Jag hatar män som ”gillar lite fula kvinnor”

9:43 21 Jun 2015

Jag vet inte om ni har missat den här krönikan av en som heter ”Ola Olofsson” (den var jättespridd för några dar sen).

11401024_1416967688629740_1116912470754406706_n.jpg
Illustration av Flickvänsmaterialet

I den betonar han verkligen att han gillar kvinnor som är lite fula, citat: ”Det är oftast inte de snygg-snygga jag hajar till över utan snarare de medium till ful-snygga.”

Och jag måste bara säga att det finns en särskild plats i helvetet för män som gjort en grej av att dom attraheras av kvinnor ”som inte är konventionellt snygga”. Ni vet killar och män som ser sig själva nästan som lite hjältar och som Goda Fina Personer Som Förtjänar Medalj för att dom tycker att ”[valfri kroppsdel] ska va naturlig/små/hängiga/sneda/whatever”. 

Ta och samla ihop och släng dom här herrarna utför en brant eller en ruin eller nåt och låt dom ligga där ett slag i värmen från en fraktur medan dom tänker på hur fullkomligt överflödiga dom är i vårt dagliga sociala samspel. 

Dom tror att folk går omkring och skulle bli så himla glada av deras små ”speciella” komplimanger, när faktum lyder att dom aldrig någonsin skulle behöva öppna munnen inför oss nånsin igen om vi fick välja. Dom förstår inte att det bästa för alla vore om dom kröp ihop i ett litet hörn nånstans och var alldeles knäpptysta för all framtid.

Jag vet inte hur många såna här män som jag mött i mina dar, såna där som skryter och söker bekräftelse för att dom ”inte tänder på modeller”. 

Och så sitter dom där helt självbelåtna, petar sig i naveln och tycker att dom är så himla intellektuella, avslappnade och djupa. Jag är 30 år, jag orkar inte med sån här skit mer någonsin igen. 

37 kommentarer | “Jag hatar män som ”gillar lite fula kvinnor””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Johanna skriver:

  Exakt så!

 2. Marielle skriver:

  Haha så jävla sant!

 3. Louise skriver:

  Amen aaaaaaaaaaaaaah!! Finns såna människor fortfarande?! ”utan snarare de medium till ful-snygga” asså VA??!

  Å lyllo den som får en komlimang av den lite vilsna men ack så gulliga mannen som inte är ute efter nåt, för han är ju lyckligt gift, utan bara vill tala om för mig att jag har en oerhört vacker mun, fast jag egentligen bara är medium, eller till och med ful-snygg. Asså, jag ska åka tunnelbana hela dagarna nu bara för att få bli bekräftad av honom. Vilken dröm!

 4. Emmet skriver:

  Hahaha, vilken mupp! Så uppfylld av sin egen viktighet. Givetvis måste han berätta för fulsnygga kvinnor att han finner dem tilltalande, det är troligen det bästa som någonsin kommer hända dem!

 5. Maya skriver:

  åghg orkar inte heller med sådana idioter nå mer.

 6. Ellen skriver:

  word

 7. Signe skriver:

  Att det ens , att .. att han får publicera sådan skit och få betalt för det.. -.-

 8. -- skriver:

  okej då fortsätter jag tycka modeller är snygga rå

 9. susanna skriver:

  Håller inte med. Hatar inte den typen av män. De stör mig lite. Men det stör mig också när medelklassen och överklassen försöker vara lide hood. Men han är inte den mannen man vill läxa upp, inte som prio ett eller ens prio tio. De som vevar ner rutan och skriker att de ska knulla en när de kör förbi, dem ogillar jag lite mer. Visst det är lite retligt när folk vill känna sig duktiga för att bli bekräftade av andra. Som den där killen som jag vet är psyko som konstant lägger ut feministiska inlägg på FB och får massa likes av tjejer som tycker att det är så himla unikt att han som kille engagerar sig i tjejers jämställdhetsfrågor. Men nej, jag hatar inte honom heller. Det finns en man jag hatar över allt annat. Han är pappa till min kusins tre barn, Han kallar min kusin för trasa, smutsig hora, idiot och slampa. Alltid inför barnen. Han har spelat bort alla hennes pengar. Tvingat henne att ta lån för att han ska kunna göra av mer pengarna på spel och narkotika. Han hotar, skadar och förnedrar henne. Hon har uppsökt polis flera gånger. Jag har följt med henne till polisen. Jag har vittnat mot honom. En gång sprang hon livrädd och barfota mitt ut i vinternatten med yngsta barnet i famnen hela vägen till polisstationen för att undkomma hans utbrott. När jag inte hör från henne oroar jag mig för att hon är död. Men han vägrar lämna henne och barnen ifred. Nu är barnen 3,5 och 7 och kallar henne trasa, smutsig och dum. De slår henne och tar efter sin pappas beteende mot henne. Jag hatar honom för allt han gjort mot henne och hur han påverkat barnen. Så honom hatar jag. Verkligen hatar.

 10. ryggdunkarN^ skriver:

  /ryggdunk

 11. Philip skriver:

  Det finns en ansvarig utgivare som sagt ja till skiten. Det är nästan värre än själva artikeln. Jag menar artikelförfattaren fick väl hybris, kåtslag eller glömde bort att det är 2015, men ett någorlunda filter borde sagt stopp. Och bett författaren söka hjälp.

 12. Jag skriver:

  Tecknade bilden som illustrerar missar tyvärr målet. Jag är övertygad om att majoriteten av alla killar skulle bli så fantastiskt glada om dom någon enda gång fick en av de där kommentarerna från en okänd (eller för all del känd) tjej.

  Jag grundar detta på mig själv, och på att jag faktiskt har pratat med ganska många om det. Tiotalet personer. Förstår om detta ter sig tämligen obegripligt för många tjejer. Det är att leva i en annan värld uppmärksamhetsmässigt.

  Jag fick för något år sedan en kommentar som liknade skäggkommentaren i bilden. Det är nog enda gången senaste decenniet, och jag blev otroligt glad. Då har jag ändå ett hyffsat utssende.

  ”Åh, öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två”

 13. Hej Sonja skriver:

  Illustrationen har inte missat målet bara för att du eller nån annan av ett tiotal män inte fattar.

 14. Sven skriver:

  Haha… det är uppenbart att mannen som skrivit texten tycker att han själv är en av de supersnygga. Men det kan man ju inte bara säga rätt ut så man skriver en sån här text.

  Tyvärr är sanningen att han ser medioker ut så han ligger definitivt i samma liga snygghetsmässigt som tjejerna han pratar om.

  Hade naturen varit nådigare och gjort honom till en 10 poängare, hade han nog vågat tänka sådär om de snyggaste tjejerna också.

 15. Gustav skriver:

  Det är lugnt. Min ganska lågmälda kritik blev också cencurerad. Såna här typer av uttalanden urvattnar i längden allt som har med feminism att göra. Det tycker jag är synd. Men absolut, alla har rätt att uttrycka sina åsikter även om hat mot någon som ej gjort något direkt destruktivt (även om även jag tyckte texten var väldigt usel) är ganska osmakligt. Tycker den här typen av jargong är mer skadligt än vad själva artikeln faktiskt är.

 16. Gustav skriver:

  Ps. Kan absolut förstå att en sådan text kan ge kalla kårar och även vara provocerande (!), men att så mycket hat och galla spys över någon som uppenbarligen inte gjort något medvetet negativt utan tvärtom (om än väldigt tafatt) försöker göra något bra, det tycker jag är skrämmande och liknar mest mobbing. Det finns verkliga problem som verkligen behöver tas i tu med. Men som sagt alla har rätt att uttala sig.

 17. Gustav skriver:

  Vill förtydliga att jag förstår heller inte hur en sån konstig och dålig krönika kan bli tryckt. Men tycker det är skevt att den väcker sådant hat.

 18. Amanda skriver:

  Det värsta med det denna idiot till person (förutom det faktum om hur han talar om kvinnor, hur otroligt självbelåten han är och det uppenbara i att han bara vill ge kommentarer om dessa kvinnor till dessa kvinnor han möter för att stilla sitt egna jävla ego av enda anledningen att han vill få en speciell reaktion tillbaka, och att han tror att världen kretsar kring han specifikt och män generellt och mäns jävla skitbehandling av kvinnor)… nu glömde jag bort vad det värsta var… fan jag blir så jävla arg och frustrerad och besviken… jo nu kom jag på: Jag har mycket litet hopp till att de själva fattar hur jävla idiotiskt det är. Jag blir så jävla provocerad av mäns idioti och hur de använder den för att komma undan med sånahär saker.
  Aaaaaaah fan jag dör så jävla arg

 19. Kim Jong Unge skriver:

  ….Ryggdunkar

 20. Kim Jong Unge skriver:

  Du har dessutom betalt för att skriva detta. Herregud vart är världen på väg.

 21. Kim Jong Unge skriver:

  Du som får betalt för att skriva detta kom ihåg att hade du varit kille hade du aldrig kunnat få leva på att skriva krönikor lite här o där. Sluta klaga du är privilegierad. Du skulle inte klara dig som man. Det är sanningen.

 22. Papphammar skriver:

  Vilken härligt polariserande dialog, det är väldigt ovanligt så fort det handlar om manligt/kvinnligt – snark! Som vanligt tycker kvinnor att män är helt jävla dumma i huvet och som vanligt kommer en massa butthurt dudes in och vevar igång tyckeriet. Av vad jag kan utläsa i hela den här infekterade debatten (som väl egentligen bara är toppen av det isberg som består av lika jobb/lika lön, våldtäker, våld mot kvinnor och andra tragiska, viktiga och långt ifrån lösta frågor) så verkar båda sidor precis lika clueless. Stackars Ola verkar inte kunna förstå att det finns kvinnor som tycker det är extremt obehagligt med främmande män som ger oprovocerade kommentarer. Och diverse kvinnliga krönikörer, som också tycker manliga kommentarer är obehagliga, verkar på nåt magiskt sätt veta att precis alla andra kvinnor också tycker det är obehagligt. I verkligheten är det naturligtvis så att det finns män som ger komplimanger utan baktanke på att få knulla, och naturligtvis finns det kvinnor som tycker det är fantastiskt att få komplimanger av främmande män. Så hur löser man då det, när en handling kan landa så rätt och så fel samtidigt? Jag för min del tänker i alla fall ta mig rätten att fortsätta ge komplimanger i de få fall jag känner att det blir ett läge. Och då har naturligtvis kvinnan i fråga rätten att titta på mig som om jag vore helt dum i huvudet, behandla mig som luft eller gå därifrån. För ett liv där man hela tiden går runt och är orolig för att allt man säger och gör kan misstolkas eller landa fel, är enligt min åsikt inte ett liv värt att leva.

 23. Gurra B' ananas skriver:

  Jag är här för att diskutera, och vill gärna att någon förklarar för mig var jag inte har förstått, om det är något som jag inte har förstått.

  Mina tankar;
  Så vi har alltså en snubbe som inte tycker att det ”perfekta” är det som är värt att sträva efter, utan finner skönhet i något annat, kanske mer i det genuina och mänskliga?

  Måhända kanske han kan ha uttryckt sig lite klumpigt, att göra en sån här grej av ett lite slarvigt ordval måste ju dock ses som mycket bisarrt, och därför tror jag inte att det handlar om ordvalet.

  Så förklara för mig. EXAKT VAD är det som är fel med att inte gilla modell-idealet, och vara nöjd/stolt/glad över detta? Har ni ens tänkt igenom detta? Att vara stolt över att man främjar äkthet och genuinitet och mänsklighet, endast genom att vara sig själv? Har ni en skruv lös, eller kanske fler?

  Vissa tycker att det är fånigt att män ibland känner sig påhoppade. Men på det här viset kommer debatten fastna i en cirkel av hat och ilska utan slut. Är det det vi vill ha?

 24. Gustav skriver:

  Får hon betalt för att skriva det här? Flerfaldigt mer sinnessjukt än den kassa artikeln herr Ola fick betalt för att skriva.

 25. Mao skriver:

  Missnöjesguiden

 26. Hej Sonja skriver:

  För det första är det här min BLOGG och alltså inte en KRÖNIKA. Inte heller är det en ARTIKEL (som vissa brukar påstå när dom släntrar in på random inlägg). Lär er skillnaden, please.
  Och för det andra så är det inte konstigt alls att hans krönika väcker sådant hat. Självklart har det mycket lite med hans enskilda fall att göra, hans krönika blir snarare symbolisk för en jävligt obehaglig, beklaglig och otäck företeelse som visar sig i många miljoners former. Skulle uppskatta om ni tänkte lite mer innan ni kommenterar massa strunt.

 27. Gustav skriver:

  Absolut. Det är din blogg och att du har all rätt att uttrycka dig här är självklart. Jo, det är uppenbart att du ser detta i ett sammanhang där detta sker systematiskt från mäns sida. Men enligt mig är det fortfarande en mycket dålig symbol för detta. Självklart har förtryck skett gentemot kvinnor rent historiskt och även idag. Men här har vi en man som agerar som enskild människa. Att han skulle ha något medvetet ont uppsåt är ju så otroligt långsökt. De som uppfattar det så tror jag antingen försöker skaffa sig billiga poäng inom det mest trendiga idag…….. Eller så är man bara sjukligt paranoid. Känns det gott att smutskasta en MÄNNISKA på ett sådant sätt? I sådana fall bör du nog se dig själv som en del av problemet och inte av lösningen.

 28. Gustav skriver:

  P.s. Oavsett om det är en blogg, krönika eller artikel så är det ju uppenbarligen något som når ut till människor. Så kalla det vad du vill. D.s.

 29. Hej Sonja skriver:

  Det är inte en mycket dålig symbol för detta, nej. Snarare så är det en mycket talande symbol. Det är en sån där text som subtilt triggar igång massvis av dåliga upplevelser som jag och många kvinnor tyvärr har. Varför tror du egentligen att många blev så upprörda? På pin tjiv eller? Hoppas inte, för det vore en löjlig sak att anta.

 30. Gustav skriver:

  Varför? Av samma anledning som en huliganklack tycker det är nice att hata motståndarlaget. Primitivt beteende.

 31. Gustav skriver:

  Kan lova att många män har dåliga upplevelser av kvinnligt breteende också. Sånt är livet. Det allvarliga börjar dock när det blir uppenbart skadligt.

 32. Gurra B' ananas skriver:

  Men hallå, vad är det för fruktansvärd företeelse som den här mannen symboliserar? Är det att han vill ge komplimanger till folk, är det att han inte attraheras av modell-idealet, eller vad är problemet? KAN INTE NÅN FÖRKLARA FÖR MIG VAD JAG HAR MISSAT?

  För att citera mig själv;
  ”Så vi har alltså en snubbe som inte tycker att det ”perfekta” är det som är värt att sträva efter, utan finner skönhet i något annat, kanske mer i det genuina och mänskliga?

  Måhända kanske han kan ha uttryckt sig lite klumpigt, att göra en sån här grej av ett lite slarvigt ordval måste ju dock ses som mycket bisarrt, och därför tror jag inte att det handlar om ordvalet.

  Så förklara för mig. EXAKT VAD är det som är fel med att inte gilla modell-idealet, och vara nöjd/stolt/glad över detta? Har ni ens tänkt igenom detta? Att vara stolt över att man främjar äkthet och genuinitet och mänsklighet, endast genom att vara sig själv? Har ni en skruv lös, eller kanske fler?”

  I många (de allra flesta skulle jag tro) frågor står jag på samma sida som den generella feminismen gör, men ibland tycker jag faktiskt att det uratrat i idioti, och detta är förmodligen ett sådant fall, OM inte nån kan förklara vad jag har missat.

 33. Petra L skriver:

  Wow, vilka lata och barnsliga dudes ni är som stampar in på en blogg och kräääääver förklaringar på sånt ni inte fattar. Ni är vuxna, utbilda er. Läs på, lyssna, ta in och processa. Det finns google och böcker och sånt ni vet.

 34. Gustav skriver:

  Petra L – Tycker jag har varit ganska saklig. Varför hela tiden dra alla över en kam? Vadå NI och vadå barnsliga? Vadå utbilda sig? Både ser, hör, studerar, processar hela tiden. Från olika synvinklar, inte bara EN. Verkligheten är vare sig enbart svart eller vit. Att tro annat är att vara extremist. Eller kanske bara just….. lat. Hej svejs.

 35. Gustav skriver:

  En sista grej innan jag låter denna blogg tyna bort från mitt medvetande för att lämna plats åt mer konstruktiva ting: Bara för att man är av en annan åsikt betyder det inte att man inte fattar. Tråkig översittarattityd. OK, sådär, må väl, behandla andra väl. Önskar er alla ständigt expanderande vyer.

 36. Gurra B' ananas skriver:

  Människa, om jag nu öppet och ärligt önskar få förstå hur ni menar, så säger du alltså åt mig att gå och utbilda mig? Vettig inställning om man vill upplysa folk, yes? Tror ni att ni kommer förändra världen till det bättre på det sättet?

 37. Pinsamt skriver:

  Som Robert Gustafsson sa. ”Jag är inte bitter”. Kan inte fatta vilket otroligt stort ego och curlad man måste vara för att blåsa upp en sådan här småsak och anse en sådan här diss berättigad. Små gnälliga barnungar vi har i samhället idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg