Idag gick cykeln mitt itu MEDANS JAG SATT PÅ

11:39 22 Jun 2015

Idag när jag cyklade förbi en kyrkogård så gick min cykel av rakt på mitten. Jag trodde att jag skulle dö eller åtminstone att jag skulle slå mig skithårt i ansiktet. 

2y33xd6eneqh9mta-vehnorx_fs08um0-yzgwxr3zww.jpg

Som tur var så blev det inte så illa. Jag fick en rispa på knät och det var allt. 

zx8rfcov_jfadzwrwdn1jaawpjrncgnhmvbajldd0mi.jpg

Jag är i lite chock. Jag fattar inte hur det kunde hända? Jag menar en cykel kan ju paja på många olika sätt, men att en cykel går av på mitten är lite överdrivet. 

Dessutom hade jag tid beställd för service i morgon. Jag tyckte att cykeln kändes i behov av att oljas, pumpas och få sina skruvar åtdragna, jag lämnar in den ibland när den börjar kännas lite torr.

För den kändes lite torr och alltså inte som att den var på väg att gå av på mitten.

Ändå har jag på sistone dragits med en ”irrationell” oro att framhjulet skulle lossna, men viftade bort alla dom tankarna.

do6bclj3evnzu8tnjlaiwr-mcftmicwdy0yq-uaocge.jpg

Jag tror att jag kan ha fått men för livet.

9 kommentarer | “Idag gick cykeln mitt itu MEDANS JAG SATT PÅ”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Kära Elsa skriver:

  Omg vad overkligt!
  Det känns som att du har rätt till REJÄL ersättning från en viss cykelproducent.
  Tur att du klarade dig så pass oskadd, fysiskt iaf.

 2. ellen skriver:

  Shit vad märkligt:) Har jag aldrig hört om förr… och då har haft en hel drös cyklar. Tur i oturen att du överlevde!

 3. bettina skriver:

  Men guuu… En cykel går inte av på mitten bara sådär! Om du lämnar in den på service regelbundet så borde de upptäcka sånna fel?! Ta tillfället och KLAGA :))) Mmmm klaaaaaga. Så bra ord. Lycka till!

 4. Ellen skriver:

  HJÄLP! Jag ska aldrig mer cykla. Du borde få skadestånd på typ två miljoners.

 5. Tim skriver:

  Det händer på grund av dålig konstruktion och viktfördelning. För mycket vikt hamnar mot en punkt och plötsligt ger alltihop vika – inget som kommer upptäckas i förväg. Det hände mig med en gammal campingcykel en gång. (Hade också tur och skadade mig faktiskt inte heller nämnvärt!) Du borde absolut höra av dig till försäljaren/tillverkaren.

 6. Thegra skriver:

  Jösses! Visste inte ens att jag skulle oroa mig för att en cykel kan braka ihop på det där brutala sättet! Men då vet jag framöver vad jag eventuellt i värsta fall kan ha att vänta mig när jag ger mig ut på en cykeltur. Tack och lov för dig att det bara blev ett knä
  som skadades!

 7. Thegra skriver:

  Jösses! Visste inte ens att jag skulle oroa mig för att en cykel kan braka ihop på det där brutala sättet! Men då vet jag framöver vad jag eventuellt i värsta fall kan ha att vänta mig när jag ger mig ut på en cykeltur. Tack och lov för dig att det bara blev ett knä
  som skadades!

 8. Kattis skriver:

  Men huuuu! Skönt att du inte skadade dig men alltså…. jag tänker mest på mig själv och min egen rädsla inför cyklar. Vet inte hur jag ska våga cykla nu. Brukade, som du, vara rädd att däcken skulle ramla av. Nu…… rädd för däcken och för att den jäveln ska brytas på mitten :'(

 9. TT skriver:

  Haha! Cyklar är djävulens påfund. När jag var liten skulle jag trixa lite genom att dra upp cykeln och köra på bakhjulet. Detta ledde dock till att framhjulet beslöt sig för att sticka vidare på egen hand och panik uppstod i luften då jag hann inse att jag numera saknar framhjul. Liten som man var orkade man inte hålla upp cykeln någon längre stund utan fick helt sonika stöta ner framgaffeln i backen och flyga ner i närmsta dike och landa på det som en gång varit mitt framhjul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG