Vad jag egentligen tycker om Hanna Hellquist

11:11 17 Nov 2019

Jag är fan alltid SEN med att upptäcka saker. Minns att jag nån gång i gymnasiet upptäckte Winnerbäck 10 år efter alla andra. Eller jag visste ju han var stor men jag blir lätt motvalls så det var då jag  insåg att jag tyckte att han hade nåt och TILLÄT mig själv tycka det. Jag upptäckte köttermometer i våras och ladd först när jag var 23. Jag upptäckte kanske först nu att jag på riktigt är en missbrukare och beroende. Jag upptäckte min fallenhet för att suga kuk ett decennium för sent. Usch. Sorgligt. Min mun förblev oknullad så himla länge. Öppet sår det där. Well well. Jag är en late adopter? Jag kom i kontakt med iPhone samma år som jag först kom i kontakt med Krunis och hans musik: 2014.

Ibland är det med flit: som alkoholdebuten som jag drog ut på för att jag blev instinktivt motvalls när alla plötsligt skulle börja supa. Fan va töntigt tyckte jag.  Alla plötsliga hyper blir jag impulsivt anti. Infantilt och astöntigt, jag vet. Men sen faller jag  långsamt TILL FÖGA och känner att jag måste ta igen för alla förlorade år och så gasar jag på rakt in i bergväggen istället tihi^^.

I fallet Hanna Hellquist var det inte ett medvetet val. Hennes existens har för mig inte varit obekant. Hon har alltid SKVALPAT runt där i medvetandet. Jag har varit medveten om att hon är en p3-person som kommer från Värmland, har en tax och är lite rolig. Typ. Men det här året hände nåt.

Jag tror att det var pga hennes vare hennes medverkan i Alla mot Alla som jag verkligen fattade inte bara hur sinnesjukt allmänbildad hon är utan vilket unikum av älskvärdhet hon är. (Jag förstår att ni som orkar lyssna på P3 kanske redan fattat det men det är tyvärr outhärdligt av vissa andra skäl som inte stavas Hanna.)

Hon är en av så ytterst få som träffar den lilla och så åtråvärda SWEETSPOTEN av rå humor, snabbtänkthet, självdistans, självhat, cynism, bråddjupt allvar och förställd hjärtlighet. Det är inte lätt. Den är mindre än Bindefeldts självdistans den där sweetspoten.

Jag har aldrig hört henne dra ett enda jävla skämt och hon är inte trots det utan kanske JUST därför den roligaste personen norr om Kapstaden. Det behövs inte när man som hon alltid har den roligaste tänkbara VINKELN på grejer. Det känns inte som hon försöker. Hon bara ÄR rolig. Och burdus. Och smart. Och eftertänksam. Och snäll. Och omtänksam. Och cool. Och rapp i käften som djävulen. Och fin. Och lätt att våga prata med. På riktigt. Hon är den enda personen jag svarade i telefon dagen efter kaoset i Lund. Det säger nånting om nånting.

Ibland känns det som att man är ensam om att fatta saker. Att ingen annan förstår det feta med vissa saker. Men när Hanna nu nominerades till stora journalistpriset och satt i Skavlan blev jag LITE förvånad men mest glad. För jag var fan inte ensam. Världen har också fattat. Kanske långt innan mig? Hanna Hellquist är det bästa vi har.

16 kommentarer | “Vad jag egentligen tycker om Hanna Hellquist”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lisa skriver:

  Låt detta vara ditt sista inlägg. Ditt digitala footprint är en soptipp värre än plasten i världshaven. Det enda som kan mäta sig med all smörja du skriver – ja Hanna är bra men det är du tydligen den sista på planeten att fatta – är din obefintliga självinsikt. Obsent obefintlig!

  1. Vera skriver:

   Varför är du en sån fruktansvärd människa Lisa?

  2. Daniel skriver:

   Varför skriver sånt, Lisa? Mår du bra? Varför beter du dig som en vidrig människa? Skärp dig.

  3. Anton skriver:

   Åh anonymitetens betryggande boning.

  4. Sebbe skriver:

   Hahahahahahahahaha! Lisa är det bästa vi har! Omg. Ditt lilla troll Lisa. Följ folk som du gillar, läs bloggar du gillar. Kommentera saker Du uppskattar!!! Hur jävla svårt ska det vara? Jag skiter i om du är 14 och heter Anton. Förmodligen gör du inte det, förmodligen är du en medelålders kvinna eller man som är otroligt misslyckad som människa. Du saknar förmodligen kärlek i ditt liv. Du har ingen som älskar dig och ger dig trygghet. Du är helt enkelt väldigt ensam, och med det kommer din avundsjuka och missunnsamhet. Det är tragiskt och jag tycker faktiskt väldigt synd om dig. Fredrik har ju folk som gillar honom, och gillar det han skriver, och det är ju vi som följer honom, av just den anledningen. Du kan nog börja med att avfölja, och sen ta dig en ordentlig titt i spegeln. Vill du må bra? Eller vill du må dåligt? @fredrik fortsätt blogga! Älskar varje i lägg.

  5. Andy skriver:

   *obscent

   Tror för övrigt den är extremt befintlig, självinsikten.

 2. Sofia skriver:

  det bästa vi har! <3 väljer noga vilka morgonpass jag ska lyssna på

 3. Drutten skriver:

  Blir glad av din öppenhet! Du är genuin och rak. ”Kul” att du får lite ”har” (ser ovan), det betyder att du är bra.

  1. Drutten skriver:

   *hat, till och med

 4. Maja skriver:

  Hanna Är min bästa jävla person

 5. Jan Guillou 4 president skriver:

  Väl rutet, dock är exemplet Winnerbäck vanskligt då han naturligtvis inte är utan förtjänster men, ur ett strikt objektivt perspektiv, nog så överskattad.

 6. Lull skriver:

  Min anledning att jag inte pallar lyssna stavas Kodjo. Hanna är bra. Linnea likaså.

 7. Kalle skriver:

  Otroligt fint skrivet. Hanna är så otroligt älskvärd. Men så kommer hon ju från Värmland ❤️

 8. säsongshälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick tillbaka min hsnabd med hjälp av en stor man som heter baba osagiede. Jag heter Gunilla Hägglund, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stavskärare som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller så flyttade din man till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans e-postadress: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836
  eller viber +2349014523836

  1. Mimmi skriver:

   Det låter ju HELT otroligt! Ska ringa direkt, kan han hjälpa att få tillbaka fler än ett ex?? Hade gärna haft en liten klunga av ex som böna mig att ta tillbaka dom.

   Mvh
   Mimmi Eriksson från Umeå

 9. Anon2 skriver:

  Vad tycker Hanna h om dina ”korn” av kvinnohat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp