Kurs i självutplåning gör skäl för sitt namn

1:06 9 Nov 2019

Hade ju hört att Jonatan Unge skulle vara med i den här serien så hade ändå tillåtit mig själv att ha små små miniförhoppningar om att det inte skulle vara som all annan svensk scripted humor dvs: KATASTROF. Man älskar ju den briljanta Unge även om han kanske BÖRJAR kännas lite för medveten och nöjd över sin egen excentricitet? 

Tyvärr var mina förhoppningar GIVETVIS in VAIN. 

Efter ett avsnitt borde jag kanske ge det en ordentligt chans och kolla på ett till och är jag så irriterad att det känns som en orimligt tall order. Jag ville så gärna hitta något positivt att säga om detta men det tyävrr inte mycket mer än stereotyper och platta samtidsspaningar staplade på varandra i en 13 minuter lång mardröm. Den självcentrerade killkomikern som inte är rolig men ändå har en podd, den ruskiga, gränslösa flatan med tråkig ton. Det hade kunnat bli kul. För dom där personerna finn ju och enkla poänger behöver inte nödvändigtvis vara tråkiga att plocka. Men det måste göras med någon slags finess. Den lyser tyvärr lika starkt med sin frånvaro som laddet på margaux dietz bröllop. Skoja, hört att det var hektovis. 

Vad innehåller då piloten? Det första så viktiga avsnittet som ska SUGA in tittaren och lämna den törstande efter mer? 

Det är lite tokiga missförstånd (tjejen tar fram Seinfeld när killen vill “kolla på nåt” (porr) i sängen. Det är rappa vassa replikskiften om samtidsfenomenet “laktosmage” vid frukosten.  Det är Unge som någon slags nedtonad tråkigare version av sig själv som i sina repliker tvingas leverera vad som känns som varianter på hans stå upp-material, fast nedtonat och tråkigare då givetvis. “Jag har äntligen accepterat att jag är rasist…jag orkar bara inte hänga med dom när dom är nya.” osv.

Det planteras en clownkurs som huvudkaraktären ska gå som jag antar kommer bli en riktigt tokig och crasy plot line vad det lider men än så länge är det bara en galen idé. Jag ska absolut ge det en chans och titta vidare. Jag måste bara springa ett varv runt Årstaviken och planera vilket typ av attentat jag ska utföra om den humorserie jag skriver på med Vendela och Heden inte tas upp av nån kanal. 

Bäst: Starka färger och korta avsnitt.

Sämst:

Meningsutbytet när Unges karaktär säger att man inte längre räknas som bög och flatan skriker från ett annat rum:

Det är bara du som vit gubbe som inte räknas längre!”

– Jag hade kunnat dött i aids!

–  Som att nån nånsin skulle ligga med dig!

 Då är det så dåligt att jag vill avsluta allt här och nu.

6 kommentarer | “Kurs i självutplåning gör skäl för sitt namn”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Christofer skriver:

  Se avsnitt 2!

 2. Pappa skriver:

  Det blir tyvärr inte bättre. Jag tror att de tror att metagrejen på att göra en pajig samtidsserie som är exakt som alla andra trista samtidsserier känns lite ny men svagt som satan rätt igenom

 3. Mimmie skriver:

  Så förutsägbart att det ilade i själen.

 4. Jerry skriver:

  Se hela serien

 5. Erik skriver:

  Spot on. Ville också gilla detta. Älskar både mook och unge men manuset är katastrof. Tvingade mig igenom andra avsnittet också men det var ännu sämre än första. Varför kan inte svensk tv leverera humor?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp