VIDEO: Merely – Scandinavia

9:44 29 Apr 2015

Är måhända ingen nyhet att jag är nästintill obehagligt besatt av allt som skivbolaget/sekten Sincerely Yours har för sig. Nu har den coolaste person jag vet, Merely, släppt sin allra första musikvideo! Och den är så jävla snygg.

Scandinavia är sedan innan en så fruktansvärt bra låt, som jag hör orimligt ofta eftersom den av någon anledning alltid startas när jag råkar trycka på playknappen i min mobil. Klagar inte. Klagar inte heller på någonting i denna magiska video, som känns lite som en inblick i Kristinas huvud: gothkängor i skogen, hårda flätor, fransar, mesh, höga berg, pyttesmå hemmatatueringar, och hennes gulliga gulliga Team Rockit-killar i bakgrunden. För kär!

/en som kommer tillbringa större delen av dagen med att försöka undvika att se videon om och om igen

6 kommentarer | “VIDEO: Merely – Scandinavia”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. S skriver:

    Bra låt, men är det bara jag som känner att detta är lite väl vit makt-estetik? Är detta norm core gone terribly wrong

  2. Merely skriver:

    hej s! vad kul att du gillar låten. jag förstår inte vad du menar med norm core gone terribly wrong men tråkigt att höra att du förknippar den med vit makt-estetik. låten heter scandinavia visserligen, men måste det finnas en främlingsfientlig värdering i att döpa ett konstverk efter en plats? jag är vit och blond och mina vänner har på sig kläder (tactical gear) som de gillar, det är synd om du läser in något negativt i det. här är en presstext som jag skrev i samband med videosläppet, läs gärna den! kram merely

    “Words isn’t always the best tool of communication. Even in music, words tend to be interpreted in a certain way because of our expectations that language is a very direct and clear way of expressing yourself. If I say something that you do not understand, is that the barriers of language shutting you out or is it your own agenda that blocks your understanding?

    This song is about me trying to break free from other peoples expectations of who I am, ideas about me being a certain way because of my gender, where I grew up and how I behave. It’s also about how hard it is not to be affected by these things and trust the people around you. With words come misconceptions, maybe because of our strict rules of how to use them. Although, this song comes with words, like most of my songs. But they are for you to set free, so that we maybe can understand each other.”

  3. Greta Thurfjell skriver:

    Merely: <3

  4. S skriver:

    Hej hej! Jag syftar inte på att du är blond och att låter heter Scandinavia, men t.ex. barnet i videon ser ju ut lite som de blonda barn som nazister brukar använda som symbolik för det oskuldsfulla, hotade (i deras världsbild från andra ”raser”). Jag tror på konstnärlig frihet och menar inte att det skulle betyda att ni har de åsikterna, man kan ha en estetik som en kommentar, jag förstår det, men det var en reflektion. Norm core gone terribly wrong var ett skämt.

  5. Doge skriver:

    Superfin låt, grym video!

  6. Felicia skriver:

    Du kanske redan känner till ”iamamiwhoami” men hon påminner om denna artist. Tänker inte jämföra tjejer så säger att de är lika bra på olika sätt.

    https://www.youtube.com/watch?v=GIr2SJlzXvc
    (Obs, alla videos är vrålgoa)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg