Att baka är enkelt! Att följa receptet och få ett lyckat resultat är inte lika enkelt!

9:10 14 Aug 2014

bild-14.jpg

Idag har vi bakat. Ena sidan visar bilden i kokboken, den andra visar resultatet. 

pika.jpg

Att baka är enkelt på samma sätt som det är enkelt att klättra i berg. Bergsklättring behöver inga förkunskaper. Det är bara att hänga sig fast på klipporna och göra så gott man kan.  Att man sen kanske ramlar ner och bryter några ben hör inte dit – klättrat i berg har man likväl. 

Och precis så är det med bakning. Inga förkunskaper krävs. Det är bara att köra. 

Om ni undrar vad det var för nåt vi bakade så var det ett recept på bollar gjorda av cashewnötter rullade i bipollen. Sötade med steviadroppar. De fick en minst sagt speciell smak som fastnade i munnen trots att jag bara slickade av ett finger som fått smet på sig. Smaken har förföljt mig hela dagen och lämnat ilningar innanför skelettet. 

Jag tror att vi kan ha varit lite väl generösa med de så kallade steviadropparna. Och när det kommer till cashewnötterna så hade vi kanske inte lika mycket som receptet krävde. Sen är min så kallade mixer inte direkt bäst i test (men låt aldrig en sådan sak hindra er från att söka era drömmar!). Receptet finns i den här boken av Vibeke Amidsen om ni är sugna på att prova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG