Jul med Sean Connery

12:21 15 Dec 2014

Vad jag har förstått är Jul med Ernst ett återkommande program, så jag googlade bilder i brist på entusiasm att se ett avsnitt. Vad jag fick upp var en skrattande Ernst vars ansikte ibland täcktes av skäggskrud, och ibland inte. Och det fick mig att tänka på Sean Connery som också växlar mellan rakat och skägg oftare än vad årstiderna växlar. 

Och det fick mig att tänka på en ny programidé. 

jul_med_sean_connory.jpg

Som ni vet så finns det bara en sak som är charmigare och roligare än Ernst som pysslar och det är när någon talar om för svenskar vad som är ”typiskt svensk”. 

Det räcker med att någon säger ”fika??” med brytning så vrider sig en stor del av befolkningen av självdistansens skratt. Lägg till något om köer och social förstoppning och komiken har nått sjunde himlen.

Visst finns det de som har misslyckats med detta generellt vattentäta koncept, till exempel serien ”Welcome to Sweden”. Fast de har inte alls misslyckats ser jag nu efter en snabb googling, en andra sässong är på väg, och det stärker min tes eftersom jag har sett ett par avsnitt av den serien och var helt övertygad om att det var en flopp. Men jag borde ha förstått: denna typ av humor kan ej misslyckas.

Programbeskrivning: 

Sean Connory är en känd skådespelare från Skottland som har gjort sig ett namn i Amerikat. Han har spelat bland annat James Bond och är van med lyx och pengars överflöd. Vad händer när han placeras i Stockholm strax innan jul? Med endast några lumpna kläder han har på sin kropp försöker Sean Connery klara mat för dagen. Folk tar avstånd vid busshållsplatsen och krystade sociala situationer uppstår utanför NK när han ber om småmynt, men till sist blir han av nån anledning anställd som tomte hemma hos Johan Rheborg. 

 

3 kommentarer | “Jul med Sean Connery”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Yepi 2 skriver:

    I am pleased to share the best that you bring, thanks

  2. Friv 4 skriver:

    Ibland är det så svårt att hitta bra och nyttiga tjänster där ute när man gör forskning. Nu kommer jag att skicka det till mina kollegor också. Tack för att du är en av dem.

  3. Friv 6 skriver:

    Stora blogg! Jag älskar verkligen hur det är lätt på mina ögon och informationen är välskrivna. Jag undrar hur jag kan underrättas när en ny post har gjorts. Jag har prenumererat på ditt RSS-flöde som verkligen borde göra susen! Ha en bra dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp