Chiafrukost vs. Rövhålsfrukost

10:22 6 Sep 2014

Jag såg att Underbara Clara tipsar om chiafrukost på sin blogg. Känner att det är tid för mig att tipsa om frukosten som jag äter nästan varje morgon. Här har ni den:

bild-19.jpg

Var morgon när jag står där i köket nyvaken och hungrig tycker jag att frukosten tar efter formen av ett mänskligt rövhål där i mixern. Mmmm. 

Men låt inte detta lura dig – för det är egentligen bovete och gojibär som blandas till en gröt.

Detta behöver du: 

1,25 dl helt bovete
1 näve gojibär
1 banan
1 dadel
Vaniljpulver
Kokosflingor

Så här gör du: 

Blötlägg gojibär och bovete över natten. Skölj bovetet och spara vätskan som gojibären ligger i. Lägg bovete, gojibär, banan plus en dadel i mixern och mixa till en len massa (det är detta som bildar ”rövhålet” enligt bild). Fyll på med vätskan från gojibären efter behov. Lägg i en tallrik, strö över kokosflingor och lite vaniljpulver. Sen är det klart.

Egentligen heter detta recept ”Buddhas gröt” och är ett recept hämtad från denna bok av Vibeke Amidsen. Men jag tycker att det är lite mer ”intressant” att kalla det för Buddhas rövhål.

4 kommentarer | “Chiafrukost vs. Rövhålsfrukost”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. tove skriver:

    Det verkar vara inne att äta typ smoothies till frukost. Eller ja, mixade grejer… som denna gröt. Men: blir man mätt?

    Jag äter två mackor (en rågbulle delad i två delar alltså) med smör, ibland ost. Sedan en tallrik fil med müsli. Ibland en banan också. Och till detta grönt te.

    Äter du nåt mer än gröten?

  2. sanna skriver:

    Har du en finmixer(cirkus 6000 spänn) eller en fulmixer (cirkus 1500 spänn)?och mixar den helt slätt??

  3. Hej Sonja skriver:

    Tove: 

    Det blir ju som en gröt liksom och ja jag blir mätt. Dock att jag lagt på lite i receptet mot vad det ska vara, tror jag (minns inte exakt). 

    Brukar dricka juice till det och om jag hinner en kopp te efteråt. Jag har haft mkt problem med magen och försöker hitta mat som är skonsam och det kan nog nästan inte bli mer skonsamt än det här (tänker jag). 

     

  4. Hej Sonja skriver:

    Sanna: 

    Min mixer kostade 500 spänn om jag inte missminner mig så… hehe :) nej den mixar inte helt slätt men det tycker inte jag gör nånting gällande många många grejer man mixar.  Var lite störande när jag skulle göra dressingar förut men nu har jag skaffat en jättebra matberedare så nu blandar jag dressingar i den i stället. 

    Kommer nog köpa en bättre mixer nån vacker dag (kanske när denna har brunnit upp vilket kanske är om inte allt för länge) men den här tycker jag duger helt okej. 

     

     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG