Cykeln som gick av på mitten – så har det gått

11:06 19 Aug 2015

Minns ni min cykel som gick av på mitten och som kunde ha blivit min död?

do6bclj3evnzu8tnjlaiwr-mcftmicwdy0yq-uaocge_0.jpg

Idag gick jag till butiken där jag köpte den (Team Sportia i Kungälv) för att höra lite mer om vad jag skulle kunna få för kompensation från leveratören (PEAK). 

Jag har dragit mig för att gå dit för jag vill inte ha något tjafs. Jag vill bara ha en dräglig kompensation för att jag har cyklat omkring på en tickande cykelkatastrof som gett mig trauma. När jag låg där på kyrkogården med cykeln tudelad mellan benen tog det en sekund innan jag förstod att jag klarat mig och jag kan typ inte cykla lika avslappnat i nedförsbackar längre.

Jag gick till Team Sportia i alla fall och där fick jag veta att PEAK är så snälla att dom kan tänka sig att betala halva priset om jag köper den billigaste cykeln som Team Sportia har, alternativt att jag kan få en tom cykelram. 

Och jag undrar… är det verkligen snällt av PEAK att erbjuda det här? För jag kan tycka att det låter rätt snålt. 

Deras motivering är att cykeln var gammal. Fem år var den. Grejen är att jag inte tycker att det är särskilt gammalt. Liksom kom igen – det var ingen vanlig skråma. Det var ingen växel som slutat fungera eller kedja som rostat sönder. Det var inte en pedal som lossnat eller ett stänkskydd som hamnat snett och punkterat däcket.

DEN GICK AV PÅ MITTEN!!!!!!!!

2y33xd6eneqh9mta-vehnorx_fs08um0-yzgwxr3zww_0.jpg

Jag vill ha pengar som kompensation för jag blev ju tvungen att köpa en ny cykel omgående (är svårt beroende av min cykel).

Deras cykelspecifierade personal var i alla fall inte inne idag när jag var där så jag fick inget slutligt besked. Han skulle ringa i morgon. Får se hur det går då.

Avskyr sånt här. 

5 kommentarer | “Cykeln som gick av på mitten – så har det gått”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ellen skriver:

  Vafan. Gå inte med på det. Du har rätt till en fet ersättning enligt mig!

 2. Matilda skriver:

  Den allmänna reklamationsrätten är ju för tre år, vet inte om det gäller för fordon men borde vara rätt lätt att kolla upp. Om det gäller dock så är ju cykeln ”gammal”, även om jag (och de flesta andra gissar jag på) inte räknar det som det.
  du kan ju alltid be om hjälp hos klagoguiden! http://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/klaga-angra-eller-anmala/klagoguide/

 3. T-Rebz skriver:

  Klart du ska ha ersättning! En cykel som går av på mitten efter fem år måste nästan ha något fabrikationsfel, det finns ingen möjlighet att det skett av normalt användande.

 4. Sofia skriver:

  Uppdatera oss om hur det går! Sjuka grejer

 5. Magdalena skriver:

  Idag hände just det här mig och jag började googla. Det verkar som om vi är de enda i Sverige som varit med om det men skönt att jag inte är ensam iallafall. Nu ska jag bara berätta för min killes kompis som jag lånade cykeln av att den tyvärr gick sönder på mitten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg