Förståligt att Pernilla Wahlgren är rädd för Söder

1:29 10 Nov 2015

detpastruknaforkl_pernillawahlgren_300dpi.jpg

BILD: Pressbild Göta Lejon

Jag läste i den här intervjun i Allt om Stockholm att Pernilla Wahlgren är rädd för Söder (vilket är en stadsdel Stockholm för er som inte är bekanta med staden ifråga). Anledningen är att det finns ”a-lagare och mycket drogpåverkade människor där”. 

Och jag förstår henne, hon är inte ensam. Hon har typ hela Sverige från Sundsvall och uppåt samt delar av Götaland och Sydsverige bakom sig i sin rädsla.

En gång i tiden, jag gick i tvåan eller trean, så vann min bror en resa till Stockholm via Rökfri duo. Han reste och när han kom hem så gav han ungefär samma vittnesmål som Pernilla Wahlgren. Han sa att stockholmare är knarkare och fyllon som dessutom urinerar i hissarna. 

Jag satt med stora ögon och lyssnade på honom. Kissade dom även i hissen upp till Kaknästornet? Ja tydligen, absolut. Stockholm var ett nutidens Gomorra och därför flyttade jag och många med mig till Göteborg när tiden blev mogen för att hitta en stad. I Stockholm vill man ju helst inte bo. 

Jag har sett hån riktat mot Pernilla Wahlgren efter hennes uttalande men jag förstår inte varför. Jag är nu äldre och jag har mot min brors inrådan besökt Stockholm flertalet gånger och har fått se saker med egna ögon. Det mesta har jag glömt men jag glömmer aldrig att toaletterna på centralstationen är renare än min toalett hemma. Och vi förstår ju alla att det måste betyda att Stockholmare helst väljer andra platser framför toaletter.

Sen vet jag inte hur det är med Göta Lejon, som Pernilla Wahlgren nämner som ett extra hårt ansatt område. Men visst är det en teater? Och inte för att dra upp gamla synder i andra världsdelar men trots allt så blev ju Abraham Lincoln skjuten på en teater. 

forkladet4_foto_mattiasedwall.jpg

BILD: Göta Lejon pressbild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp