Vad ska jag använda för SKURMOPP?

7:11 24 Jun 2015

Jag blir mer och mer hemmastadd i den nya lägenheten men en fråga gäckar mig något helt otroligt: 

Vad ska jag använda för typ av skurmopp?

Vad använder ni för skurtekniker och moppar? Finns det någon favorit? 

Hittills har jag kört med den gamla klassiska ”skurmopp på teleskolskaft” men finns det nåt bättre så skulle jag bli glad om jag slapp befatta mig med den jävla skitmoppen ever again. 

skurmopp.jpg

Det är inte det att den är jättedålig, den gör sitt jobb helt okej, men fyfan. Usch. DET MÅSTE FINNAS NÅT BÄTTRE.

Hör gärna av er om ni har några tankar kring den här otroligt viktiga frågan (obs! är inte ironisk!). 

 

12 kommentarer | “Vad ska jag använda för SKURMOPP?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sussie skriver:

    Hej, min erfarenhet är att skurtrasa vevad runt vanlig borste funkar bäst. Hade den där moppen du visade på bilden innan och den är skit, drar bara runt smutsen. Med en rejäl borste kan man verkligen skura, sen blöter man trasan liksom för hand (med handskar förslagsvis) i en hink. Jag hänvisar till vanlig borste med träskaft och liksom rött borst, finns för nån tia på tex Ica Maxi.

  2. Maja skriver:

    Som gammal städare skulle jag säga sån där långsmal platt mopp, du vet? Den har kardborrband på så att man kan ta lös själva tygmoppen och tvätta den i maskinen. Inför skaffa med fördel flera tygmoppar så kan du slänga dom i tvätten eftersom du använt dom och alltid ha en ren å fräsch redo att användas!

    Och för att få moppen blöt kan du antingen vrida ur den vattnet eller spraya en blandning av vatten å rengöringsmedel på den så sparar du på handlederna :) det var mina präktiga städtips! :)

  3. Jessica skriver:

    Finns på ditt närmaste gubbdagis: http://www.clasohlson.com/se/St%C3%A4dmopp-Smart-Microfiber/34-5700

    Älskar din blogg. Hoppas att du kryat på dig sedan cykelhelvetet föll isär.

  4. Ingrid skriver:

    Jag kör på det som min mamma använder och säger är bäst, och det är typ samma som Sussie i den översta kommentaren. En skurtrasa runt en långskaftad grej. Jag har dock inte en långskaftad borste utan nån typ av långskaftad gummiskrapa med dubbla gummiblad, men det spelar nog mindre roll. Jag håller med Sussie och min mamma om att man då verkligen kan skura och gnugga på golvet. Jag har nästan blivit galen de gånger jag behövt använda en sån mopp som på bilden för den bara vevar runt ev. löst skräp och man får ingen kraft att faktiskt skura fläckar och sånt som sitter fast på golvet vilket ju är själva poängen när man våttorkar.

  5. Hej Sonja skriver:

    Tack för alla snabba och bra tips!! Kanske kan man göra en blandning, blöta en skurtrasa under kranen och sen spraya nån såpblandning på den? Jag vill att det ska gå så snabbt och lätt som möjligt, och eftersom lägenheten är så liten så har jag nära till diverse kranar.

    Har aldrig varit särskilt kvick på att fylla en hink iaf dats for sure :(

    Jag känner mig lite exalterad i nuläget för jag har så goda chanser att för en gångs skull ha ett relativt rent hem.
    Jag vill prata om skurborstar och dammtrasor med alla jag möter helst.

  6. Elsa skriver:

    Utan medel, med bara vatten, ska det funka med den ”platta” moppen som vi har, som fäster med kardborreband. Moppen är i mikrofiber som ska dra åt sig smuts utan rengöringsmedel (jo, det tycker jag funkar).
    Men om man behöver gnugga fläckar hyfsat ofta så röstar jag egentligen för första inläggets ”levang” (jorusåatte!).

  7. Elsa skriver:

    Såg nu – det är typ en sån som i länken till Clas Ohlsson…

  8. Sara skriver:

    Bästa tipset är att köpa moppar som fästs med kardborre på stativ med platt huvud, som tidigare nämnts. För bästa hygieniska resultat bör man ha en mopp till varje rum, inte så fräscht att först moppa toaletten och sen köket med samma mopp.
    Mopparna kan man antingen spraya med flaska eller helt sonika lägga dom i bad och sen krama ur så att de blir fuktiga.

    Det är de tipsen jag fått av nilfisk och vileda som gammal städare ☺

  9. Drina skriver:

    Jag har en sån här: http://www.vileda.com/se/1-2-spray-flatmopp.html och tycker att den funkar bra. Själva moppdynan är microfiber så skiten fastnar istället för att puttas omkring. Sprayfunktionen gör att jag slipper kladda med händerna för att fukta moppen = slipper tjafsa med hink.

    Nackdelen är att den inte är lika ihopfällbar som andra flatmoppsvarianter men den är å andra sidan smal så i mitt minimala städskåp får den plats ändå. Den är även lite dyrare än enklare varianter men den jag har har hållit i flera år trots tvätt av dynorna på hög temperatur.

  10. Mary skriver:

    Vilka fina tips du har fått! Jag håller helt med Maja ovan, proffstips! Annars tycker jag att skurtrasa faktiskt funkar ganska bra, men sluta för i helvete använda den där spretiga veledamoppen! Djävulens påfund, det är vad den är. Du skjutsar bara runt skiten och det gör ingen människa lycklig.

  11. Lorven skriver:

    Jag kör på Enjo, http://www.enjo.com/html/se det är lite sektvarning dock. Typ som alla oss som kommit på hur bra menskoppar är. Tror man bara kan köpa Enjo grejjer på homepartys men det kanske går hitta nått å gå på. Iaf så är städgrejjerna superbra och man använder bara vanligt vatten (ibland olivtvål om man vill det).

  12. Karolina skriver:

    Som ovanstående skrivit är de med kardborreband tipptopp! Jag har dock en liknande som du nu redan äger, fast om möjligt ännu sämre (den verkar vara gjord för ett litet barn? så kort!). Eftersom jag e envis gör jag mig inte av med djävulsmoppen utan blöter golven med den usla och torkar sen torrt med kardborre-undret.
    Det var så arbetsledare på min städfirma ville att vi skulle göra, för övrigt. Då blir det bäst. Samma sak gäller med dammtorkning och sånt. Fukta – torka torrt. Fast inte faaaan hade en tidspressad städare tid med sånt, men det är då ”det blir bäst”.

    Puss å kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG