Pyramid- och pyroteknik lost in time and space

2:11 4 Jan 2015

Satt och kollade den här listan över förhistorisk teknologi när jag kom över den här bilden, ”greek fire”, som tyder på att de gamla grekerna hade tillgång till ett vapen som kastade ut eldiga kemikalier mot fienderna till sjöss. Den elden ska ha varit jättefarlig för vatten kunde inte släcka den, i själva verket brann den enligt gamla skrivelser och sägner (har inte så stor koll på detta) till och med under vattnet och forskare idag som hör om den här elden fattar ingenting.

ancient_technology_greek_fire.jpg

Och visst ser det lite ut som att personen som skjuter elden inte heller fattar nånting? Vapnets förintande kraft tycks inte riktigt ha varit vad han tänkt sig av nån anledning. 

sjomt.jpg

De måste ha lurat honom att den var nåt annat. Vad vet jag inte exakt. Kanske var det en svensexa som råkat spåra ur. Kanske hade han nyss sagt att han inte gillar eld. Kanske hade han förväntat sig att elden skulle varit en annan färg.

Tror att den här hamnscenen från Game of Thrones kan ha blivit inspirerad av detta ämne? Där kallas det för ”wildfire” (bra namn!).

Jag tycker att sånt här är väldigt intressant i alla fall. Läste nyss den här boken och författaren Stephen S. Miller går helt i linje med Christoffer Dunns teori att pyramiderna i Egypten inte alls var några gravplatser utan en form av högteknologiska kraftverk. Miller tror också att de bäst byggda pyramiderna inte är senare byggnadsverk utan äldre, och att pyramidbyggnader till skillnad från vad många tidigare trott bara blev sämre och sämre med tiden. Detta eftersom kunskapen om pyramider och dess funktioner ska ha blivit mer och mer bortglömda och hemliga då vi kom längre och längre in i tidsperioden ”Amen” (som betyder ”natt”, vilket kan beskrivas som en typ av själsligt mörker). 

the-land-of-osiris.jpg

Han skriver även att han tror, med stöd av muntliga afrikanska traditioner, att sphinxen är minst typ 50 000 år gammal från en tid då norra Afrika badade i vatten och att det är en enkelspårig patrialkal idé att den skulle föreställa en manlig kunglighet. 

Men eftersom tiden enligt honom inte är linjär utan cyklisk så kommer inte ”amen” vara för evigt så enligt honom är det lugnt, its always darkest before the dawn och allt det där. 

Jag älskar det i alla fall för jag som inte gillar att läsa skönlitterärt men ändå söker spänning i tillvaron tycker att det här är guld.

4 kommentarer | “Pyramid- och pyroteknik lost in time and space”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. astrid tecknar skriver:

    Älskar dina inlägg. (obs ej överdrift!!!)

  2. Hej Sonja skriver:

    tack !!

  3. william skriver:

    OBS Även att snubben bakom eldsprutaren står lite lojt och petar sig i näsan

  4. Hej Sonja skriver:

    Jag tycker att det ser lite ut som att han pekar finger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg