Tankar om #metoo

9:35 17 Okt 2017

Vilket omvälvande dygn ändå? Eller egentligen inte alls. #Metoo har fullständiga dominerat mitt flöde och förhoppningsvis era också. Hur nyttigt, bra och tungt det än är av oss kvinnor att träda fram om sexuella övergrepp i efterdyningarna av Harvey Weinstein-rabalderna (som nog inte är värre än många, bara mer känd och maktmissbrukande) är det sorgliga att vi just är så många. Inga kvinnor jag känner till blir förvånade av detta – medan många män verkar i princip helt ställda av detta. Som om vi vore en ensam part i ett övergrepp? Det klassiska fallet av att alla känner någon som blivit utsatt för övergrepp men ingen känner någon som begått ett.

Jag blir ledsen över att det återigen är vi kvinnor som måste tala ut, stå upp för och exponera oss. Känna oss utsatta rent av. Samtidigt… händer ju inget. Inget alls faktiskt. Vi vill väl inget hellre än att något ska hända och som vanligt är det väl vi som får kavla upp ärmarna. Vi är alla skitstarka som vågar tala ut! Och givetvis finns en trygghet i att veta att vi inte är ensamma. Även om det är självklart för så många av oss, att sånt här tyvärr hänt nästan oss alla och inte bara en gång heller. Jag blir stolt och uppfylld, men samtidigt så, så matt och leds.

Men det viktiga är ju inte ens att detta pratas om? Det viktiga är att det HÄNDER något. Att diskussionen leder till uppvaknande och agerande. Att män börjar ta ansvar i sin omgivning och står upp när de ser andra män gå över gränser, att sånt beteende får konsekvenser i deras omgivningar och framförallt att man tror på kvinnors berättelser. Sen måste lagstiftningen följa efter!!! För det är så ofta där det faller och vi blir svikna gång på gång.

Jag med, du med, men låt det sluta där.

4 kommentarer | “Tankar om #metoo”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Irmeline Mattsson skriver:

  Absolut av samma åsikt. Så många kvinnor har berättat sina erfarenheter och om övergrepp. Saker de aldrig har talat om förut. Bra att vi kvinnor inte behöver känna oss skyldiga när männen beter sig som de gör. Men männen tycker att det här är fånigt.
  Hoppas att de ändrar åsikt!

 2. Amy skriver:

  Mina namn är Amy Infitdel från Texas USA, jag vill också berätta om fantastisk hjälp som jag fått från Dr ODUDUWA kan inte förklaras men måste sägas,
  Jag gick igenom smärta med herpes sjukdom i två och ett halvt år innan jag kom över Dr Oduduwa kontakt
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) på ett pars blogg på internet som jag kontaktade honom eftersom jag smittades med HERPES, och min fru lämnade mig för 4 månader sedan på grund av detta.
  han gav mig en örtmedicin bot för det som jag tog enligt hans direktiv och idag kan jag säga att jag är frisk fri från herpes sjukdom,
  genom att ta sitt växtbaserade läkemedel och också han lunchar en magisk kärleksspell som återvänder min fru hemma. Jag rekommenderar Dr.Oduduwa den stora healen alla som behöver Instant lösning för att bli botad vänligen kontakta honom via e-post;
  för alla typer av sjukdomar som: HIV, KRAFT, ALS, HERPES, LOW SPERM COUNT, INFERTILITY, LOTTERY SPELL, GAY SPELL PENGER SPELL, ETC OCH OCKSÅ KONTAKTA DR FÖR EX REUNITING SPELL BÅTT EX GAY OCH EX LESBIAN REUNITING SPELL, DESS ÄR MYCKET SPECIALISERA I REUNITING COUPLES.
  Han gjorde det för mig och det fungerar perfekt, jag är 100% säker på att tro att det kommer att fungera för dig mycket bättre.

 3. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 4. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp