Inlägg taggade: sommar

12:31 2018-05-22

Tjena

Lista på potentiella anledningar för min plötsliga (men inte så otippade) tystnad här (ni får gissa själva vad som är rätt):

  • Jag har tappat bort min identitet
  • Jag har blivit en hårdrockare på riktigt och kastat ut dator och mobil genom ett hotellfönster
  • Jag har genomgått en livsomställning som innebär att jag inte längre ”tror på” bloggar
  • Jag har vuxit upp och mognat och lämnat mitt gamla liv bakom mig
  • Jag är lat

Hädanefter blir det ändring!! Jag är snart snart klar med fjärde terminen på min utbildning och går mot SOMMAR2018beach-baby-vacation@nice.com vilket en trogen läsare vet innebär: nästan i princip total ledighet. Har bestämt mig för att jag ska blogga en hel del. Detta kommer vara en otroligt vältrafikerad blogg juni, juli och augusti. Trafiken kommer främst bestå av mig och mina 31(!) följare på Bloglovin (älskar er!! jävla kungar!!).

Jag förstår att jag har svikit ert förtroende ännu en gång genom att inte röra bloggen på 14 dagar. Vilken jävel man är. Men nu åker vi igen.

Jag har en liten bucket list för sommaren iallfall, här kommer den:

Blogga ;)
Har man inget jobb måste man väl ändå sysselsätta sig med någon grej? Det blir VARDAG och sen lite annat mindre lifestyle-orienterat i stil med den här texten om air-bnb

Åka bil i skåne
Jag och Johan kommer alltså HYRA en bil ett par veckor i sommar vilket jag är extremt glad över. Det finns ingenstans man sover bättre än i framsätet på en bil samtidigt om man TUMLAR FRAM på vägarna i behaglig hastighet. Ser fram emot att dundra förbi rapsfält efter rapsfält och lyssna på Konflikt. Skåne verkar ha många guldställen som man som student missar eftersom man fastnar så himla mycket i Lund och inte tänker på att man kan röra sig utanför denna lilla stad.

Leva en vecka i en stuga på Öland
Snälla gud det är sant?? Detta har Johan sagt är på riktigt: Det ska ätas grillat på en jävla uteplats, bakas bröd varje morgon, läsas tidning och lösas korsord och hej och hå. LÄNGTAR!!

Bada
De e så jävla gutt

Sova
Älskar det

Kolla fotbolls-VM
Jag har ett totalt påhittat fotbollsintresse som tydligen infinner sig när det är VM eller EM. Helt utan förkunskap sitter jag och”tippar” för mig själv hur matcherna kommer gå. Under EM 2016 fick jag sån hybris när jag gissat rätt ibland att jag gjorde den här namnskylten på jobbet:

Läsa Roald Dahl 
Har insett att det är en hel del jag måste reda ut med den här författaren. Han var den enda jag ville läsa som barn (så orimligt intresse?) förutom faktaböcker (ännu mer orimligt). Torr personlighet sedan 1994. Tror jag hävdade redan då att jag inte gillade känslor och annat trams utan ville ha reda på FAKTA!! Denna känslomässiga avstängdhet ligger kvar latent under huden men nu kan jag åtminstone uppskatta en bra bok ibland. Minns iallafall från mina unga barnaår att Roal Dahl var så kompromisslös i sitt skrivande att jag liksom var tvungen att fortsätta läsa. Speciellt minns jag den här boken:

En helt otroligt obehaglig berättelse om en kille som vill förgifta sin egen mormor för att göra henne snäll, så han blandar ihop en egen trolldryck av grejer han har hemma. Typ såpa och cornflakes. Denna läste jag alltså hela hela tiden. Jag måste förstå varför jag gjorde det, så i sommar ska jag läsa den igen. Kanske skriva en recension här.

Cykla runt i skåne
Vill leva och dö på min cykel!! (Det är inte sant men nästan.) Detta otroliga färdmedel. Allt gör ont efter 4 minuter men det är härligt med fläkt i håret va!

Åka till Prag
mmmm äta något gott kanske. Vet inte vad jag i övrigt har att vänta mig av Prag? Det kommer vara varmt. Det är allt jag vet. Tar gärna emot tips!! Vad ska man äta??

Oj, var det här hela listan? Jag hade en bild av att jag hade massor av planer men tydligen inte. Det känns ändå skönt!! Ska vila!!! Jag har aldrig varit ledig!! Har alltid arbetat som mest på sommaren och nu, en sommar mitt i min utbildning, tänker jag såhär:

Look, if you had one shot, one opportunity
To seize everything you ever wanted
One moment
Would you capture it or just let it slip?

 

yo

Erkan