Medvetna positionerings-missförstånd

10:16 26 Nov 2019

Jag skrev i ett satirrisk inlägg: ”För att citera Schyffert från en turnébuss en gång. ”ROLIGA TJEJER ÄR LIKA SÄLLSYNTA SOM EN SNYGG FLEECETRÖJA”.

Jag ska helt ärligt säga att jag inte minns att han sagt detta utan fick höra det av tredje part som vill förbli anonym pga högaffelstämningen som råder. MEN eftersom det passade in i mitt raljanta NARRATIV fick det gå in. Jag tyckte det var relativt oskyldigt.

Den hyllade författaren Carro Ringskog känner sig då NÖDGAD att haka på trenden devalvera ordet kvinnohat och skriver ett inlägg med rubriken ” SCHYFFERT ÄR OFF POINT I SITT KVINNOHAT SOM NU LEVER VIDARE I MIN KOLLEGA SÖDES BLOGG

”Jag tror verkligen Söderholm har fel ang fleece tröjan. Schyffert, plåt-Niklas, har tydligen sagt att roliga kvinnor är lika sällsynt som en snygg fleece.

Jag blev så jävla glad att liksom två flugor i en smäll var så jävla ägda?!!! Och fel på det.

Smäll ett: vinna över Söderholm (och detta handlar inte om att han e pundare, älskar pundare/ andra chansen/ pundare i media) men på köpet att vinna över Söderholm vinner jag också över Schyffert = smäll två

Tredje och viktigaste flugan: fleecetröjan.

och liksom min slutplädering i rätten.

för vet ni gott folk vad som är det trendigaste plagget november 2019:

fleecetröjan.

och det finns inte bara en snygg fleecetröja utan fleecetröjor ÄR det snyggaste som finns.”

Där fick vi minsann! Det finns visst roliga tjejer och snygga fleecetröjor! Så det så!

Bra och viktig replik. Nu kan vi gå vidare med våra liv. TRODDE jag.

(Obs. jag skämtar återigen. och ja, JAG fattar att carro skämtade tillbaka och det var kul. att man känner att man ska behöva säga det. Jag citerade skämtet för att det inte åldrats megabra och det uppenbart ÄR just off point. SJÄLVKLART finns det JÄTTEMÅNGA roliga kvinnor och självklart finns det snygga fleece-tröjor. Men det låter lite kul. Suck.)

Sen får jag ett sms från ett nummer jag inte lagt in som jag sluter mig till tillhör Henrik Schyffert.

Han undrar vad jag ställt till med och varför han får arga DM:s på insta. Jag förklarar att jag kreddat honom för ett skämt. Jag har hört att den största synden man kan göra som ”komiker” är att sno skämt så jag vill inte trampa i klaveret här. Hehe. Tåg: gått.

Jag förklarar läget, ber om ursäkt om han är arg och erbjuder att gå ut med en dementi.

Han förklarar att detta kommer från en RUTIN han kört på stand up-scenen för 7 år sedan. Taget ur sitt sammanhang är det inte säkert att det landar lika bra som i det gör i det trygga rum som en skicklig komiker som Schyffert skapar när han uppträder men jag tänkte att det var så våldsamt ofarligt att det skulle passera ändå. TJI fick jag.

Jag känner mig trött och irriterad på samtidens ängslighet. Sen ser jag CRFNs instastory och på en sekund återfår jag hopp om mänskligheten:

Jag har full respekt för att man inte tycker att jag är rolig eller att man inte tycker det är kul med skämt på kvinnors bekostnad men människor som ägnar sig åt medvetna missförstånd för att positionera sig har jag inte så mycket respekt för. Lite som människor som blir arga på vintermust fast dom innerst inne VET att det är en annan dryck än julmust. Sen kan man störa sig på människor som positionerar sig genom att raljera över människor som medvetet missförstår och rasar över vintermust OCKSÅ. Nåväl.

Människor som känner mig vet vilka värderingar jag har. Att skämta om kvinnor (OCKSÅ) är för mig att inte sätta mig mig över eller förklena dom. Kalla mig galen men jag inga problem att skämta om grupper jag betraktar som jämlikar. Att inte skämta om kvinnor för att dom är kvinnor är för mig att se dom som svaga och ömtåliga och underordnade mig. Som att det vore att sparka neråt. Strukturellt förstår jag att kvinnor är underordnade män i många avseenden (och det är behöver jag säga det? FÖR JÄVLIGT) men jag ser dom personligen inte som en grupp jag står över och därför ”inte kan skämta om”.

På samma sätt som skämt som är homofobiska och rasistiska KAN vara kul kan skämt med korn av kvinnohat vara kul. OM dom är kul. Är det kul är det kul. Men återigen: Jag har full respekt för om man inte tycker det är kul. Det är fine. Men låtsas inte förstå att det inte är skämt. Nu VET jag inte om folk gjort det men jag är genuint nyfiken på hur människorna som rasade in i Schyfferts DM resonerade. Hör gärna av er!

Kanske finns det KORN av äkta kvinnohat i botten tänker du? Ja, kanske finns det KORN av sanning i det också. Men då tycker jag det är bättre att få ut det så kan vi provprata om det? Att ventilera våra fula sidor tror jag är vägen framåt. Samtalet.

Jag tänker på texten som påpekar misstaget mina älskade chefer ibland kanske gör som inte vågar pika kvinnor och tänker att jag bara är extremt i framkant. Kanske före min tid? Jag och Picasso och Dylan? Jobbigt vi har det.

8 kommentarer | “Medvetna positionerings-missförstånd”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anon skriver:

  Det ÄR synd om Schyffert.

 2. Moa skriver:

  Utmattande. Gå nu vidare och se dig aldrig om.

 3. Snutte skriver:

  crfn och du=<3, mess från Schyffert, Hellqvist, cheferna F&F!! konflikter, broar som rivs, broar som återställs, nya broar, höga broar (pun intended), häckleri, kovändningar!! Underbara värld!!! lova att dra i handbromsen bara, innan det börjar lukta runk: grupp.

 4. Anon2 skriver:

  ”Att inte skämta om kvinnor för att dom är kvinnor är för mig att se dom som svaga och ömtåliga och underordnade mig. Som att det vore att sparka neråt.” ”Kanske finns det KORN av äkta kvinnohat i botten tänker du? Ja, kanske finns det KORN av sanning i det också.”

  Härligt att du erkänner att det trots allt finns korn av kvinnohat i botten? Man kan ju resonera att du då trots allt skämtar om kvinnor för att du har ett ”korn” av kvinnohat i dig, och inte för att det är content

 5. Thats Amzing THanks For Sharing Informative Post…

 6. Christy Walton skriver:

  Hej, allihop,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

 7. Jessica skriver:

  Hey guys;… I’m Jessica from Lund-Sweden,. I have a similar good news to share out here, i just discover a new solution to find true love and bring back ex love partner even after 3 years of divorce or separation, just few days ago my ex love partner return back to me instantly without begging him to come back, i did not call nor send love text message to him.
  Few days ago while searching the internet and I reading a similar comment post on a blog, i read about the great Powers of Oduduwa lovespell casting channel and i found his email address (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) on the same blog, so i decided to contact him to help me restore back my ex love. He reply to my message and said that my problems is easy for him to solve, and he can help bring back my husband home within two days. I have never done any Love spell or voodoo before, i just believed that this love spell incantation prayers procedure truly work for me like magic. Just yesterday i received a phone call from my husband after three years of no communication, i am so surprised and happy today as i have my husband return back home to me. I highly recommend Dr.Oduduwa love spellcaster, you should give it a try today,
  Are you in a divorce situation right now, maybe this may work for your good, also if you want to find true love, do you want to bring back ex love partner even after quarrel and separation?, or you want a love charm to get hold of my love partner to love and trust you forever.
  Get free online consultation now via: WhatsApp; https://wa.link/q5f107
  email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  you will thank me later.

 8. Mike Rooney skriver:

  Excellent information providing by your Article thank you for taking the time to share with us such a nice article.
  Bradley Cooper BAFTA Awards Coat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg