Bonde söker fru avsnitt 10

10:43 2019-11-28

Hej kära vänner, nu har vi kollat på tv tillsammans igen! Va kul.

Tyvärr tenderar  den här typen av dejtingprogram att bli mindre spännande ju längre säsongen går, tycker jag. För 4 avsnitt sedan var det ändå lite GO den här timmen varje onsdag. Man kastades mellan olika känslor och, ja inte riktigt intriger men iallafall interaktioner mellan olika människor. Nu är avsnitten såhär: i 20 minuter sitter två personer på en picknickfilt i solnedgången. Sen reklam. Sen sitter två nya personer i 20 minuter på en annan picknickfilt. Det korkas upp bubbel men alla dricker 1 LITEN SNÅL enhet var.

Det är ju inte tillräckligt med spänning att en person åker ut någon gång ibland, vill man leverera ren och skär underhållning krävs MER. Ingen skriker på varandra i dessa allmogekök. Nån kanske gråter på sin höjd men det är för att den ”blev sårad för fyra år sen”..Paradise hotel vet hur man gör det här, Bachelor vet hur man gör det här.. Är det först i nästa säsong som även Bonde söker fru börjar med att kasta in nya deltagare under säsongens gång för att ”röra om i grytan” månne? Är det ens något vi vill? Eller föredrar vi egentligen att behålla detta relativt okontroversiella kärleksförsök i nästkommande säsonger? Spännande att se hur det utvecklar sig..

Ett annat problem är att Bonde söker fru är ett så pass seriöst program att bönderna faktiskt väljer att ha kvar de individer de på riktigt tänker att de skulle kunna dela ett liv tillsammans med. Vad innebär detta för konsekvenser för tittaren? Jo, ju längre säsongen går desto mer tvingas man titta på välmående normala människor som knyter an till varandra på ett sunt sätt. Det ÄR jättetråkigt att se hälsosamma relationer växa fram i tv, tyvärr. Samtidigt som man unnar dessa personer att hitta kärleken – såklart – så är vi också skadade av Filip och Fredriks gränslösa hets i TV. Så vi tycker, parallellt med allt unnande, också att det är: rätt slätstruket.

Inte fan vet väl jag! Men lite uttråkad är man ju, trots att det närmar sig ”final”. Kärleksfinal. Det enda som fortfarande levererar äkta guld är scenerna med detta gäng tycker jag:

Jobbigaste upplägget för förfest: Du och en okänd tjej som också helt öppet dejtar den du dejtar + den ni dejtar lyssnar på Neil Young i en trång skinnsoffa. Hemska förutsättningar för varje deltagare på denna förfest men givetvis värst för den stackare som skiter fullständigt i Neil Young. Fy fan va jobbigt det är när man är 3 människor i ett rum och 2 personer har något de bryr sig om och man själv känner: what the actual little fuck gör jag här?? Finns det en gräns för hur länge man kan stå ut med sitta med på den här typen av umgänge och säga ”den låten var spännande :)” det undrar jag… Som att jag skulle sitta med på något jag bryr mig väldigt lite om till exempel i ett pappersbruk… Och nån säger… kolla detta a6.. jävligt fett.. Och jag svarar… det var trevligt :) sen måste man till slut kväva sig själv med en bit pappersmassa antar jag.

Det här är också det tråkigaste som finns i hela världen: Att vara på en fest (okej jag vet att dessa tre inte HADE EN REGELRÄTT FEST i den här scenen även om Alexanders hem är Berghain fast i Dannike) och så spelar folk låtar man aldrig hört. Det är så jjjjjjävla tråkigt att lyssna på musik för första gången ihop med andra människor.

Men men, vad händer i Pelles liv den här veckan då..

Gulligt <3 <3

Sen har jag tänkt på en grej som har med integritet att göra som plattar till hela den här showen ytterligare. Integritet på bekostnad av underhållningen. Precis som underhållningen i många andra fall (tidigare nämnda Paradise Hotel exempelvis) bekostas och finansieras av människors integritet!! Denna säsong har verkligen SKRAPAT på alla deltagares yta och absolut inte mer än så. Och det är ju bra på ett sätt, värdigt liksom, att det här programmet är så påklätt och artigt och snällt. Men det blir samtidigt lite.. personlighetslöst.

Sådär har ju alla deltagare sagt i något avsnitt och presentationen gör att det är HELT OMÖJLIGT ATT BRY SIG. ”En gång hände det en grej och det har varit rätt jobbigt för mig”. Det är samma dilemma här.. Å ena sidan kanske vi trivs med att BSF är det minst provocerande programmet i världshistorien, eller så VILL vi att nån deltagare ska kliva upp och ärligt berätta ”en gång blev jag faktiskt mördad det var väldigt hemskt” jag vet inte??

Min generation blir ju också nästan förvånad när någon INTE lägger upp en livevideo där de ingående dokumenterar sin förlossning, sina sexpreferenser, relationsproblem, kronofogdenbesök, psykologsamtal.. Så när någon i tv4 säger ”en gång hände det en grej” kan vi absolut inte bli mindre berörda för vi är så vansinnigt härdade.

Men det här är härligt:

hahahahhahahaha <3 det är sant, det är sant.. Vilken tur att du inte sökte till programmet BOND SÖKER FRU för det är väl bara i actionfilmer med romantiska inslag den där typen av dejter faktiskt förekommer… Dyra presenter?? ”Smycken” tror jag Cecilia hade som förslag också på vad som delas ut som presenter på dejter.. Jag har aldrig känt igen mig mindre MEN:

Drömdejt. Fy i hela fan va gött det där såg ut.

Nepp vet du hur det egentligen ligger till: du har varit på gården i 5 dagar och det är helt omöjligt att älska någon på så kort tid. Man kan, med tidsaspekten i åtanke, kanske på sin höjd ha såhär mycket känslor i den situation du nu sitter i Jonna: han den där bonden verkar lite trevlig, jag borde kanske säga hej till honom imorgon :)

Det är givetvis ingen i detta program som har en mur runt sig på grund av tidigare svek. Ni känner som ni känner för att ni har lärt känna er potentiella bonde lika väl som ni lärt känna personalen i matsalen från när ni gick i mellanstadiet.

Jag blir matt för det känns som att personen som intervjuar deltagarna när de sitter framför kameran verkligen fiskar efter den där typen av platta analyser av känslomönster. ”Vad tror du gör att du inte riktigt släpper in Jimmy efter att ha umgåtts med honom i 3 dagar?” Shhhhhh

Såhär är det ju inte: man går och handlar dadlar på Ica och eftersom man inte berättade för personen i kassan om sina barndomstrauman när ens förälder blev lite för full så tänker man senare när man packar in varorna i bilen att… Jag har verkligen byggt upp en mur runt mig själv? Jag är så känslokall? Det är lättare att stänga in känslorna än att släppa iväg dem, tydligen…

Heeeejdå

Hela sveriges befolkning (alla i hela sverige kollar på detta program vad jag vet) VRED ihjäl sig i sofforna. För vi ville grabba tag i Pelles glada lilla ansikte med näven och säga ”PELLE nu passar du dig jjjääävligt….!!!” Det finns väl ingen tittare som inte känt sig som Josefines överbeskyddande storebrorsa som liksom vill hota Pelle LITE GRANN… Spärra ögonen i honom lite.. Inte för att han har gjort något fel utan för man blir så nervös för att Josefine ska bli ledsen :( :( :( Jag är ärligt talat: 0% sugen på att hon ska bli sårad. Hon ska ha skadestånd för leda och värk av tv4 om hon inte blir ihop med Pelle det ska jag se till. Egentligen inte för att jag tror att de är menade för varandra men hon får icke bli hjärtekrossad on my watch…

Alltså Alexander den ENDA mediakompatibla människan i hela sverige just nu. Alltså han VET vad som funkar i rutan och vad som inte gör det. Har det gått ett enda avsnitt utan att Alexander har levererat pure gold?? svar: n-e-j. Han måste ta över Linda Lindorffs roll till nästa säsong. De andra bönderna är såhär: Ok vi kanske kan ha en dejt där vi har fin utsikt och typ äter något gott (samma referensramar som de flesta av oss här på jorden tellus MCearth) men Alexander är alldeles för bra för oss och säger nej nej VAGNMUSEUM det är dit vi ska idag. Dagen efter vi varit på dejt i krematoriet!!!

Det vet vi alla: gillar man hästar är man precis lika intresserad av VAGNAR, det är exakt lika kul. En gång när jag gick på ridskola och kom till lektionen så sa min ridlärare DIN HÄST ÄR FÖRKYLD MEN DU KAN VÄL TA DEN HÄR VAGNEN ISTÄLLET OCH DÅ SA JAG FAN VA FETT DET SPELAR VÄL INGEN ROLL FÖR MIG

(förlåt jag har så lågt blodsocker..)

Men det är ju en rolig grej. Som när det underbara programmet Extreme Home Makeover sändes och de alltid resonerade såhär: ”Ja.. du är ett 3 år gammalt spädbarn och har en gång i ditt liv sett basket på tv…. och du hatade inte det…. så nu har vi gjort om ditt babyrum till en stor basketplan där 10 långa män kommer stå och öva 4 gånger i veckan inför NBA GRATTIS DU SOM ÄLSKAR BASKET LILLA BASKETBEBISEN!!”

Norra europas mest känslokalla frieri skedde i tv4 denna onsdag. Det var perfekt. ”Ja, det är planen” kommer jag också svara om någon någonsin skulle få för sig att poppa frågan så att säga. Iskall!!!

Som jag sa: han är så jävla bra på tv. Alexander Den Goe.

:( upplagt för att underbara Wilma kommer bli väldigt ledsen

Jag tänkte först att detta var skryt… Fast det är ju ändå inte skryt, det är bara roligt. Blir fascinerad och lite nyfiken på denna persons bakgrund, alltså man får inget riktigt grepp… Oscar har ju uppenbarligen fått ett riktigt jävla bra grepp om Cecilia eftersom han är tokkär i henne men när man försöker urskilja hennes personlighet är detta det enda man ser: en suddig barbapappasjäl. Helt ogreppbar och samtidigt oerhört tydlig i sina preferenser: äta korv, köra lastbil, inte bli bjuden på saker. Hon är FÖR enkel för att man ska förstå henne. Extremt uppfriskande.

Ja och det sista jag vill ta upp med er idag är en sak som slog mig under detta avsnitt men som jag nog lite undermedvetet känt hela denna säsong ang Jimmy….

Alltså…

Han har så JÄVLA snygga kläder??

Kolla på den där tröjan? Den är helt perfekt? Ser så dyr och skön ut… Lyxig och funktionell.. Den är så jjjjjjjjjjjävla laid back snygg Kim Kardashian Tyra Banks rikedom lyx och flärd……. Han har så OTROLIGT bra stil

Är detta Dressman söker fru???? Nej men den skjortan.. Och verkligen en oerhört snygg keps.. Och lite avslappnat kliar han sig på örsnibben för att visa upp sin jättesnygga klocka SOM EN MODELL… Han är min enda stilikon nu och framåt.

..Nä men seriöst vilken OTROLIG stil han har SVERIGES Lenny Kravitz, det är inte ett skämt.

Okej en summering, detta har vi kommit fram till ikväll:

 • Jimmy måste börja modeblogga
 • Josefine får inte bli ledsen.
 • Alexander måste börja jobba på jag vet inte paradise hotel Äh va fan gör honom till CHEF över tv4 bara?? Innehållsgeni. Vill ha en kanal som sänder hans liv dygnet runt bara.

05.00: vaknar, dricker ett glas mjölk och lyssnar på Ace of Spades på repeat
05.20 – 16.00: vandrar runt på olika museer och känner känslor och tänker tankar
16.00: tar en aw i sin egen bar i sitt eget hem
18.00 – 18.05: mjölkar kor (jag har tyvärr lite dålig tidsuppfattning gällande bönders arbetstider)
18.10-05.00: Sover med W.A.S.P på högsta volym och längtar efter en ny dag

Och slutligen, såhär gissar jag att bönderna väljer:

 • Oscar väljer Cecilia pga de är båda rent själsligt oformliga barbapappas som vill plöja en åker tillsammans och sen äta bullens
 • Jimmy väljer Jonna pga.. det känns så bara
 • Pelle väljer Karin men de kommer göra slut längre fram
 • Alexander friar till Madeleine inne på Hööks varuhus eftersom hon en gång sett en häst och tyckte den var söt

Vad tror ni?

Kram från EP

18 kommentarer | “Bonde söker fru avsnitt 10”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. raskolnikovjr skriver:

  Asssååååå, en som kommer fråga DIG om du vill gifta dig är jag!!! Fy fan va kul du e håller med om exakt allt, även jimmys perfekta stil. asså kram, hoppas du har en perfekt helg o sen ett perfekt liv

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahha yeeeees!!! Fan va glad jag blir. Hoppas DU har det helt jävla förträffligt, tack för att du skriver till mig

 2. Tamilrockers skriver:

  My name is Kapil. Kapil sharma is the marketing manager of Alertfreejob, an educational information company based in the India. Alertfreejob provides educational and tamilrockers information in India.

 3. Ann skriver:

  Helt otrolig analys. Backar Alexander 100 % i hans uttal av kex och det är alla ni andra i Sverige som har fel. Tror lilla blyga hästälskaren kommer flytta in på gården, tvingas lyssna på hans ”tyskofila” låtar och tröttnar lite och får honom att typ lyssna på… Enya istället eller nåt annat som passar bra till hennes ljusa och fräscha väggordsstil som kommer göra sitt intåg så FORT tv-teamet åkt hem. Ge dem ett eget program där hon bara gör om Alexanders gård? Hade crowdfundat den serien bara för jag så gärna vill att den ska bli verklighet.

  1. Erika Petersson skriver:

   Vill gärna fortsätta följa de två ja! Vore oerhört trevligt att käka frukost till det programmet!!

 4. Hanna skriver:

  Analyserna är BRILJANTA!!

  1. Erika Petersson skriver:

   <3 <3 <3 Tack!!

 5. Jenkins skriver:

  Meeeen har inte sett ett enda avsnitt men programmet får inte ta slut för vad ska analyseras då??? Basketbebis hehehehe så mycket skratt på allt

  1. Erika Petersson skriver:

   Jag vet inte vad som händer när programmet är slut!! End of an era verkligen.. synd!!

 6. Maria skriver:

  Vi förtjänar inte Alexander!! Älskar honom till månen och tillbaka herregud vilken stjärna <333

  1. Erika Petersson skriver:

   ELLERHUR han är så jävla bra!!

 7. Rebecka skriver:

  ÄLSKAR Alexander, vilken karl, vilken tv-personlighet.

  A+ på alla analyser (som vanligt).

  1. Erika Petersson skriver:

   Han vet fan vad han håller på med!! Välcastad så in i …

   Tack!!

 8. Emma skriver:

  ”En gång blev jag faktiskt mördad”

  HAHAHA!
  JAG ÄLSKAR DIG!!!!!!

  Du borde få skriva krönikor i vilken jävla tidning som helst! Bara du GÖR DET!

  Tack för skratt ❤️

  1. Erika Petersson skriver:

   Tack!!! Förhoppningsvis får jag en plats nånstans nån gång!! Glad att du tar dig tid att skriva till mig!! <3

 9. Really you have done a great job,There are many people searching about that now they will find enough resources by your post.

 10. This was a great read! I appreciated the unique perspective you brought to this topic and how you incorporated different sources to support your argument. Your writing is very persuasive and I found myself nodding along with your points. Looking forward to your next post!

 11. Dserverhosting skriver:

  Thank you for sharing your insights on this topic. I found your analysis to be very thought-provoking and your arguments well-supported. Your ability to distill complex ideas into clear and concise language is a true talent. I’m excited to read more of your work in the future!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg