Deltävling nummer 2 i Melodifestivalen #melfest

8:18 15 Feb 2015

Igår var det deltävling igen och den ägde rum i Malmö. Det här är bidragen från kvällen. 

Linus Svenning – Forever starts today (gick vidare till andra chans)

linus_svenning.jpg

Framträdandet kändes som typ poppig irländsk landsbygdssekt från helvetet och jag gillade inte låten. 

Samir och Viktor – Groupie (gick vidare till andra chans)

samir_o_viktor.jpg

Samir (till vänster) drog sig kissnödigt i tröjan hela tiden och sjöng falskt vilket väckte modern i mig. Jag ville bjuda in dom här busungarna på bullar och saft och lite tv-spelande med mina barn. Men så är dom över 20 år?? Och även om jag intellektuellt kan förstå att dom faktsikt inte är barn så är det något inom mig som inte kan det, så jag hejade på dom för jag vill inte dissa barn som faktiskt gör så gott dom kan. 

Neverstore – If I was god for a day (åkte ut? hoppas jag) 

neverstore.jpg

Sångarens stilförebild är helt klart Marcus Birro. Tror att tanken var att dom skulle bidra med ”punk” till arrangemanget men det gjorde dom inte. Jätteläskig ”romantisk” (?) text också. Dom ba ”om jag var gud för en dag SKULLE JAG BESTÄMMA ÖVER DIG SOM OM DU VORE EN VILJELÖS MARIONETTDOCKA” (fast med lite andra ord).

Emelie Irewald – Där och då med dig (åkte ut) 

all_helgona.jpg

Uppträdandet var identiskt med en minnesstund på All helgona. Jag hajade till när jag hörde textraden ”jag hör dig andas tätt intill”. Andas? Hur kan nån andas när den är död?

Marie Bergman och Sanne Salomonsen – Nonetheless (åkte ut) 

blablabla.jpg

Det här bidraget tilltalade verkligen inte mig, usch. Bara det här att dom hade kunnat välja vilken soffa dom ville när dom sitter och ignorerar varann och så valde dom den där? 

Mariette – Don’t stop believing (gick vidare till final)

mariette-jpg.jpg
Foto: Janne Danielsson/SVT

Det här bidraget var kanske ”bäst” fast egentligen vill jag inte slänga mig med termer som ”bäst” när det kommer till den här tävlingen. Uppträdandet var mörkt, hon såg ut att ha Medusa-hår och klädseln efterliknade en flaxande kråka. Men jag röstade alla mina hjärtan i Mello-appen på den här låten för jag trodde att det var Lykke Li som varit med och skrivit den. Och så var det MISS LI. Vilket är en jävla skillnad. Hur som helst så förtjänade denna låt att gå vidare mest av alla under kvällen, även fast jag höll lite mer på Samir och Viktor pga det här att jag trodde att dom var små barn.

Magnus Carlsson – Möt mig vid Gamla stan (gick vidare till finalen) 

m9-jpg.jpg
Foto: Janne Danielsson/SVT

”Möt mig vid gamla stan!” sjöng han om och om igen med byxorna på trekvart och skjortan utsliten och fladdrande. Jag tycker att det är oansvarligt av SVT att glamifiera gamla fyllon på det här viset. Sen tycker jag att Stockholmslokala låtar borde förbjudas att spelas på nationell nivå. Är så trött på låtar om Stockholm. Om det inte bodde så många bra människor i Stockholm så skulle jag önska att en meteor kom och utraderade staden ifråga helt och hållet.

 

m1-jpg.jpg
Foto: Janne Danielsson/SVT

Jag tycker att programledarna var bra. Klänningen hon har på bilden var däremot fruktansvärd. Tyget påminner mig om sånna där prinsessklänningar som säljs till barn på leksaksavdelningen för 199 kr (vilket dessutom är ett brutalt överpris!!). Att bara ta på materialet får blodet att stelna och tänderna att rassla. Men jag är rätt säker på att hon bar den ironiskt för hon bar den medan hon sjöng ”vad kan gå fel?”. Jag tror att dom gjorde hela uppträdandet jättetråkigt med flit faktiskt.

Sen bytte hon om till en spräcklig folieblus som blev vackrare och vackrare ju mer ögonen vande sig vid den och sen gjorde dom en låt om Robins hemstad. Bara låten inte handlar om Stockholm så tänker jag inte klaga.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg