Så mycket bättre: Amanda Jenssen

5:16 3 Nov 2014

Så var det Amanda Jenssens tur att ha sin egna dag i Så mycket bättre. Dagen började med lite obekväm stämning mellan Carola och Love Antell.

jesus_narcissist_.jpg

Efter det började dagens aktivitet, kantad av kostymer, ”bjuda på sig själv”-lekar, och rödvin. 

Den här dagen var helt klart den mest uppsluppna hittills. Artisterna verkade avslappnade och glada. Samtalen låg på en annan nivå än vad de gjort i tidigare avsnitt 

du_ar_ju_en_uppjordning.jpg

Under middagen beskriver Amanda Jenssen sin gamla hit ”Happyland”. Den handlar tydligen om typ en plats under jord som känns jättekul men egentligen är jävligt destruktiv. Ingen tycktes dock förstå att det var dagens rödvinspicknick som hon måste ha syftat på. 

hej_flask.jpg

Sen verkar det som att Amanda Jenssen är som en slags spegel, för artisterna tycks se på henne och känna igen sig själva i henne. Ola Salo tycker att de är lika, nån form av rymdkompisar, och att hon för The Arks anda vidare, och:

vi_ar_lika_varann.jpg

lika_som_mig.jpg

Alla artisterna verkade känna väldigt varmt för Amanda Jenssen, till och med Orup. ”Yngst och bäst” sa han till henne, fast kanske inte helt utan en strimma frustration i rösten. När hon började gråta under middagen var Ola Salo genast där och gjorde ramslekar med henne. Det var som att de hamnade i en egen lite magisk stämning, en stämning som inte helt nådde ut till mig som tittare. Det kändes lite som att kolla på suddiga foton från nån annans jätteroliga fest.

Här är lite tankar kring tolkningarna

Ola Salo
Han körde Dry my soul medan han bröt sönder middagsbordet med knäna. Han fick feeling och jag tror att han kan ha varit lite berusad (detta baserar jag delvis på hans röda kinder och det faktum att han diggade inlevelserikt i till och med Kajsa Grytts låttolkning).

Orup 
Han tolkade hennes låt Illusionist på svenska och jag har ingen aning vad den handlade om även fast jag försökte lyssna på texten. Han sjöng nåt om alkemi och om att vilja göra allt för någon med hjälp av vit magi. Kanske var texten en musikalisk version av Paolo Coelhos kritikerrosade bok ”Pilgrimsfärden” !? 

Kajsa Grytt
Hon tog låten Ghost (som jag nog aldrig hört i originalform) och gjorde den till en tonsatt dikt. Amanda Jenssen hade nog rätt när hon sa att detta var Kajsa Grytts bästa tolkning hittills…

Familjen-Johan
Han tog Do you love me fast sjöng ”Vill du ha mig” i stället. Jag kommer inte ihåg så mycket av den här låten. Amanda Jenssen tyckte att den var ”sjukt fantastisk” i alla fall, och hon menade det (hon sa det till alla – och menade det).

Carola 
Hon gjorde en långsam version av For the sun. Efteråt täckte hon Amanda Jenssens huvud med sin röda klänning. 

Love Antell
Han tog Happyland och sjöng Lyckoland i stället och var nog kvällens svängigaste melodi. Men det är ändå på gränsen om de kommer vilja spela den på dansgolven i vinter. 

Tidigare Så mycket bättre-inlägg: 

En kommentar | “Så mycket bättre: Amanda Jenssen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Freja skriver:

    Så mycket bättre att läsa här… Nu kan jag låta initierad utan att behöva lägga tuíd på att faktiskt se programmet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg