En ny näringsrik kost

1:10 17 Nov 2015

Tack för alla fina kommentarer och lyckönskningar som jag fick igår!

Det var spännande att skriva inlägget om att jag har blivit kristen för jag visste inte hur det skulle bemötas eller om det skulle bemötas över huvud taget, men när jag tryckte på publicera så kändes det bara bra, för det här är nåt som jag bara måste dela med mig av innan jag typ förgås. Det känns helt enkelt för bra för att hålla det för mig själv.

Några skrev och gav rådet att jag ska söka mig till en kristen gemenskap eftersom det är svårt att vara kristen själv, och det är ett bra råd som jag redan har påbörjat, för det var ungefär det första jag kände behov av efter att jag ”drabbats”.

Behovet av att prata, dela och ”reda ut” har varit och är fortfarande enormt. Jag menar det som hände var inte en liten anteckning i marginalen, det var en helt ny bok. Jag har aldrig varit med om nåt liknande. Man kan inte bara fortsätta som vanligt och låtsas som ingenting efter en sån här grej.

Jag som aldrig nånsin gått till kyrkan tidigare (föruom på avslutningar och sånt) fann mig plötsligt frustrerad över att jag inte kunde gå till kyrkan på minuten utan var tvungen att vänta till en gudstjänst. Så en tisdag kväll i september deltog jag för första gången i en gudstjänst frivilligt och efter det har jag fortsatt att gå dit.

I början var jag helt tagen av hur jag kunde ha bott endast ett stenkast från kyrkan i alla dessa år, utan att begripa ens lite vad det är som folk talar om där inne. Varje söndag är som en enda stor omtänksam peptalk-session med olika nyanser av temat ”LEV!”. 

Att ta del av Ordet var som att få äta ordentligt för första gången, efter att jag i hela mitt liv enbart ätit pinnar och bark från marken. 

Mina läsare kanske undrar nu om jag enbart kommer att skriva om Jesus och kristendom. Och nä, det kommer jag kanske inte att göra, svårt att uttala sig i förväg, hehe. Nämen allvarligt, jag har liksom fortfarande en vardag där jag ser på tv-program, läser artiklar och stöter ihop med ämnen som jag gärna skriver om. Igår åt jag till exempel moussaka (greklands nationalrätt) för första gången och det är också värt att rapportera om tycker jag (men tyvärr tog jag ingen bild så jag får photoshoppa lite).

moussaka4.jpg

Men förhoppningsvis så kommer tron att finnas bakom allt jag skriver och gör. 

Läs även: ”Söker tips på kristen musik, kristna böcker och filmer!”

5 kommentarer | “En ny näringsrik kost”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Malin skriver:

  Wow, det här är så coolt! Hade inte sett ditt tidigare inlägg, men läste det nu. Jag funderar själv mycket på Gud och Jesus just nu. Min sambo är kristen så det är han som har lärt mycket om vad kristendomen handlar om. Ibland känns det bara helt rätt, men ofta kommer någon slags stolthet och envishet fram och så blir jag tveksam. Tror det kan bero på att jag ofta bara hållit med andra utan att tänka efter vad jag egentligen tycker själv. Så jag blir typ rädd att jag blir kristen bara för att min partner är det. Följer ofta med honom till kyrkan och flera gånger har jag blivit berörd till tårar.

  Tycker det är sjukt häftigt och modigt av dig att dela med dig av det på bloggen. En del av det jag tycker är läskigt är att jag inte vet hur andra skulle reagera om jag berättade att jag blivit kristen. Men nu när du har vågat kanske det inte kommer kännas så läskigt längre :)

  Lycka till med allt i framtiden!

 2. Theresia skriver:

  Bästa bilden! Så glad att följa din resa från och med nu. Har ju precis börjat följa dig! Man blir ju så glad när någon hittat hem till Jesus.

 3. Mattias Abulu skriver:

  Så glädjande att läsa om det här. Jag själv kom till tro för 3 år sedan så kan relatera till känslan. Av ren nyfikenhet, vilken kyrka är det du sökt dig till? :) ha det bäst!

 4. Lindstromfunderingar skriver:

  Åh. jag hittade en länk till ditt blogginlägg om ”jag är kristen nu” och sen läste jag de länkarna du hade med och jag blev så glad i hjärtat. Jag har själv varit kristen sen jag föddes typ. Nästan så att jag kom ut med bibeln i hand.
  Så jag har aldrig upplevt den där före/efter känslan. Jag tänkte skriva något fint om att hitta gemenskap, men det hade du ju redan gjort. (bra att följa den längtan)
  Jag ska försöka fortsätta följa dina inlägg. Du skriver så bra och det gör mig glad.

 5. Matilda skriver:

  Hej! Jag heter Matilda och jag är en Kristen.
  (Hej Matilda)
  Av en slump trillade jag in på ditt inlägg om ditt möte med Gud. Herren upphör aldrig att göra mig mållös. Ge oss mirakel! Säger folk. Bevisa att du finns! Ja, hur mycket mer behöver ni?
  Jag var med om samma förvandling för ungefär två år sedan. Du får jättegärna maila mig om du vill ha en nördig kristen vän. För jag är helt nernördad. Jag var cool och miserabel innan. Nu är jag världens största jesustönt. Och helnöjd.
  Kram, Gud välsigne dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg