Första dagen på rehab!

10:01 11 Nov 2019

Ni kan se det framför er. Ett stort runt bord med plastblommor och en transparent plastcylinder till hälften fylld med Annas depparkakor. En hylla med Antabus-pamfletter och lådor med alla deltagares namn skrivna i grälla individuella färger på grupphemsstora post it-lappar.

Ett litet pentry utan fönster som skulle kunna få David “jag har aldrig varit deppig” Sundin suicidal. Torky, kaffemaskin och en svag doft av förtvivlan. 

Ett större rum med stolar i en ring, skrovlig dagis förlåt förskolevägg, utskrivna sinnesroböner i vikingafont med så låg DPI att dom årliga amatörbilderna från skärgården på ryska ubåtar plötsligt känns som hasselbladsporträtt. Ett tänt ljus i mitten av golvet samsas på en bricka med 365 tankar för sinnesro. En liten byrå med KATRIN-näsdukar i hörnet. 

Bunkerläkarens mancave känns premium i jämförelse men det finns något fint i det också. Att skala bort allt och fokusera på människorna. Känslorna. 

Första dagen var väldigt chill. Började med att läsa dagens text i boken365 tankar för sinnesro. Det handlade om ”möten som förändrat en”. Alla fick dela på det temat.

Jag berättade om mitt första möte med ladd i L.A.

Vidare snackade vi om vilka känslor vi hade i kroppen och när en pratat klart skulle vi andra spegla den personen. Alltså berätta hur man upplevde det personen sa. Jag kände mig nyfiken och pepp men valde ändå sårad och besviken eftersom jag alltid tycker det är intressantare att rota i det mörka. Berättade lite om min senaste tid. Små små garv revs ändå ner. Inte för att det spelar nån roll men ändå men FÖRAS till protokollet kan det ändå få göras. 

Fika. 

Lyssna på en gubbe som redovisade en uppgift om hans återfall. Starkt som djävulen. 

Fika/göra uppgift. Lista: Vad har jag för drömmar/mål och hur ska jag uppnå dom? Givetvis hade dom konstruerat det så fiffigt att man LURADES att skriva nykter i höger spalt på hur man skulle uppnå alla mål och drömmar. Jag skrev bla:

VILJA vara nykter och inte känna sug.

Köpa Charlottendal till mamma.

Komma ner på 6% kroppsfett igen.

Konklusion: Deppiga lokaler. Fina människor. Ärlig atmosfär. Bra och inte för sentimental terapeut. Tror det kan bli bra detta. 

 

Torky och uppfodrande din mamma jobbar inte här-osande lappar. Långt ifrån Hank Moodys Californiacation-rehab.

3 kommentarer | “Första dagen på rehab!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andréas skriver:

  Välkommen till rehab. Eller vad det egentligen är: Profitering på samma grund 12-stegsprogrammen står på.

  Hoppas du hittar rätt väg för dig, för de 12 stegen är inte så fyrkantiga som du verkar göra gällande. Lycka till!

 2. Rebecca skriver:

  Det är en FRÖJD att läsa det du skriver. Du är så begåvad. Hejar på dig och hoppas innerligt att du hittar balansen du letar efter. Det är du värd!

 3. Venmo For PC skriver:

  Thanks for your post, I enjoyed this article of yours.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp