Bonde söker fru avsnitt 11

16:08 2019-12-05

jaHAPP Hej och välkomna till näst näst sista(?) BFS-texten. Jag är mitt uppe i en flytt. Väldigt stressad igår tänkte jag för mig själv: ”nu börjar ju avsnitten bli rejält tråkiga så det kommer ju inte bli några vidare scener att skriva om” men dra mig käpprätt åt helvetet ner i MAGMAN vad man kastades mellan känslor den här onsdagen? Jag erkänner mig besegrad av produktionen, aldrig kan man gissa i förväg hur bönderna faktiskt kommer välja. Starkt var det! Vi kan väl börja hos Jimmy:

När jag såg det här kastades jag tillbaka till när jag blev dumpad av min första pojkvän. 15 goda år gammal var jag och ett halvår senare träffade han en ny tjej. Av en av mina vänner fick jag höra att hon var väldigt ”lik mig”. Det gjorde ont. Men frågan är om det hade varit mer smärtsamt om min vän sagt att den nya tjejen var väldigt olik mig. Allt gör ont!! Det går inte att jämföra två personer sådär och säga någonting som känns bra för mottagaren. Om man får höra att man är lika varandra så tänker man.. ”Okej, min personlighet är så vanlig och tråkig tydligen.” Får man höra att man är olik varandra tänker man: ”Okej, så jag är så mycket sämre och ett ufo..” Summa summarum: det är överflödigt att säga sådär.

Tycker ändå det är kul att Jimmy så tydligt poängterat Jonnas otroliga utseende varje avsnitt hela denna säsong. Så fort Jimmy synts i bild har man hört ”OCH SÅ VAR HON JU SÅ JÄVLA SNYGG DEN DÄR DAGEN PÅ SLOTTET HON VAR SÅ SNYGG vilken JÄTTESNYGG TJEJ”. Typ klockan 4 på morgonen när Jimmy är ute och mockar iförd en perfekt väst mumlar han ”jättesnygg jättesnygg tjej jonna” och nu i efterhand känner man ju att man borde ha sett igenom det där och tänkt att han kanske mest tycker att hon är just: snygg. Lurad av produktionen!!

Det enda jag tänkte hela avsnittet: Jävla SMACKANDE, stäng av micken!!!! Har tv4 ingen skam i kroppen… Som att nån har en mikrofon I MUNNEN och äter en hamburgare långsamt. Nåväl, min upplevelse av det här valet var att man som tittare har blivit lite bedragen. Själv har man inte upplevt någon kemi mellan dessa två, det är som att de gått bakom ryggen på en. Man var liksom aldrig riktigt delaktig i denna relation, och man trodde dessutom att man ändå hade liiiite koll på Jimmys känsloliv men nej. Dock, just fenomenet att två oerhört vackra personer blir ihop i slutändan, förblir lyckliga och har det bra tillsammans är vi som växt upp med disney inte särskilt förvånade över. Gillar dessa två mycket, även om jag absolut trodde att Jonna var The Girl. Fel kan man ha!!

”ladda om” haha, starkt motto gällande dejtinglivet. Allt krut! Antar att Oscar blev övertalad av produktionen att gå på en sista dejt med Wilma? Känns som att om han hade fått bestämma hade han ringt henne på en walkie talkie från dejten på åkern med en bullens i ena näven och sagt ”sorry jag pallar inte drama du får åka hem”. Istället tog han ut henne på en sista svängom.

I denna mycket spännande miljö

Är det bara jag eller nä vet ni skitsamma

Drömdejt dock… bowla i en avlång scoutstuga. Hade älskat. ALLA Oscars dejter har varit förträffliga förutom när han bråkade med Minna om känslor i bubbelpoolen, resten har jag varit djupt avundsjuk på.

Känns väldigt osannolikt att Wilma skulle ställa denna fråga till Oscar först nu när de är mitt uppe i att spela kägelspelet, så vi får väl utgå från att detta var en från produktionen skriptad fråga:
”MEN JAG TÄNKTE EEEEEH HUR SER DINA TIDIGARE RELATIONER UT LIKSOM??”
Skapad för att dialogen skulle, dramaturgiskt korrekt, mynna ut i att Wilma återigen skulle berätta att hon aldrig varit kär. Så att vi tittare verkligen VET att här, här är det skört och här kan det göra ont.

Jo hela uppbyggnaden i Wilmas medverkan varit perfekt för oss tittare.. Så KÄR och snäll och naiv och ovetandes och framförallt så ung och färsk och osårad och sen PANG hejdå sorginfektion i hela bröstet. Nästan så att man får känslan av att hon är en oerhört skicklig skådespelare som fått betalt för att vara med, just för att det blir så perfekt gripande när hon är precis så som hon är och säger det hon säger. Oskyldig!! Oförtjänt av smärta!! Ett sprött frasbröd på väg att bli krossat i en killnäve.

Stark scen var det, när de leendes travade i armkrok till ett skjul där Oscar skulle påbörja Operation: Dumpa Wilma :( Och där inne var det jobbigt att se att Oscar i ena sekunden sa: ”Detta är det mysigaste jag haft på länge” och sekunden efter följa upp detta med: ”Jag tror vi bara är kompisar och inget mer”. Aj. Vi såg det komma men det kändes ändå!

Jo, men det var väl ändå på något sätt gulligt att de där två smurfarna ska äta denniskorv på en åker ihop resten av sina liv. Glad för er skull, även om jag varit lite dryg mot er båda denna säsong. Man känner bara sån oerhörd distans till dessa nu på något sätt, när de hittat varandra. De delar något och är inte längre tillgängliga för tittarna. Kommer förmodligen bli extremt tråkigt att se dem resa iväg nånstans men hade gärna sett dem ha en traditionell restaurang-dejt där Cecilia får ett dyrt smycke av Oscar bara för att se vad som hade hänt! Bärsärk inne på jennnsenns böffhus kanske.

Och Pelle Pelle Pelle… Tack till Josephine som levererade repliken: ”Vilken lång backe det var” Hahahah där har vi någon som INTE är skriptad. Förevigt min favorit i tv. Så fin. Det blev såklart tröttsamt när förklaringen till Pelles val bland annat påstods grundas i att Josephine inte ”SLÄPPT IN” hit och dit.. vad som nu menas med det… Hon har väl släppt in hela jävla Sverige i mitt tycke men visst. Utöver det tjatet så slutade jag faktiskt vara orolig för Josephine här? Det kändes som att hon inte var så förstörd ändå. Kanske var hon inte så kär i Pelle som det såg ut. Hoppas!!

Man har inte riktigt fått se vad Karin har för personlighet så man reagerade tyvärr mest såhär efter valet: ”????? Ok men.. vem är hon?”. Det enda man fått höra Pelle säga om henne är ”hon är så glad hela tiden” och det är ju svårt att bilda sig en uppfattning av nån som har det utmärkande personlighetsdraget: glad. Sen har det ju varit så mycket fokus på Josephines eventuella ”mur” hit och dit och ”svårt att släppa in Pelle” fram och tillbaka så Karin har verkligen hamnat i skymundan under programmets gång. Men framförallt vill man ju att Pelle ska vara så glad som han ser ut och det verkar han ju blivit!! KUL. Kan absolut se dessa två på dansbanan ihop.

Haha fy fan DESSA TRE till island Det hade varit ett program för mig. Har faktiskt svårt att se en mer ojämn trio på vift ihop. Så fort Karin och Pelle börjar kramas kommer Linda in från hotellrummet bredvid ”HÄR STÖR JAG MITT I PUSSARNA!! HUR KÄNNS DET NU DÅ?” mardröm

Och tack för ännu en härlig förfestsituation med dessa tre härliga tomtenissar. GÄNGET. Mitt Team. Kommer ändå sakna dessa stunder när produktionen försöker lura oss att tre personer i den här konstellationen (två tjejer som dejtar en och samma man från Dannike) kan ha det trevligt ihop under dessa former.

De av produktionen skriptade konversationerna florerar verkligen nu när det bara är två deltagare för vardera bonde kvar och de förmodligen bara vill ligga på varsitt rum, kolla netflix och tjura tills allt är över. Vilken jävla PISSvecka de har haft ändå, stressigt som fan tänker jag mig. Ändå sitter de i soffan och frågar varandra hur saker känns och hur skakiga de är. Tycker det är förvånande att ingen av de medverkande har bett om lugnande medicin med tanke på vilket känslomässigt krig som ägt rum de senaste 7 dagarna. Ser framför mig att produktionen tvingar ut de olika tjejerna och säger ”men UMGÅS nu då tjejerna så vi kan filma lite!! Ställ gärna frågor du aldrig skulle ställa i det normala livet tack tack???”

Men sen hörni.  

Sen. Detta.

Ja.

NEJ VI ÄR ICKE VÄRDA ATT SE DESSA TVÅ SPRÖDA HJÄRTAN I TV NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ VISST VI GÅR TILL JOBBET VI BIDRAR TILL SAMHÄLLET VI BETALAR SKATT VI ÄR SNÄLLA MOT VÅRA MEDMÄNNISKOR VI KÄLLSORTERAR VÅRA SOPOR MEN DETTA KAN VI ALDRIG HA GJORT OSS FÖRTJÄNTA AV. JESUS I KRUBBAN så känslosamt. Fy fan??? Det kändes nästan brottsligt att se den här scenen, det var för intimt och på riktigt? Aj aj aj. Älskling 1 och 2 är ni.

Ja men kära tid LIVESÄND dessa personers bröllop i SVT ärligt kungafamiljen kan ta sig i ***** i jämförelse med Madeleine och Alex. Jag vill SE deras liv. Detta är ju hoppfullt?? Förväntar mig att Madeleine har fött 4 barn innan nästa avsnitt. Det kan också gå åt helvete, det ska vi vara medvetna om. Det där blickarna innebär antingen: Livslång Kärlek eller: Luftslott. Vi får se!

Detta var ju dock ett oroväckande citat från Alexanders håll med tanke på att han ansvarar för följande:

180 djur i olika storlek
1 gård med livsnödvändiga grödor eller något jag vettefan
400 LPskivor med tysk hårdrock
1 staty av buzz lightyear i samma rum som flera liter sprit

Han KAN inte bara låta allting förfalla nu för att han är lite kär… Du ska INTE bara skita i allting Alexander!! Kära nån så stressande…

Ps fan va dåligt de sålde in nästa avsnitt:

Klassiskt skämt om att TJEJER PACKAR MYCKET fan va hilarious det är när TJEJEN HAR 4 STORA VÄSKOR OCH KILLEN HAR PACKAT ALLA SINA GREJER I EN LITEN SERVETT HAHAHAHHA *gråtskrattsmiley*

Nåväl. Denna FYRA BRA MÄN-säsongen av Bonde Söker Fru börjar lida mot sitt slut och fan va detta program varit bra på att promota KILLAR och att vara ihop med killar för även de som blir dumpade säger att de fått tillbaka hoppet om män.

Bonde söker fru sponsrat av KILL-LOBBYN AB fy fan va bra detta program har varit på att visa ansvarstagande killar med känslor!! *introt till 2 1/2 men spelas i början av nästa avsnitt* MEN MEN MEN MEN MANLY MEN MEN MEN OOOOOh

Ja kära tid!

Men ÄR det inte lite spännande att de kvinnor som fått mest tv-tid denna säsong är de som åkt ut under avsnittens förlopp.. Nästan så att man känner att programmet handlar mer om de som blir dumpade än de som i slutändan får stanna.. Programmet borde byta namn till Bonde DUMPAR Fru, för det är ju mycket där fokus ligger… Alla 4 deltagare som blivit ”valda” nu har ju absolut varit i skymundan hela säsongen, det har handlat oerhört lite om dem hela tiden. Vi vet nästan INGENTING om varken Karin, Emelie, Cicci eller Madeleine, visst? Äh jag kan väl inget om tv så jag vet väl inte!! Ville bara ta upp det innan vi säger hejdå.

Detta blev inte så skoj men jag lever under pressade förhållanden ursäkta mig!! Måste bära ner 130 lådor i förrådet nu utan att veta var förrådet är. Utmaning! Hej!

17 kommentarer | “Bonde söker fru avsnitt 11”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Erika ej Peterson utan Rogerson...dotter skriver:

  Du är så rolig att jag ligger och kvidskrattar tyyyst tyyyst för att inte väcka min göbbe.. tänkte på dig under avsnittet när Alex började gråra, att nu kommer Erika också gråta(lika mkt som mig)

  Har du inte bloggat om de första avsnitten eller är det bara jag som inte kan hitta dem? Vill läsa vad du tyckte om Sundbyholm etc..

  1. Erika Petersson skriver:

   Näää blir så glad <3 <3 Ja jag blev extremt berörd, tyckte det var så jäääävla starkt. Jodå! Jag har skrivit om alla avsnitt förutom det allra första! De ligger på bloggen om du scrollar ner lite (dåligt beskrivet sorry) <3

   1. Erika ej Peterson utan Rogerson...dotter skriver:

    Hittade de gamla inläggen när jag bytte till datorn. To much fun for my phone 😂😂😂

 2. Karin, Pelles okända tjej skriver:

  Älskar din blogg! Alltid så klockrena texter med skrattgaranti!
  Kan ju också säga som såhär att det är väldigt frustrerande att produktionen klippt och lagt nästintill all fokus på de andra tjejerna. Man känner sig nästan dum som sitter där på stenen och ler medan ingen vet vem man är. Jag är rätt rolig.. Tror jag.. Haha! Men det är väl något de som vill får lära sig i efterhand.
  Fortsätt med att vara grym! Ha det fint!

  1. Erika Petersson skriver:

   Nej men Karin!!!!!!! Blir så glad att du läser och tycker om. Ja, jag kan verkligen tänka mig det, konstigt att se programmet i efterhand och uppleva det så. Orättvist! Hade föredragit om du fick ta mer plats.
   Tack för att du skrev till mig!

   1. Karin, Pelles okända tjej skriver:

    <3

 3. Therese skriver:

  Missade avsnittet pga är också mitt i en flytt och inget wifi osv osv. Men detta inlägg är ju allt man behöver! Har det inte varit ovanligt mycket ”dejtande” i år?

  1. Therese skriver:

   Tryckte för snabbt!! Alltså mer riktiga dejter där de går iväg/åker iväg? Plus mer alkohol. Lämnar gården för att dricka bärs i ett gammalt stall eller ligga i en bubbelpool. Har fått för mig det i alla fall, och att det varit en del i att man fått lite svårt att ”lista ut” hur de ska välja…?

   1. Erika Petersson skriver:

    Hmm Ja kanske? Jag har så frrrruktansvärt dåligt minne så jag kan knappt jämföra med tidigare säsonger men bubblet har ju absolut flödat dagarna i ända…

 4. Linnea skriver:

  Åhh sörjer att bonde är slut BARA för att du bloggar om det haha.

  Får man önska att du bloggar Farmen? Robinson? Nobelfesten? Ähhhh skitsamma hade kunnat läsa din sammanställning av Forum på tvåan och hade tyckt det var 10/10-underhållning

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha detta är det finaste jag läst!! Kommer också tycka det är tråkigt när det är slut! Vi får se vad som blir nästa projekt. Forum är en god kandidat absolut!

 5. Ann skriver:

  Men HUR KAN DU HA TAGIT DIG IN I MIN HJÄRNA OCH TÄNKT SAMMA TANKAR??? Har tjatat om detta att jag inte förstår hur Jimmy bara kan ha pratat om hur snygg Jonna är och att produktionen bara klippt ihop allt för at sen LURA OSS.

  Har även i en lång Bonde-tråd på fb tjatat om hur Josefine är en underbar underbar tv-personlighet och hur lite man vet om Karin förutom ”glad” (förlåt Karin!).

  Bröt. Ihop. När Alexander biter sig i läppen. Ajajaj. Har ju även begärt en realityserie med Madde och Alex. Ge mig.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha. Glad att vi tänker lika!! Great minds!!

 6. Sara skriver:

  Älskar dina analyser, men vissa val kändes väl väldigt givna?! Oskar och Cissi kändes rätt troliga, Pelle & Karin har väl de flesta vetat om rätt länge i och med sambo vid programstart. Alex gissade jag rätt på men Jimmy hade jag fel på men de två var mest ovissa. Blir intressant att se fortsättningen, vad tror du Alex och Madde?

  1. Erika Petersson skriver:

   Tack!! Jo Oskar och Cissi var ju ingen shocker direkt.. Ursäkta visste EJ att Pelle och Karin var sambos när programmet startade??? Ja det blir intressant! Svårt att säga, kommer ett inlägg idag där detta ska dissikeras tänker jag

   1. Sara skriver:

    Sorry, inte som kritik, men det har gjort att det valet inte varit så ovisst i min värld :)
    Måste kolla klart på veckans avsnitt och läsa ikapp, tack igen för bra läsning.

    1. Erika Petersson skriver:

     Hahah läste nu att mitt svar kunde utläsas mycket förbannat, sorry!! Jag var i chock över att sådan fakta var ute i allmänheten och att jag missat :( Ja, du har ett gott avsnitt att se fram emot! Tack för att du läser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG