Öland är inte en ö och det är inte Hisingen heller

12:12 12 Mar 2015

Äntligen kommer EU och sätter ner foten och säger att Öland minsann inte är en riktig ö (länk DN). Riktiga öar har inte broar till sig, det förstår ju vem som helst, och det glädjer mig oerhört att fler än jag förstår det. 

Så nu kan vi väl sluta med den här löjliga vandringssägnen att Hisingen i Göteborg skulle vara en ö? Jag är så jävla trött på folk som sitter och skryter om att Hisingen är ”Sveriges femte största ö” (har även hört påståenden om att den skulle vara ännu större). Och dom som bor där är värst av alla.

”Jag bor på Hisingen” säger dom och i princip stoppar en rökpipa i mungipan samtidigt som dom gungar på imaginära gummistövlar för dom känner sig så ”ö-bo”, såååå ”ur-Göteborg”.

Jag skämtar inte. Det finns asmånga Göteborgare som känner sig både coolare än alla andra och lite ”förvildade”  för att dom bor på ”en ö”. Självbedrägeriet vet inga gränser! Det är ungefär som när folk från Gävle tror att dom kommer från Norrland.

iq6q3.jpg

Jag har brunnit för denna fråga länge nu. Skrev till exempel om det här 2011. Det är så skönt att det äntligen är över och att jag har uppbackning av EU.

UPPDATERING 12/3: 

EU meddelar att Öland visst är en ö (länk SR) och att allt annat skulle vara ”en myt”. Jo säkert. Ser ni inte vad det är som pågår? EU-kommisionen gör en pudel! Dom har sagt en sak, och nu när dom får kritik, så slingrar dom sig undan för att inte stöta sig med upprörda ”ö-bor”. Slugt! Dessutom behöver jag inte EUs uppbackning. Jag har inte behövt det förr och jag behöver det inte nu heller. Jag är säker på min sak att Hisingen inte är en ö. 

7 kommentarer | “Öland är inte en ö och det är inte Hisingen heller”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tina skriver:

  Gävle ligger i norrland, södra norrland.

 2. Hej Sonja skriver:

  Detta motsäger inte min tes direkt!

 3. IS skriver:

  Hahaha, jag bor på Hisingen men har aldrig märkt av detta fenomen. Kanske för att jag är norsk. Men din tes låter rimlig! Är jo helt befängd att kalla Hisingen en Ö???

 4. Hej Sonja skriver:

  Tack för ditt stöd IS ! Och ja det måste vara för att du är norsk. Du har kanske svårt att förnimma subtila tonlägen av skryt i svenska språket.

 5. Daniel skriver:

  Jag är benägen att hålla med dig om att Hisingen inte är en ö. För mig bör en ö, i relation till sin landmassa, ha en proportionerlig mängd vatten som avskiljer den till andra landmassor. Alltså, en pytteliten ö kan ligga i en å och bara ha någon meter vatten kring sig medan en så stor landmassa som Hisingen bör vara avskiljd från omkringliggande land med mer än ett par älvar för att ses som ö.

 6. Hej Sonja skriver:

  Alltid skönt när andra också ser det!

 7. Emmet skriver:

  Hahaha, jag älskar dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp