man får tourettes och berättar tvångsmässigt om en vän man har som ”typ är 1.95”. Konversationen dör givetvis strax efteråt. På samma sätt berättar Jimmys dejter om deras relation till djur, eftersom han råkar ha kanske 60 kor. En person berättade att hon VILLE HA en minigris när hon var liten. Hon hade alltså ingen minigris, men hon ville ha en, vilket kanske iochförsig är typ samma sak som att ha en, eller 60 kor. Jimmy kan relatera. En annan person berättar med glada ögon att hon brukade ta hem möss när hon var liten (för hon var en katt som barn, antar jag??) och nu har hon en kanin hemma. Jimmy nickar.

Vi bör också ta upp den djupa konversationen mellan Jimmy och en av de sökande i slutet av avsnitt två:

Här blev man ändå JÄVLIGT intresserad och tänkte: nu kommer det något som kommer kasta mig ur soffan och blåsa ur hela hjärnan. Framförallt tänker man: nu kommer en KONKRET fråga. Något att bygga en uppfattning av en person på.

KONKRET och bra. Vi behöver inte definiera någonting tydligare.

KONKRET OCH BRA SVAR

Det gör det

Yes.

Jag sätter alla mina inälvor på att de där två inte kommer bli ihop trots denna djupa start men vad fan vet jag!!!!!

 

Alexander 

Vi har redan uppmärksammat att Alexander blir milt stressad i situationer där en annan hade kaskadspytt över kameran av nervositet. Han är samlad, inte i jämförelse med de andra bönderna, men om man jämför honom med oss andra dödliga.

Vi med lätta till extremt grova katastroftankar har funnit vår jämlike att följa via tv4 under hösten. Detta upptäckte vi redan första avsnittet, när Linda hivar upp 1400 brev på hans trädgårdsbord. Hans glädje över mängden brev slocknar och byts ut oroväckande snabbt mot relativt oberättigade panikkänslor:

Samma mekanism som när man vid något enda litet tillfälle i sitt liv kanske får mer än en komplimang av en annan människa. Säg två, tre komplimanger, några fina ord. Det kanske låter såhär: ”Du är rolig och snäll”. Det enda man tänker efteråt är ändå ”men jag är… ful, eller?”. Alexander börjar redan tänka på alla som INTE skrivit ett brev till honom i sommar, och verkar redan ha bestämt sig för att han är kär i alla dem istället för sina brevskrivare. Han gör det inte lätt för sig.

Innan dejterna började gömde han sitt ansikte i näven i 25 minuter och tänkte på kvinnan i sverige som han älskar utan att ha träffat, men som tidigare nämnt INTE SKRIVIT NÅGOT BREV TILL HONOM!! Han oroar sig både för att hon inte skrivit till honom men också över att hon kanske inte finns.

Precis som alla andra egenskaper han visat är detta FULLSTÄNDIGT relaterbart. Han är jag!!! Beter sig som han har bytt ut allt socker i hemmet mot amfetamin, samtidigt som han bara har en jävla massa känslor. Tack för att du finns Alexander. Det enda jag inte förstår är att utifrån dessa två avsnitt verkar Alexander vara besatt av att om 3 år ha 12 barn. Det känns stressigt. En sak taget kära du.

 

Oscar Baby Born

Det är närmast ironiskt att produktionen har bett Oscar krama och kyssa just ett lamm till hans introbild. De leker med skämtet att han är just ett lamm själv. Oscar är 22 år gammal, alltså ett år äldre än vad man är när man föds. Utöver detta är han en Astrid Lindgren-figur. Han råkar också ha ett utseende som gör att varenda person som tittar på programmet tänker ”han ser ut som en person jag gick i lågstadiet med”. Han har DET utseendet. Alla känner vi att vi har gått i samma klass som Oscar.

Att se honom i rutan för första gången var obehagligt i samma kaliber som när den här thisman.org kretsade på internet:

Ett obehagligt ansikte som det skränades mycket kring att många människor sett i sina drömmar och även i verkligheten, utan att veta vem han är. Denna farbror med runt ansikte, kort och långt hår samtidigt och två cheese doodles som ögonbryn gav mig ont i magen i flera veckor, för jag fick för mig att jag också drömt om honom.

 

Iallfall, känslan kring Oscar är likadan, minus allt det obehagliga:

Det är lite läskigt men vi får bara ta det helt enkelt.

Framförallt får vi se hur det blir mellan vår gamla klasskompis och den här Veta Vad Man Vill Ha-personen:

Sådär hade jag förmodligen också uttryckt mig på en dejt om jag någonsin var på en. Oavsett vad jag kände egentligen. Man bara kastar ur sig ord och sen är det bara att gå hem och älta. Men man vet inte om Nicolina ältar, hon är ju så kär. Är det här ett vinnande koncept då? Vi får se nästa vecka. Jag tror kanske spontant: nej. Hon har ju också fel!! Han utstrålar mest: mellis och sovstund mitt på dagen. Inte mycket mer. Happy meal kanske.

 

Pelle Gladben 

Ja.. Så glad.. Det är klart man blir skeptisk när någon har sådär jämna tänder. Och så känner man sig lite lurad på konfekten på något vis när en av brevskrivarna redan har träffat GladPelle. Det känns som att de är klara liksom.

Vad Pelle menar med att Anna har han haft som en topp två, det är svårt att förstå. Vem är den andra.. Vad är en topp två.. Ni har ju inte setts på sju år.. Var hon verkligen SÅ jävla bra på att LOBBA eller vad man nu gör i innebandy…

Men jag fick bara direkt en känsla av att den där innebandymatchen de spelade ihop för sju år sen, den satte ett jävla frö och nu är de redan kära i varandra. Vi fick inte ta del av processen. Programmet borde heta Bonde Har Hittat Fru för det är ju fan redan KLART!!!

Pelle är givetvis jätteglad över att han redan i avsnitt två i princip gift sig med sin gamla innebandytjej. Han kan inte sluta le ens inför de andra tjejerna.

Så glad. Inget han tänker på men det finns där.

:)  Jätteglad.

Jag ska avsluta med att säga att hittills verkar produktionen vara besatta av att bönderna tydligt ska framställas som just bönder. Som om detta är det enda som genomsyrar deras person. Och framförallt, som om det är DET vi tittare är så intresserade av. De medverkande har givetvis inga andra referensramar än dessa fyra: Kor, mjölk, kalvning, tjurar.

Bara några minuter in i säsongens första program frågar Linda Lindorff en av bönderna hur fan läget är egentligen, han svarar det enda man kan tänka sig att en bonde kan, såklart:

Ja, man är lika sprittig som korna. Från början hade han såklart tänkt svara som vilken person som helst, typ ”jo det har varit bra men nervöst” men då har produktionen sagt ”STOPP STOPP, hur FAN ska folk fatta att du är bonde om du håller på sådär? Du får väl säga att du mår som en GLAD KALV eller något, kom igen nu, ge oss någonting att jobba med. Det här är väl inte programmet NORMAL PERSON SÖKER FRU eller??”

Tycker redan synd om alla inblandade, som tvingas bli mer bönder än de egentligen är. Och de är ju redan jättemycket bönder. Jag ser framför mig hur resten av säsongen kommer innebära att deltagarna liksom pressas in i en ännu smalare bonde-form än de redan är i.

Avsnitt 2: Pelles tv kastas ut och ersätts med en 2×2 meter stor porslinsko i vardagsrummet.
Avsnitt 3: Jimmy tvingas (under pistolhot) slänga sin fina keps och byta ut den mot en där det står ”jag är en bonde mu mu”
Avsnitt 4: Samtliga deltagares tavlor kastas ut och har plötsligt ersatts med bilder från Bregottfabriken
Avsnitt 5: Alla böndernas hus rivs ner av tv4s största bulldozer och bönderna med tillhörande deltagare får flytta in i varsin spilta.

Och så vidare och så vidare.

Det känns som att varje dialog i avsnitten har hittills varit såhär:

En av bönderna kanske säger ”Det känns kul att vara med i det här dejtingprogrammet.” och hela produktionen visar baksidan av näven lite hotfullt och säger ”…mm… skulle du säga att det är PARNINGSSÄSONG KANSKE?? Att du känner dig som ett STORT GOTT GLAS MJÖLK KANSKE??? ATT DET SKA BLI KUL ATT FÅ TRÄFFA ALLA KOSSORNA KANSKE?????”

 

Ja, jag vet inte. De älskar bönder, tv4. Det gör de. Och vi också såklart.

Vi ser vart det här bär av, hittills är det lovande!

 

8 kommentarer | “Bonde söker fru: två avsnitt in”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma skriver:

    Jag har RÅMAT?? förbannelse, nu har du peakat med den där jävla lågstadiebilden hahahah

    1. Erika Petersson skriver:

      Nej men du jag BLIR så glad <3 <3

  2. jonsnick2 skriver:

    A very well written knowledgeable and informative blog. Loved it. However, if you are looking for a similar solution to the problem then you must visit the website at our profile.For more information visit our website :-https://www.rokucomlinkus.com/

  3. Anna Sjoberg skriver:

    Godvänner, jag heter Anna Sjoberg, från Stockholm, jag är läkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige. Jag är gift i över 6 år med två barn, mitt förhållande till Sjoberg, min man var till en början söt, romantisk och senare blev mardröm fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskar på mig och letade efter ett sätt att få en snabb skilsmässa, vi uppbruten före 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek. Jag älskade min man så mycket. Jag vill inte förlora honom till en annan dam. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle vara hemma för att älska mig för alltid. Jag förklarade min situation för en vän på jobbet, min vän Jennifer hon berättade för mig att snarare kontakta hjälp av en kärleksstiftare som heter Dr.Oduduwa från afrikana nation med magisk kärlek spell del bön för att återvända tillbaka ex love, att han har kraftfull begåvad charm för att få tillbaka kärlek och förtroende i alla trasiga äktenskap eller trasiga kärleksförhållanden, jag trodde och provade och det fungerar för mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr.Oduduwa via hans personliga mailkontakt nedan;
     {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}.

    Dr.Oduduwa svarade på mitt meddelande, han sa att kan hjälpa till att få tillbaka min ex kärleksman med omedelbar charm kärleksdel på två dagar, jag var mycket glad att hitta den här mannen som hjälpte mig, jag följde alla hans instruktioner noggrant steg för- stegböner och besvär som jag själv gjorde i mitt hus med ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag kan göra hemma under nattbönerna älskar stavningsprocessen. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. det började fungera för mig eftersom jag inom några timmar senare fick ett telefonsamtal från min man, jag var så förvånad och chockad eftersom han har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu gör jag omedelbart en kärlek stavningsböner min make Andrea kom hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad över hur kärleksdel fungerar positivt på min man inom 2 dagar han är hemma. Just nu lever min man och jag båda lyckligt tillsammans i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa.
    Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa förlorade kärleksförhållanden eller kärleksförhållanden för att hitta verklig kärlekspartner.
    dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  4. Jehona Bekteshi skriver:

    Hej vänner, jag talar uppriktigt … det kräver hårt arbete, engagemang och engagemang för att göra ett framgångsrikt äktenskapsförhållande varaktigt under en livstid, här är mina sanna levande vittnesbörd om gudomliga bevis till god magisk kärlek spell lösning jag fick från Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) kärleksläkardoktorn, som hjälpte mig att återställa mitt äktenskap från separationen för några dagar sedan. Mitt namn är Jehona Bekteshi från Stockholm. Efter så mycket kärlek i relation med min make i mer än fyra års äktenskap slutade han mig och han tappade mitt hjärta. Jag gjorde allt för att få honom tillbaka, jag har kontaktkommunikation med några andra spellcaster online men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog för mig att jag föredrar att kontakta en riktig stavmästare som kunde hjälpa mig att kasta en magisk kärlekskarm för att föra min man hem, men jag är den typ som aldrig tänkt på magisk charm kunde Hjälp, jag hade inget annat val än att prova, jag skickar ett meddelande till Dr.oduduwa e-postadress jag kopierade från en vänner bloggsida postade stavkrasch och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar som min ex make man kommer att återvända till mig innan tre dagar är förbi, Dr.Oduduwa hjälpa mig kastade förtrollningen magiska kärlek spell med användning av foton bild och namn jag skickade till honom och förvånansvärt under den andra dagen, det var runt 04:00. Min ex man ringde mig på mobiltelefon för att be om ursäkt för mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtal och allt han sa var att han var så ledsen för allt gjort fel för att skada mig att han var mycket ångerfull och omvände sig, nu vill han ha mig att återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom vilket var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon vet att jag har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med en snabb, snabb lösning för att få tillbaka min kärleksman hem, allt mitt problem är över.
    Alla som går igenom relationskris eller svårigheter måste skicka meddelande till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat kärlekskrisen som följer; …
    Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
    magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
    Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
    Anslutning till nya find love trollformler
    Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
    Uppdelningsförhållanden Staver
    Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
    Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
    Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)
    Dr.Oduduwa kärlek stavning incantation bön är praktisk och du kan förstå varje steg för att få kärlek spell fungera. det finns inga avgifter i samband med böner om du har problem för en hållbar lösning, skicka ett meddelande till honom via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  5. jones skriver:

    real driving license and registered on our website without taking any exam or taking the practical test. all we need is your details and it would be logged into the system within the next eight days. The driver’s license must go through the same registration procedure as those issued at driving schools,

    https://koopeenrijbewijscbr.com/

  6. I am sure individuals like me will find your blog to be of great help. I will suggest it to my friends.Thanks.
    ติดต่อหวยฮานอย

  7. I really like your article. how do you think of it It must be only you.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg