Melodifestivalen deltävling 4: Kladdiga hår och psyktomtar #melfest

10:31 28 Feb 2015

deltavling_4.jpg

Okej nu är fjärde deltävlingen i Örebro äntligen över. Nu är det bara andrachansen kvar och efter det kan den här tävlingen äntligen bli något värt att leva för.

Här är sammanfattning på startfältet 

Midnight Boy – Don’t say no (åkte ut) 

dont_say_no.jpg

Han ba ”don’t say no!” och Svenska folket ba ”NO” för det är så trots fungerar. Jag tyckte att hans nummer var ganska dansant men tyvärr blev det lite för perverst med alla dom ansiktslösa dockorna i bakgrunden som bara stod där och satte gallrer i huvudet på alla som vill leva ett anständigt liv.

Caroline Wennergren – Black Swan (åkte ut) 

black_swan.jpg

En bombastisk powerballad som hade kunnat va med i en svensk version av James Bond, nämligen Jönssonligan. Fattar inte hur den kunde åka ut! Skandal!

JTR – Building it up (final) 

buidling_it_up.jpg

Visserligen hade deras låt det exeptionellt unika budskapet att ”man ska bygga upp och inte riva ned”, men deras frisyrer saknade den spänst och naturliga lyster som vi har fått se i bland andra Danny Saucedos och Eric Saades hår. Det syntes att JTR hade hårprodukter i, vaxet hade klumpat sig på flera ställen i quiffet. Anade samma tendenser i Sanna Nielssens lugg men henne hade jag inte samma förväningar på. Jag förväntar mig mer än så av ett pojkband, hur kunde dom komma till final med detta?

Hasse Andersson – Guld och gröna skogar (andra chansen) 

sol_o_var.jpg

Den här låten, som handlar om att vara sol-och-vårare, väckte minnen om dans i folkets park nån gång för länge sen när man fortfarande var tvungen att betala skatt för hundar. 

Dinah Nah – Make me (la la la) (andra chansen) 

na_na_na.jpg

Det fanns en sekvens i numret då kameran började skaka, då kändes det som att man satt bak på en snöskoter, men mycket mer spänning än så fanns det inte i numret. 

Annika Herlitz – Ett andetag (åkte ut) 

frost.jpg

Herlitz sa att låten handlar om hennes egna dysfunktionella och krackilerade förhållande med nån tråkmåns som hon funderar på att dumpa. Dottern hade suttit beredd med telefonen hela kvällen för hon ville verkligen rösta på ”Elsa från Frost”. Men när Herlitz öppnade munnen och började sjunga la dottern bort telefonen.

Måns Zelmelöf – Heroes (final) 

mansgnomer.jpg

Förutom sin läskiga dammsugarblick hade han en LSD-skärm bakom sig med massa vidriga små äckeltomtar på, så det var klart att han vann. Folk älskar sånt som ser ut att kunna förtära själen.  ”Nu har jag nåt att drömma mardrömmar om senare” sa dottern och det är hon nog inte ensam om. Låten var i övrigt medryckande och sådär roligt glattig som bara schlager kan va. När jag hörde den ville jag ba resa mig upp och dansa i rök och strobe-lights, slita av mig tröjan och göra en astral resa till Österrike.

Programledarna har börjat bli mer bekväma tror jag för dom blir bättre och bättre per avsnitt. Jag tror att jag kommer att skippa andrachansen, nu vill jag bara ha final! 

Vilka favoriter hade ni? Tyckte ni att rätt låtar kom till final?

 

3 kommentarer | “Melodifestivalen deltävling 4: Kladdiga hår och psyktomtar #melfest”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellen skriver:

    Nej,jag håller med dig i nästan allt. Jag tycker absolut Carolines låt skulle gå vidare till final. Den var helt klart bäst! De där bröderna och lallala låten var hur trista som helst… Men men, sällan det blir som jag vill i melodifestivalen. Röstade gjorde jag inte heller för såg det en halvtimme i efterskott, så får kanske skylla mig själv..

  2. Michis skriver:

    Caroline Wennergren var bäst tyckte jag!

  3. Hej Sonja skriver:

    Jag håller med! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg