Lista: de 16 sämsta Airbnb-annonserna i världen

22:51 2018-04-09

Det slog mig nån gång i mars när jag och Johan skulle boka några nätter i Prag i augusti – folk som hyr ut rum och lägenheter via Airbnb använder OTROLIGA språkmässiga knep för att få en att kolla in just deras boende. Man tror det finns ett begränsat antal ord som kan beskriva ett boende – men det har man också lärt sig när man läst olika mäklarsidor att NEJ, det finns ingen begränsning i hur man i ord kan återge en plats att sova och äta och skita på.

Mäklarspråket är verkligen vad som egentligen borde kallas rövarspråket istället för den där konstiga språkformeln där man lägger in ett ”o” efter varje konsonant, följt av samma konsonant igen. Airbnb-språket skiljer sig från det där påhittiga säljspråket mäklarna jobbar med, det är oftast inte lika proffsigt, men alltid väldigt… innovativt. Nu ska vi kika på några riktigt sjuka titlar på Airbnb-hemmen runtom i världen

Häng med! Eller hohänongog momedod ;) ;) ;) ;)

Det är väl bara att konstatera direkt: alla personer som väljer att döpa sin lägenhet till ”ROSE” har alldeles för livlig fantasi och för stor tillit till sitt namnförråd. Jag vill inte ens tänka på vad denna persons 3 barn heter (magkänslan säger att personen har tre barn. De heter förmodligen Beauty, Bae och Babybae. En knodd ligger fortfarande i magen och den ska heta Luxury)

Här är det bara oklara tecken och uttryck som inte går att förklara på ett vettigt sätt. Man undviker aktivt bokstäver och byter istället ut dem mot stjärnor. Det ser ut som ett sånt ”personligt meddelande” man hade på MSN. Såhär: *`´”*ROYAL BLUE*”`* men snälla nån, skriv bara vad det är för jävla lägenhet istället för att vara så mystisk och.. royal?? Du kan inte döpa en lägenhet till ROYAL BLUE för att du har 1 blå handduk.

 

Den här GILLAR jag!! En person som helt har tröttnat på det där sälj-snacket. Kanske är det två personer som gemensamt hyr ut det här rummet i deras hus. Tänk själv att du sitter där framför datorn och din kanske JOBBIGA bossiga entreprenörpartner ropar från badrummet ”MEN LÄGG IN NÅGOT SNYGGT SÄLJIGT LIKSOM! VI KANSKE KAN SKRIVA ATT LÄGENHETEN HETER ROSE ELLER ROYAL BLUE ELLER GREEN GREATNESS?? KAN DU DISKA SEN ELLER?”

Man suckar tyst för sig själv, himlar med ögonen men drar sedan på smilbanden och knappar in de otroligt ointresserande men sakliga orden ”a bedroom maybe… in a house.. with a garden i guess”. Lämnar datorn nöjd. Samtidigt som du viskar ”fuck you” går du och gräver ner disken i trädgården.

 

Denna hittade jag kanske i Paris och jag vill ha med den för jag tycker det är väldigt bra när människor som marknadsför ett boende tänjer gränserna för hur praktisk en bild kan vara. ”Räcker det verkligen med en bild på den här fåtöljen?” tänkte väl den här underbara franska tanten, sen tog hon en bild till med självutlösaren när hon själv satt i fåtöljen med en tom kaffekopp, för att visa att man kan dricka kaffe i den här fåtöljen, men också bara sitta och hålla i en tom kaffekopp. Bredvid henne står tre lampor i tre tydligt olika storlekar. Varför?

 

Jag behöver knappt förklara att det här är ett boende i Berlin va? Så frustrerande flummig ”beskrivning”. ”Welcome” :-)

 

En person som verkligen tycker att 2018 är ett STJÄRNÅR och också är FRÄCK nog att ge SIG SJÄLV 5 stjärnor. Tänk ett CV formulerat sådär. ”Perfekt kvinna Erika Petersson 24 år med otroliga talanger FÅR EJ MISSAS fem stjärnor”

 

Cute!!!

 

Denna gillar jag!! ynka 370 spänn för en natt i den här otroliga sängen som verkar stå på ”castle street”, alltså en ganska ergonomisk dubbelbädd mitt på torget nånstans i typ kreutzberg. Eller så står den fortfarande inne på Jysk i Tyskland. Jag tar den!!

 

En fantasifull lösning på den otroligt stora turistmassan som styr mot ens stackars lilla stad varje år (fan jag tror jag är i kazakstan eller något här??), ”the birdie room” är helt enkelt ett rum utomhus, alltså inte ett rum. Det är en filt man solar på men istället för att sluta sola kl 16 och gå in så stannar man kvar i the biiiirdie room hela natten :)

 

320 spänn för en natt i en cell i helvetets fängelse. Får en känsla av att det är sådär Stephen King sitter och skriver alla sina 40000 sidor långa böcker. Vet ni varför böckerna blir så långa? jo för att han mår PISS i det där rummet!HAN!!KAN!!INTE!!SLUTA!!SKRIVA!! Imponerande liten skrivbordslampa, lika stor som en fingerborg. Den verkar inte vara inkopplad.

 

hahahah FYFAN vilket bra namn!!!! (Jag glömde kolla om värden heter Roxanne, isåfall är det kanske mer förklarligt men fortfarande måste man väl GOOGLA LITE innan man döper sin air bnb-lägenhet så) 2. Den här lite oklara och obehagliga känslan namnet tillför blir inte bättre av att man bytt ut en av kuddarna mot en ihopvikt handduk :( 216 spänn, jag tar det!!!

 

Vi fortsätter med de HÖGST oklara lägenhets-namnen.

Vi Har Mätt! Den Ligger Fan I Mitten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

mmmmm men älskling… ska vi inte leta efter nån mer STRATEGISKT BELÄGEN lägenhet ifall….. fienden visar sig….Ryssarna är ju på g nu

Här kommer mina ABSOLUTA favoritannonser, från mitt (numera) favoritställe i världen, Bratislava:

Man tänker: va?? historisk VIN-lägenhet? Hur är det möjligt? Övernattar man i en underjordisk vinkällare? Är sängen bara en stor vintunna bäddad för två? Man kollar alla bilder och söker igenom hela beskrivningen för att hitta ett enda spår av historiskt vin. AH här hittar vi det, i lägenhetsbeskrivningen, längst ner, under ”annat att notera”:

Ha!! En välkomstdrink: THE bottle of slovak wine (alltså den enda flaskan som finns får vi anta? Det är därför det är historiskt?) Man kan också få te eller kaffe, vilket jag tycker gör det ännu mer historiskt. Man känner: jag älskar förmodligen den här värden? Vem är det? 

ONDREJ!!! Din älskling!!! Du är ett Airbnb-geni!! Berätta mer Ondrej, vad har du mer att erbjuda utöver denna underbara historical wine apartment?

EEEEEEHHHH?????? HUR ÄR DET MÖJLIGT???! En historical Beer-apartment OCKSÅ? Då undrar man lite…. Undrar hur det är en historisk öl-lägenhet? Blir man nerbäddad under ett täcke fyllt av malt? Är sovrummet pyntat med doftljus som doftar mäsk? Man blir nyfiken!! Berätta mer Ondrej!! Inga bilder på öl eller ölrelaterade inslag i lägenheten… Ingenting i beskrivningen om något öl-monument i köket… AHA!!! Här har vi det:

Det här var då det sjukaste. THE bottle of beer for EVERY guest?? Varje gäst får den enda ölen som finns i hela Bratislava. Jag är golvad. Tamefan du Ondrej du är då den mest fantastiska av varelser, fortsätt rocka på.

Det här var mina favoriter!! En dag kommer det kanske fler. Kram från Ondrerika!!

9 kommentarer | “Lista: de 16 sämsta Airbnb-annonserna i världen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jenny skriver:

  Jag älskar det här (och dig) så mycket. Skrattar så att min sambo kommer ut från sovrummet för att fråga vad som pågår

  1. kristina skriver:

   Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: [drogunduspellcaster@gmail.com]
   1. Ta med din pojkvän tillbaka
   2. Ta med din man tillbaka
   3. Ta med din fru tillbaka
   4. Ta med din flickvän tillbaka
   5. Vinn lotteri
   6. Främjande på kontor
   7. hjälpa dig att bli gravid om du letar efter livmoderns frukt
   8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
   9. äktenskapsengagemang och så många fler.

  2. Erika Petersson skriver:

   hahahah, tack kära!!!

 2. Emma skriver:

  Hahhahahha alltså jag har gevrålet!! De tre lamporna i olika storlekar ❤️

  1. Erika Petersson skriver:

   Visst är de helt orimliga? var är världen på väg……

 3. Jerkan o skriver:

  Älskar alla!!! Och dig för att du tog tiden att hitta dom!! Andrej villet jävla marketing geni??
  Och sidenot, vad är de med kvinnan som kommenterar varje inlägg med dom här konstiga grejjerna??

  1. Erika Petersson skriver:

   tack!! Jag uppskattar din kommentar!! ondrej <3 <3 <3 Nej jag vet inte, hon är så exalterad hit och dit. fattar ingenting

 4. I’ve been following a lot of articles. until I came across your results It has the knowledge I need, thank you very much.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG