Ett skäl att inte hoppa från Västerbron

9:16 13 Nov 2019

En direkt konsekvens av att bli nykter blev för mig att jag började fundera väldigt mycket på döden och vad jag ville göra med mitt liv. Kanske stämmer det att man kan (åter?)få kontakt med vissa känslor man använt  substanser för att slippa deala med?

Kunde jag hitta mening utan att ha en ”sittning” (läs planerad narkomani-samkväm i hemmiljö) eller en riktigt stökig utekväll att se fram emot? Kunde jag på sikt motivera mig att gå upp på morgonen med vetskapen om att livet från och med nu skulle bestå av att väga kyckling, göra chins, gå raska promenader, skriva halvlustiga frågor som två åldrande mediemän sen fick cred för och va del av en obrejkbar podcast vars ensemble jag till hälften egentligen inte vill vara i samma rum som? 

Tanken på barn kändes plötsligt inte lika absurd som tidigare. Men logistiken kändes stökig. Och att hitta en villig och lämplig kviga kändes tidskrävande. Och jag borde ju ha mycket mer nykter tid först. Längre fram kanske. Hur länge kan du vänta Hanna? 

Men så satt vi ett gäng på Queens Head efter att Garplind vunnit nöjesguidens stockholmspris förra året och jag frågade några vid bordet: Vad vill ni göra egentligen? Är ni nöjda med det ni gör idag eller har ni några drömmar? Skriva en sitcom sa Rebecka Hedström. Fan va kul, vilka vill du ha i ditt writers room frågade jag? När jag hatat klart på mig själv för att jag tagit det töntiga begreppet ”writers room” i min mun tog jag på mig (den för mig extremt ovana) projektledarrollen och blev drivande i detta som nu ett år senare absolut inte resulterat i en färdig serie. Långt ifrån. 

Men vi har en pilot och en outline och ett jävligt härligt persongalleri och det är just nu det roligaste jag vet att fantisera om att fullborda detta projekt. Även om det är mycket mediokra humorproduktioner som släpps igenom och idag känner jag mig absolut inte säker på att det här kommer passera nålsögat men bara tanken på att det KAN bli av gör att jag inte vill hoppa från Västerbron. Just nu i alla fall. 

Bästa manusdoktorn❤️

 

6 kommentarer | “Ett skäl att inte hoppa från Västerbron”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Carina Ersson skriver:

  Jag älskar dig, dina tankar och ord! Jag blir fan glad!! Klart du ska ha barn längre fram, Hanna kan vänta😁 Din kisse däremot kommer ta ett tag att gilla….Och du, älska dig själv, låt bli laddet. Kram på dig! Liten klapp till kissen.

 2. Teo skriver:

  klart d ska bli en serie! pallar inte se EN ENDA jävla svt humor-produktion till så håll ut för min skull om inte annat. sen, är ab ens hälften så osympatisk som hon framstår som i poddarna? brrrr isf

 3. KS skriver:

  Om det nu varit så som a&m får det att framstå i della q, är det ju anmärkningsvärt att du ändå alltid gjort de överlägset bästa pratorna i tankesmedjan. Tänkte på det innan allt det här, när jag lyssnade på något av de sista avsnitten du medverkade i. Du håller en helt annan klass.

  1. charles skriver:

   Håller med. FS ligger ljusår framför de andra. Fick gåshudsinferno av pratan om varför tandvård borde vara gratis…

   1. Natalie skriver:

    I vilket avsnitt är pratet om tandvård?

 4. Hi after reading your blog I have finally found some knowledge which
  I was looking for so long for that reason Thanks..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG