Madonnas motsägelsefulla omslag

3:18 6 Jan 2015

Madonna ska släppa ett nytt album snart såvitt jag har förstått från hennes instagram, och nåt hon keeps on posting är albumomslaget på ”Rebel Heart” (som albumet tydligen kommer att heta). 

Eller ja, hon postar olika ”versioner” av det. Mest är det väl photoshops där andra ”rebel hearts” har rullats in i samma kassleromslag som henne. Som här med Martin Luther King och Nelson Mandela. 

madonna_apologizes_for_martin_luther_king_jr._and_nelson_mandela_-rebel_heart-_photos-1.jpg

Och jag fattar den inte. Hon skriver om ”freedom” och att ”speak your mind” och ”truth”, att inte be om ursäkt och massa sånna saker och så postar hon dessa bilder som nån slags ”empowering” grej men jag tycker mest det ser ut som att nån har fångat in henne och ska grilla henne i ugnen. 

 

rebel_heart_2.jpg

Sen hela den här grejen att blanda albumomslaget med bilder från Miley Cyrus youtube-bannade musikvideo ”Tongue tied”

miley_madonna.jpg

… vars hela video och text och allting handlar om våldsamt tystande och frihetsberövande. För att ta en rad från låten: ”wrap me up so I can’t break free, don’t let go, capture me, hold me down so its hard to breath, loose control, keep your eyes on me” (i samspel med Cyrus med massa band runt halsen).

Sen postade Madonna en annan bild med koppling till det nya albumet där hon har en stor gagball med kedja i munnen. Bildtexten ba ”jag tänker aldrig va tyst!!!1”, jaha, men varför har du en stor fet gagball i munnen då?

Det är ungefär som om jag skule säga att jag aldrig tänker sluta skratta och så ser jag ut såhär

giphy-17.gif

Ska hon börja posta photoshops på Frida Kahlo, Nelson Mandela och prinsessan Diana med stora gagballs nu också för att symbolisera styrka, kamp och frispråkighet osv? Bara undrar.

Sen beklagar hon sig över att fans läcker och sprider bilder kring skivsläppet som hon inte har gett ut själv än, samtidigt som hon frikostigt printscreenar och lägga upp massa fanart hit och dit på instagram utan att ge cred till någon. 

Tycker att Madonna kanske kan ta och fundera på det här ett slag.

3 kommentarer | “Madonnas motsägelsefulla omslag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Din Favorit skriver:

    Heej Sonja!

    Jag älskar din blogg, inte minst dina knivskarpa och hysteriskt underhållande dissekeringar av saker och ting..!

    Har själv ifrågasatt ett visst litet videoklipp här: http://dinfavorit.blogspot.dk/2015/01/nej-nej-nej.html?m=0 . Inte fullt så underfundigt eller kortfattat som dina briljanta inlägg, men ett försök att vara rakt på sak -inspirerad av dig!

    Tack för dina uppdateringar, du är en förebild (äckligt ord men du förstår) för mig på många sätt..!

    Kram :) (eller annat socialt agerande som är mer lämpligt för det här stadiet i vår ”relation”)

  2. Hej Sonja skriver:

    Nämen tack, vilken ära! 

    Bra skrivet om den där filmen också. Jag vill inte se den utan litar på ditt och andras omdöme för att spara tid, energi och livsglädje!

     

  3. Din Favorit skriver:

    :)

    Tack!!

    Det tycker jag var ett synnerligen vettigt beslut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG