Köpte ny jacka för 1000 spänn, testade den i villaområde

9:41 7 Sep 2014

Idag gjorde jag något så crazy som att köpa en ny regnjacka för 1000 spänn. Den jag hade var utsliten och den har under alla dessa år inte direkt hållit tätt. Tvärt om skulle jag vilja säga. 

Tyget i den nya jackan är så lätt och otvunget. Jag är hänförd över skillnaden. Det känns inte som att jag är inrullad i en syntetsburrito utan det känns som att jag faktiskt kan röra mig fritt utan att huden svettas samtidigt som den långsamt kvävs. Jag känner knappt att jag har den på mig. 

Bestämde att vi skulle testa jackan genom att bestiga ett berg i regnet. Som tur var så fanns det inga direkta berg i närheten så jag och familjen besteg en kulle i Partille. 

bild-20.jpg

Där fanns enbart välskötta villor med snofsiga trädgårdar. Vi gick förbi ett hus där de hade det livligt i en utomhuspool till och med. Det var som att gå på zoo fast med vad man kallar fria människor i stället för frihetsberövade djur. 

Det var som att få en skymt av en värld som i vanliga fall ligger utom synhåll från en.

Och när de såg min nya jacka trodde de säkert att jag var en av dem. De tänkte förmodligen att jag var på väg till en husvisning för att själv flytta dit i början av nästa år. ”Oj shit kolla jackan, hon måste tjäna minst typ en miljon om året”. Ja jag vet allt vad de tänkte.

Hade jag skippat mina fantastiska leopard-universe-tights och valt typ… adidastights i stället hade de säkert kommit ut i regnet för att fråga vilka aktier jag investerat i för att få så uppenbart bra avkastning. 

Men inte skulle jag på nån husvisning inte! Nej jag ville bara testa om jackan höll mig torr till skillnad från den förra, och det gjorde den *glad*. 

image-41.jpeg

I direkt anslutning till villaområdet ligger ett reningsverk (se bakgrunden) som enligt ryktet är ”Sveriges renaste reningsverk”. 

3 kommentarer | “Köpte ny jacka för 1000 spänn, testade den i villaområde”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellen skriver:

    grattis till köpet, snygg jacka!! Påminner mig om att jag också behöver köpa en regnjacka, min är typ från mellanstadiet (är 31 år nu) i galon ocj jättetung med massa knappar… Hmm. Känns dock så vuxet (jo, jag vet att jag räknas som vuxen) att köpa regnjacka, har liksom aldrig gjort det!! Men tack för inspon :)

  2. tove skriver:

    Men vilken fin jacka! Lite galet dyr dock men det kan vara värt när det regnar. Min regnjacka har också börjat läcka in…

  3. Myra skriver:

    Fan vad snygga tights!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG