Fem saker kvinnor är för komplexa för

4:08 21 Nov 2019

Läser i min favorittidning Nöjesguiden om “16 weeks of hell för tjejer.” Skribenten hade hittat en annan mindre killig träningsform riktad till tjejer som tillät krogrundor och uteblivna pass. Hur det påverkade resultatet utlämnas av någon outgrundlig anledning:) 

Om träningsprogrammet 16 weeks of hell konstateras: “Det är på tok för mycket av ett killprogram. Inte en enda tjej vill genomlida det.” Och hon vet varför. 16woh är kvinnohat. (Inte undra på att jag gillade programmet så mycke^^!) Hennes konklusion är att tjejer inte kan göra programmet för att dom är “för komplexa”. Fan va jobbigt. 

Hon känner inte en enda tjej som skulle utsätta sig själv för historiens tråkigaste och jobbigaste träningsprogram när det finns så mycket trevligare vägar att gå. Det passar enligt skribenten killar för dom har ett hävdelsebehov och är besatta av enkelhet. Det finns en rak tydlig linje i programmet som passar det ohysteriska könet:  Ät det här, gå en promenad, lyft det här. Inga frågor, de kör bara. “Fascinerande”, konstateras. 

Inspirerad av skribentens utanför boxen-tänkande började jag fnula på andra saker tjejer är FÖR komplexa för och har därför listat fem grejer tjejer inte kan göra för att dom är FÖR komplexa! 

 

1) Inte prata om sina barn

Jag förstår att det är svårt. Dom är ju såklart jätteviktiga för mamman. Men det är nog bara just för henne dom är det. Vi andra är alltjämt våldsamt ointresserade och kommer nog alltid vara. Undra om det finns ett större avstånd än det mellan hur lite vi andra bryr oss och hur mycket mammor bryr sig om sina barn? Större än det mellan den amerikanska drömmen och verkligheten. Skulle kunna bygga en karriär på att skriva om det där avståndet. Men det är väl komplext det där, att gå från kviga till dräktig och sen kånka runt på ett juver fyllt till bristningsgränsen. Sen MÅSTE man få prata om det. 

Möjligen att vissa pappor numera börjat bry sig en aning men dom har oftast vett att hålla klaffen om sina vidriga avkommors  spexiga upptåg. Såg Kringlan släpa sig fram i gyttjan utmed Erik Dahlbergsallén med en knodd i hemslöjdad one piece idag och även om han umgicks med sitt barn tyckte jag mig ana någonting vädjande i blicken som sa “Snälla hjälp mig. Mitt liv är ett fängelse. Ta mig härifrån. Fort.” Men jag kan verkligen ha fel. På tal om fel. 

 

2) Erkänna när dom har fel

Jag säger inte att ingen tjej någonsin i världshistorien har erkänt när dom har fel. Jag har bara aldrig nånsin sett det ske. 

 

3) Parkoppla bluetooth

Jag säger inte att ingen tjej någonsin i världshistorien har parkopplat två DEVICES. Jag har bara aldrig nånsin sett det ske. 

 

4) Vara roliga på internet 

Det finns såklart versalvägrande undantag på twitter som bekräftar regeln men generellt är ju tjejer på sociala medier det absolut plattaste och meningslösaste vi har. Är det inte smink eller kläder så är det barn eller frågestund. Men det är ju inte för att dom är tråkiga och platta utan för att dom är FÖR komplexa. Det finns en enkelhet i att bara vara rolig som vi killar är besatta av. Ta en bild, skriv ett skämt. Inga frågor. Vi bara kör. Fascinerande. 

För att citera Schyffert från en turnébuss en gång. ”ROLIGA TJEJER ÄR LIKA SÄLLSYNTA SOM EN SNYGG FLEECETRÖJA”. 

 

5) Vara fotbollsmålvakt

Det ser ju nästan ut som riktig fotboll när honor bökar runt numera och man kan nästan lura sig själv att spelet faktiskt håller ganska hög klass…tills bollen på något mirakulöst sätt lyckas fösas mot ett av målen. Då, när den rultiga sjökon mellan stolparna i hemmatofs och Monkimjukisar i hälften av fallen på något mirakulöst sätt lyckas hjälpa motståndarlaget att placera bollen i nät, inser man att kvinnor är för komplexa för “skopan”. Det måste helt enkelt vara FÖR enkelt att stoppa en boll.

 

Bubblare på listan:

För komplexa för att: hålla vikten. Oavsett träningsprogram är de snart på botten av Ben & Jerrys-hinken IGEN pga..ni gissade rätt! The complicity!

 

 

35 kommentarer | “Fem saker kvinnor är för komplexa för”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Knark skriver:

  Snark

 2. Nils skriver:

  Hahahaha! Kvinnohat när det är som BÄST!

 3. Buzz skriver:

  Du glömde:
  Tvätta bilen i en tvättasjälvhall. ALDRIG under mina år som bilägare stött på en biltvättare med två X kromosomer… Ibland är de där, fast betraktar mest. Pillar på telefonen eller fyller på tvätthinken med vatten

 4. Jens skriver:

  Ha ha ha!

 5. Olivia skriver:

  ÄLSKAR ALLT DU SKRIVER och håller (som biologisk kvinna) med 100%. Men inser också att jag nog är ”manlig” rent mentalt, inga av de där punkterna är något jag kan relatera till! Tvärtom är jag bra på allt det där haha
  Jävligt skönt med någon som vågar uttrycka opopulära åsikter!!

  1. L skriver:

   Något som e värre än kvinnor som Fredrik beskriver ovan: = ”coola kvinnor” som beskriver sig själva som ”manlig rent mentalt”

   1. anon skriver:

    Jag är sån! Och jag vet inte ens själv varför det är något att kokettera med – killar är ju så korkade att de inte kan skilja på complexity och complicity.

  2. Sofia skriver:

   Hahah Olivia. ”Manlig rent mentalt”
   Troligen. Inte. !!

   Förresten heter det impopulär och inte opopulär

 6. L skriver:

  Haha! Jag har snarare tänkt: tjejer får ortorexi, medan killar måste va killar så dom kallar det för 16 weeks of hell

 7. crfn skriver:

  inte alla tjejer….

 8. t skriver:

  tjejer e tvärtom de enda roliga på internet? så många tonåriga tjejgenier på t.ex. twitter som helt casually spöar vuxna män i comedy. i övrigt stämmer allt, ffa #1fy fan

 9. Andy skriver:

  ”ROLIGA TJEJER ÄR LIKA SÄLLSYNTA SOM EN SNYGG FLEECETRÖJA”

  Aldrig reflekterat över det men en snygg fleecetröja existerar verkligen inte. Fan va roligt.

  1. Anon skriver:

   Har Schyffert faktiskt sagt det? Saknar fan hans dryga, röviga dagar.

 10. Ben skriver:

  Höll med om allt förutom kommentaren om roliga tjejer. Tror framförallt tjejer generellt är för *komplexa* för att visa sig riktigt roliga i öppna sällskap med risk för att då inte anses som attraktiva.

 11. Fe2 skriver:

  Oj Fredrik. Man har fått nosa lite på ditt kvinnoförakt tidigare men här gick du verkligen full on. Tror liiiiiite av din analys haltar i att du inte befattar dig med så särskilt många kvinnor trots allt, va? Okej mamsen har du ju. Och så älskade du Hanna H absolut. Men i övrigt? Kvinnors humor idag slår tyvärr de trötta männens (standupkillar snark) med hästlängder. Trist för dig att du inte har upptäckt det. Du som ändå verkar vara lite intresserad av humor menar jag. Önskar dig bredare perspektiv och mindre harm i framtiden! Allt gott.

 12. LINDAAAAA skriver:

  Äntligen den där sparken i baken som jag längtat efter!!

  Mvh komplexkvinna

 13. Anna skriver:

  Gud ja, mycket hellre gammal bög än kvinna. Said no one ever.

 14. Jasmin skriver:

  Fräscht skrivet.
  Fräscht att publicera.

 15. Jasmin skriver:

  Ser att ni granskar kommentarerna i efterhand så de inte är sexistiska. Är det även så ni gör med det som publiceras?

 16. Patricia skriver:

  Detta är min sanna livshistoria är förmodligen typisk, men inom två dagar fick jag en snabb lösning för att återvända min ex kärlekspartner. Min man föll i en affär med en annan kvinna på hans arbetsplats, min kärleksman lämnade mig med två barn som vi hade tillsammans, alla massor av ekonomiska utgifter på mig ensam, han gav inte barn supporr till våra barn, jag vill ha min man tillbaka hem för att älska mig. Jag fick en lösning för att föra tillbaka honom med magiska trollformler från äktenskapspellens trollmagi av en andlig man som heter Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com). Strax efter två dagars magiska kärlek stavning aktiverades för mina räkning för att föra tillbaka ex love man återvända hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur allt händer, det fungerade som magi, inom två dagar är min kärleksman hemma för att be om ursäkt, be om min förlåtelse, jag var väldigt glad och mina böner svarar, idag är min man tillbaka till mig, vi lever tillsammans som en familj lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
   Jag kunde inte ha gjort den här magiska kärleksförtrycket utan hjälp av Baba Oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg en annan kvinna, så sa han att vi var klara. Efter att Love stavaktivering ringde min man mig på mobiltelefon vi pratade snyggt och nästa dag återvänder han hem med massor av gåvor till mig och barn.
  Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom till alla som har liknande äktenskap, förhållandeproblem, att snabbt kontakta kommunikation med Dr.Oduduwa Spiritual spell spellista för att återvända ex love back. via hans personliga kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

 17. Emilia skriver:

  Womb envy game strong

 18. Tråkig tjej skriver:

  Åh! Tack för infon. Jag trodde att det var killar som inte kunde erkänna när de har fel. Men nu vet jag, fel av mig.

 19. Namn skriver:

  Du använder ”undantaget som bekräftar regeln” fel.

 20. linnea skriver:

  wow vad dåligt

 21. Värd så mycket mer! skriver:

  Skärp dig!

 22. Tine skriver:

  Rent kvinnohat bara. Idiot

 23. Em skriver:

  Lamt. Uppenbart att någon känner sig brädad. Alla vet att kvinnor äger på humor. Finns ju jävligt roliga män också (lex Della-gänget), men på nivån ”vanliga människor som bara lever sina liv” är kvinnor humormässigt i en annan dimension. Roliga kvinnor undviker nog ex standup eftersom det är ett så tråkigt och ffa deppigt grepp. Det andra i listan har jag ingen åsikt om, stämmer säkert att kvinnor överlag är bra mycket sämre på fotboll och bra mycket mer engagerade som föräldrar. Gott så.

 24. Ha ha ha skriver:

  hur känns de o pleasa din publik som 80% verkar vara dumskallar som skriver ”ha ha ha!” Istället för det NORMALA ”hahaha”. Eller bara LoL, faktiskt vad som helst annat hade bevisat ngn typ av intelligens. Ja detta var droppen som fick bägaren att rinna över över. LoL

 25. Anon skriver:

  Det är synd om Schyffert, inte sant?

 26. t skriver:

  konstigt att della q tjejerna gråter över detta sk påhopp i en satirblogg när de jämt pratar om sorgliga bögar och nyss satt i ett public service-satirprogram och höll tal om hur mkt de hatar folkgruppen kineser. skoja det e inte alls konstigt, typexempel på ”can dish it out but can’t take it”, kvinnokortet åkte upp på 3 röda

 27. :) skriver:

  Ok blä. Hoppas du kan erkänna att du har fel ang dessa åsikter då?? :) nej men på riktigt jag blir ledsen det är kränkande? och så knäppt att det gått varvet runt så att man kan spotta ur sig sånt här skit och att det är ”humor”? Lite provokativt och härligt! Hade det varit kul och väl genomfört hade det kanske varit en annan femma imo men det här var bara tråkigt och typ äckligt.. ciao

 28. Eric skriver:

  Det där om fleece var inte ok

 29. Sara skriver:

  Håller med på punkt 1 och resten av punkterna stämmer perfekt om man byter ut kvinna till man. Spec om fotbollsmålvakt. Såg senast Westhams Roberto skämma ut sig rejält. Hahaha fyfan. Och de Gea igår lol.

 30. Tjejen skriver:

  Det här stämmer inte alls.
  Jag är tjej och kan parkoppla ALLA jävla enheter.
  ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp