Mina issues med Daniel Hallberg

7:15 16 Nov 2019

Jag har enorm respekt för alla som försöker vara roliga. Det är svårt och läskigt och det är att blotta strupen något djävulskt. Alla människor har rätt att testa sig fram prova att göra det dom vill och drömmer om. Att få andra att skratta är en helt otrolig känsla och jag förstår att människor söker den kicken. Det blir som en drog. Allt man gör kan heller inte bli kul och alla kan såklart inte gilla allt. 

Slut på brasklapp och med detta sagt.

Nejmen jag vet att det är extremt osympatiskt och oälskvärt att vara missunnsam. Det ÄR en ofin känsla jag gärna skulle kunna stänga av. Om det gick. Men nu är den här. Och jag tänkte försöka bena ut vad den bottnar i. 

“Daniel Hallberg började 2015 lägga upp sketcher på Instagram och fick snabbt ett växande antal följare. Snart var kontot omtalat med tiotusentals fans och det började dyka upp kända profiler i sketcherna, så som Alicia Vikander och Timbuktu.

2017 stod Daniel för ett omtalat gästuppträdande i ”Idol” när han sjöng en kärlekslåt till jurymedlemmen Nikki Amini. Samma år spelade han också en dryg pr-strateg i Ruben Östlunds prisbelönta film ”The Square”. I början av 2018 hörde Kristian Luuk av sig och ville ha med honom i sin scenföreställning ”Scenkväll med Luuk” på Scalateatern.”

Hans CV må kännas lite tunt men det är inte som stör mig.  

Det jag verkar vara rätt ensam om om att tycka är att han är megahyllad för att vara rolig fast han är….

 

TRÅKIG.

 

Gullig, busig, söt, snäll, oförarglig, pigg, glad och sjukt bra på att se ut som Håkan?  JA. Rolig? Nej.

Knappt ens tråkig. Bara så..obeskrivligt plågsamt, smärtsamt medioker. Som humorist alltså. Jag vill verkligen skilja på verk och person här. Som person är jag övertygad om att han är fin. Han verkar jättesnäll och är säkert megatrevlig. Men han har INGENTING att tillföra den svenska humorscenen. Den svenska humorscenen är ganska bedrövlig som den är ska sägas. Nej, bara för att du ser att komiker du kanske gillar lägger up suddiga bilder från balkongen på RAW om att nån Emma du aldrig hört talas om ”slaktar just nu” så behöver det inte vara sant. Det är en liten bransch där alla fjäskar för alla för att alla är rädda för att inte få gig och bli panka. 

In my humble opinion. Och det är ok. Man FÅR vara medioker. Det är verkligen inget problem. Det är allas rätt att vara det. Så länge man inte FÖRS in i finrummen och blir behandlad som vore man den nya Gösta Ekman endast på denna merit. 

Det handlar inte om att det inte alltid är SÅ kul. Att han slår frivarv varannan eller var tredje gång. Det är aldrig det minsta kul? Det är så totalt ofarligt och intetsägande att det blir exakt INGENTING. Mindre än ingenting? Det är osmart och förutsägbart och slappt. Det är inte ens tramsigt det är bara genuint OBEGÅVAT. Det är tjejer som inte kan bestämma vad dom vill äta till middag och semesterkillen med myntinkast i sommarbutiken och fan vet vad. Det är stereotyper och dörrar öppnare än den till Mark Levengoods sexgrotta om man heter Danny Saucedo. 

Gör han sitt bästa eller gör han det han tror funkar? Fuck if I know. 

Det är EN sak att stå med löständer på Humlegårdsgatan och dental-håna Schulman i 30 sek på insta för då tar han inte utrymme från någon annan talangfull person men vad känner ni när han står och helt galet krossar ägg och kastar mjöl i ansiktet när han gör omelett med Bianca ingrosso på bästa sändningstid i SVT? I FYRA minuter. Förlåt men ÄR det innehåll i NÅN värld? Är det kul för NÅGON? Är det bra i nåns ögon? Kan vi inte begära mer av public Service? Har svt-cheferna VETT att SKÄMMAS när dom ser detta eller tycker dom på riktigt det är bra tv? Kan nån snälla ge dom en cat scan och kika efter allvarliga hjärnskador? Jag menar bara att det som flyger i flödet kanske inte flyger på vedeldad TV. Man kanske kan höja ribban lite? 

Är det bara jag som känner såhär? Jag frågar en vän vad han tycker och han säger saker som “Han är en habil humorist” och “Han är ju väldigt skicklig”. Förlåt? Har ännu person vars omdöme jag ändå hade viss respekt för tappat det fullständigt? Ett farligt resonemang som leder till RIKTIGT farlig relativism i stil med “Robert Wells är skicklig på det han gör (spela piano) och kan därför direkt jämföras med Ray Charles”.

Han är en tokig reklamkille som försöker se ut exakt som Håkan Hellström och garanterat har ett rappat CV på sitt samvete. 

Det känns som jag lever i nån uppochnervänd jävla parallellvärld där alla är sinnessjuka och/eller hjärntvättade och inte ser detta. Eller så är det jag som är sinnessjuk? Eller så är det som med Linnea Claesson, alla ser det men ingen säger nåt? Jag fattar verkligen inte vad fan det är som pågår? Det borde kanske finnas någon slags subventionerad lobotomi man kan kräva för att få hamna på samma våglängd som “Verklighetens folk”/svt-chefer och slippa Den Goda Smakens tunga ok?

Och LUUK? Som man ju har en jävla respekt efter allt kul han gjort. Vad fan ser han i honom? Jag tror att han egentligen innerst inne inte alls tycker han är briljant. Men han såg en chans att förlänga sin dalande karriär några år genom att suga lite ungt blod ur och åka snålsjuts på Hallberg? Hans skratt låter forcerade och extremt falska. 

Jag vill också säga att Hallberg GIVETVIS inte gjort nånting fel. Inte på något sätt. Han gör ju bara det vi alla hade gjort. Tackar ja till alla erbjudanden han får och gasar på. Det är ju människorna runt om honom jag undrar hur fan det är fatt med. Sen är det här en fråga som är större än Hallberg. Han få klä skott här för all usel humor som går så bra just nu. Allt från I just want to be cool och deras stirriga överspelade ADHD-osande sketcher till Leif och Billy och Uti Bögdas oförställd landsortsförakt till Lucas Simonsson trötta kvinnohat är beklämmande. Jag säger inte att landsortsförakt och kvinnohat KAN vara roligt. Men det måste göras med finess och kärlek. Hallbergs sketcher är bara skenbart mer begåvade än Simonsson & Co. Det är bara perukerna som skiljer dom åt. Och att dom är på landet och han i Humlegården och har coolt jobb på reklambyrå och känner några kändisar.

Allt är hemskt och väldigt väldigt tråkigt.

Jag blir rädd. Uppriktigt rädd för vart vi är på väg i det här landet. Humor-wise. 

Det är verkligen inte särskilt trevligt att vara såhär missunnsam men jag är väl inte här för att dela med mig av rawfood-bollsrecept och peppiga träningstips. Det kanske kommer sen. Med sinnesron osv.

Du är bara avundsjuk tänker du? Du har såklart absolut inte fel.

 

 

40 kommentarer | “Mina issues med Daniel Hallberg”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johan skriver:

    On point!

  2. EMA Telstar skriver:

    +1

  3. Adam skriver:

    Sannaste jag läst under decenniet

  4. Katarina skriver:

    Åh gud jag är inte den enda som känner såhär. Först trodde jag att han var typ 19, nåt slags underbarn fast utan talang. Men så är han 32??? En vuxen man????

  5. Özz skriver:

    Svensk humor har mått piss för länge och längre blir det.

    Gränser SKA korsas och känslor SKA krossas av humor.
    Det är det som är viktigt med humor, när all humor blir Hallberg och JLC-ifierad förändras självklart klimatet inom humorscenen utefter det som är hippt och flyger rent moralistmässigt just nu.

    90-talets ironiska credhumor slog ner som en bomb i Sverige och gav oss någon form av hybris att eftersom Nile City var så gränslösa och blev kult så måste Sverige ha världens bästa humor! (Nej)

    Det gick åt helvete, för svenskar är inget roligt folk, men vi KAN vara. Alla roliga personer mår piss, det är fakta och INGEN mår mer piss än Svensken 2019.
    Vi tillät oss lite bus 90 till mitten av 00-talet sen blev det för mycket känslor och istället för att vara ironisk, dryg jävel blev svensken istället en moralist ivrig i att vara duktigast och finast av alla.

    Se vad som hände med Schyffert när han blev ansiktet utåt för Me Too-rädda män som istället skulle gå i bräschen för att leda en politisk kamp istället för att skämta om adoptivpälon och indianer. Åt HELVETE (har någon sett Sjölyckan?).

    Inte för att man måste skämta om adoptivpälon och amerikaner – absolut inte!
    Men jag vill inte bo i ett Sverige där hälften av skämten handlar om Özz kurdrötter, Schyfferts undergivna roll i sitt förhållande med en 20 år yngre UTLÄNDSK kvinna (häftigt va?? samhällsHJÄLTE!) och Håkan Hellströmsimitationer hafsigt ihopslängda av en man som medvetet klipper och friserar sitt hår till att privat se ut som Håkan Hellström och som ändå åkt räkmacka genom beskydd under innerstans credvinge.

    Jag tror att Instagram hade mått bäst av att helt enkelt FÖRBJUDA ”humorsketcher”, busig filterhumor och dialekthumor.

    Leif och Billy kan tillåtas att visas upp som studieexemplar för VARFÖR svensk humor bör censureras och tystas ner.

  6. Emelie skriver:

    Så sant!

  7. SwishBitch skriver:

    Pennan är vass och obönhörlig, precis som sig bör!

  8. Ludde skriver:

    Äntligen sa någon detta!!!!!

  9. Anna skriver:

    Hundra procent sant.

  10. Rolle skriver:

    Han var väl bra och rolig i sin begynnelse på insta, men så fort han blev ”mainstream” och folklig så sålde han ut sin humor, så var det väl ändå?

  11. Mikael skriver:

    Men är inte du ganska svindålig på stand up?

  12. Jennie skriver:

    Ouf, tack!

    Svenska nyheter, solsidan (inte nya säsongen) och (sjukt nog) ”Det vet du”- vloggar som gäller.

  13. Sincerely yours skriver:

    Skönt! Trodde också jag va ensam.. det är samma sak med skavlans superledande frågor följt av ett överraskat minspel, fruktansvärt

  14. Josefine skriver:

    Äntligen!! Tack för att du tar upp detta. 100 procent sant. Det är helt jävla otroligt att Daniel Hallberg får det utrymme han får. Folk på SVT, och Kristian Luuk i synnerhet, borde fan i mig skämmas.

  15. Jokern skriver:

    Mannen, vi är med dig. Är bara media-käringar som tror att alla andra tycker att han är rolig så ingen vågar säga nåt

  16. Martin skriver:

    Mitt i prick! Tycker det samma gäller för Björn Gustafsson. Lever på sin söthet men oftast helt innehållslöst och tomt när han öppnar munnen.

  17. Sebbe skriver:

    Varför rullar parlamentet fortfarande? Svensk ”humorelit” sitter och drar förutsägbara skämt utan twist och har gjort i över 20 år. Visst, det funkade kanske i början/mitten av 00 när det fan kom, vet inte. Men att man kör EXAKT samma skämt 2019 är ett GROVT underbetyg till all svensk humor. Jag menar, parlamentet är ju ändå en konstant inom svensk humor, och Kanske även en måttstock för hur svensk humor mår?

  18. Max skriver:

    Tack!

  19. Elli skriver:

    Tack snälla att någon äntligen outar detta och jag är då inte är ensam! -Jag har tex alltid älskat Musikhjälpen, och man har vissa år varit lite tveksam på vissa som har blivit tilldelade programledar-rollen, men det har alltid liksom funkat ändå i slutändan. Nu i år är det första året som jag på riktigt blev ledsen över att just denna människa ska vara programledare då jag verkligen inte kan med honom. Så det var lite så jag också kände runt honom. Punkt. Tack för mig. Hej

  20. Feel ya skriver:

    Tack.

  21. Lollo skriver:

    Trodde också jag var den enda att tycka så! Håller helt med!

  22. Annie skriver:

    Tack för att nån äntligen är ärlig!

    Ps. Han är ingen trevlig människa. Var faktisk en av mobbarna i skolan!

  23. Ed skriver:

    Känner exakt samma! Menlös ”humor”.
    Bra skrivet.

  24. Signe skriver:

    Jag skriverr som så många andra, TACK

  25. Monki skriver:

    Äntligen någon som säger detta, det är helt sinnessjukt

  26. rant skriver:

    Mediokert är en sak. Medioker leverans av bra innehåll kan funka, liksom plirig och närvarande leverans av lite halvdåligt innehåll ändå kan kittla till. Men vad som VERKLIGEN gör mig tokig, det är den DYYYRAAAA påkostade och hyllade fucking PRODUKTIONEN av innehåll som är heeelt innehållslöst. finns inte ens en tillstymelse till poäng som man svagt kan ana nånstans, allt är bara: jahopp. det hade man väl kunnat ana skulle läggas upp. alltså allt känns givet. GIVET! humor ska fan inte va som oatly (det var väl ungefär vad man kunnat vänta sig). uäh. det e som matilda wahl som fixar dyra fester för straighta kvinnor med parollen: dumpa din kille. helt ok om det varit 20 kvinnor i nån studentfestlokal, men asssåå när det är UPPSKATTAT och dyrt och allt det som väcker missunn, men samtidgt…. så fruktansvärt….. ingenting. det e som mitt eget trista konto snubbar inreder (skäms) som va kul i två sekunder när jag retade nån kille i mitt privata flöde och sen kul i två sekunder när man fick <bekräftelse333, men e så väntat och jag fixar inte med att det finns de som tycker det är KUL

  27. Avass skriver:

    Savage

  28. Gina skriver:

    Hade inte kunnat hålla med mer!! 👌🏼

  29. Johanna skriver:

    Men oj, håller absolut inte med, men tur vi alla är olika :)
    skrattar så jag gråter till hans lekar och sketcher.
    Längtar till musikhjälpen!

  30. Karlhenrik skriver:

    Kan inget annat än att instämma med inlägget.
    Du är inte ensam. Jag förstår inte heller hur man kan boka upp denna person som humor sidekick.
    Men gissning är precis som du var inne på att folk är förblindade och kära i honom som person. Så inklusive medie ansvariga.
    Det räcker tydligen att vara gullig, trevlig söt, och en look a like för att anses rolig 2019.
    Det är för mycket känslor inblandat.

  31. Youtuber skriver:

    Är inte hela problemet att man har letat efter humor på youtube och instagram för att vara lite nere med kidsen? Alla exempel på kass humor (instämmer) här är ju just sånna. Eller så kanske man vill ha med sig sig en drös följare till tittarsiffrorna?

    Samtidigt finns ju Robins, Dips och Full patte också i public service universum som alla är bra mycket roligare.

  32. Hanna skriver:

    Äntligen! Trodde att det kanske bara var jag som inte förstår youtube-humor eftersom jag fyllt 40 år och verkar vara nåt som heter boomer, men det kan kanske vara så att Hallberg helt enkelt inte är rolig. Eller snarare, gör hela Luuk-programmet odrägligt att ens titta på, dvs svårt att ignorera hans insatser. Sketcherna är rent av provocerande dåliga, meningslösa och ovärdiga för alla inblandade.
    Denna 40+aren säger BLÄÄÄÄ.

  33. Simon skriver:

    Jag håller med om att programmet inte riktigt landade så bra och det var cringe framkallande ibland. Men överdriver du inte lite väl är du säger att Hallberg saknar talang helt och hållet, för det stämmer väl ändå inte? Det kanske är tv studio upplägget som inte klickar…jag tycker i alla fall att man kan säga att vissa av Instagram grejerna är riktigt bra. Det gäller bara att hitta ett format där han kan vidare förädla det där till något nyskapande. Kanske lossnar det nu när han får regissera åt flx. Att skriva en lång rant som den här tycker jag känns lite löjligt då det känns som att du saknar helikopter perspektivet lite. Jag bor själv inte i Stockholm och har inte alls fått bilden av att programmet är höjt till skyarna. Rundgången i media kommer väl ur att alla känner alla precis som du säger, men det speglar då inte heller den allmänna uppfattningen. Ungefär som när alla enhälligt skrev att Tårtgeneralen var en otrolig film. Den var väl okej, men media målade upp den som att den vore en riktig fullträff….

  34. Stephanie Hallberg skriver:

    Skulle säga att Luuk & Hallberg är det absoluta mest nyskapande och bästa i SVT sen Luuk’s sista Talkshow. Alltid tyckt om Luuk och det är humor, intelligenta anekdoter från gästerna, man går in på djupet, men samtidigt håller en balans med sketcher som från geniet Daniel som inte påminner om någonting tidigare.
    Så nytt, så färsch, så skoj.
    5 av 5.

  35. Stephanie Hallberg skriver:

    Se Johan Glans avsnitt i Luuks nya talkshow och ärligt kommentera om det inte fick er att skratta.

    Underbar humoriskt underhållning : )

  36. Sam skriver:

    Håller helt med, han är astråkigt och jag faktiskt undrar om är det verkligen brist på kompetenta människor på SVT?

  37. Sara skriver:

    Håller helt med om Hallberg! Vilken nolla han är!
    Men Linnéa Claesson? Nä fattar inte vad du menar där. Hon är grym 👊

  38. Lisa skriver:

    Håller med till 100%, man sitter som ett frågetecken.

  39. Simon skriver:

    Looolll. Svensk humor SUGER, men Daniel Hallberg gör de absolut bästa sketcherna på internet just nu, och har gjort det de senaste fem åren. Tycker du ska chilla med din missunnsamhet och ta dig en titt i spegeln, att göra content på missnöje känns så jävla daterat broder

  40. Jessica skriver:

    Hey guys;… I’m Jessica from Lund-Sweden,. I have a similar good news to share out here, i just discover a new solution to find true love and bring back ex love partner even after 3 years of divorce or separation, just few days ago my ex love partner return back to me instantly without begging him to come back, i did not call nor send love text message to him.
    Few days ago while searching the internet and I reading a similar comment post on a blog, i read about the great Powers of Oduduwa lovespell casting channel and i found his email address (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) on the same blog, so i decided to contact him to help me restore back my ex love. He reply to my message and said that my problems is easy for him to solve, and he can help bring back my husband home within two days. I have never done any Love spell or voodoo before, i just believed that this love spell incantation prayers procedure truly work for me like magic. Just yesterday i received a phone call from my husband after three years of no communication, i am so surprised and happy today as i have my husband return back home to me. I highly recommend Dr.Oduduwa love spellcaster, you should give it a try today,
    Are you in a divorce situation right now, maybe this may work for your good, also if you want to find true love, do you want to bring back ex love partner even after quarrel and separation?, or you want a love charm to get hold of my love partner to love and trust you forever.
    Get free online consultation now via: WhatsApp; https://wa.link/q5f107
    email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    you will thank me later.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg