Stylusorkestern – mitt eget Spinal Tap

11:07 4 Dec 2013

Året var 2007, och jag stod på toppen av min rockstjärnekarriär.

Allt började bara något halvår tidigare. Vi var ett gäng unga till inte så unga män som brukade träffas i kulvertarna under Umeå universitet. Där, i det högteknologiska Humanistlabbet (HUMlab) samlades vi någon gång i veckan för att avbryta studierna och göra det vi älskade allra mest: spela tv-spel. Vi plockade med oss våra bärbara Nintendo DS-enheter, kopplade samman oss (trådlöst!) och levde ut, fullständigt. Mario Kart DS, Tetris Attack och Meteos var några av spelen som gick varma. Och så en liten import-pärla som hette Daigasso! Band Brothers.

Daigasso var egentligen ett Band Hero i miniformat. Var och en av oss fick ansvar för ett instrument, och sedan gällde det att trycka på rätt knapp i rätt takt. Inte så avancerat, men väldigt svårt. Ambitionsnivån var aldrig särskilt hög. Vi spelade för lite för att bli riktigt bra, men tydligen gjorde det intryck ändå. En person från Bildmuséet hade hört oss spela, och ville att vi skulle uppträda under ”Kulturnatta” i Umeå. Vi hade naturligtvis aldrig sett oss som ett band innan, men nu började vi planera rep och fixa scenkostymer.

Vi spelade inför ett 20-tal personer. Det lät förjävligt. Men bollen var redan satt i rullning.

Lokalnyheterna fick nys om oss.

Sedan gick det fort. Vi spelade på Norrlandsoperan. Vi var med i tv-programmet Sverige. Vi red på samma våg som skateboard-åkande hundar och föräldrar som föder åttlingar brukar göra. Egentligen var det väl kanske omöjligt för bokarna på Hultsfredsfestivalen att inte höra av sig.

Om resan till festivalen, upplevelsen att ha backstage-pass och bara träffa Sahara Hotnights (som kommer från Robertsfors, ett halv stenkast från Umeå) och allt det andra finns mycket att skriva. Men jag lämnar det därhän för den här gången. Kolla istället på Rockfoto och tänk er oss, med tekniska problem och ungefär 150 pers i publiken. Tänk er Smoke on the water som extranummer. Tänk er obegränsad tillgång till läsk i logen innan spelningen.

Stylusorkestern var en brinnande stjärna som steg fort, och kraschade ännu fortare. Det började som ett konstprojekt och slutade med en rundgång under regntunga smålandshimlar.

9 kommentarer | “Stylusorkestern – mitt eget Spinal Tap”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. masterpapers skriver:

  You should include your thesis statement into your introduction paragraph. It should unite all your arguments. Forecast your arguments in a thesis statement. Present your best argument first

 2. Solution2Pass skriver:

  The Splunk SPLK-1002 Practice Test is a preparatory tool designed to help individuals get ready for the Splunk Core Certified Power User exam (SPLK-1002). It simulates the actual exam environment and assesses a candidate’s knowledge and proficiency in using Splunk’s search and reporting commands, creating knowledge objects, and manipulating data in Splunk Enterprise. This practice test allows test-takers to familiarize themselves with the exam format, question types, and content, aiding in identifying areas that require further study and enhancing their readiness to excel in the certification exam.

  Visit Page: https://www.solution2pass.com/SPLK-1002-questions.html

 3. As of my last knowledge update in January 2022, I don’t have specific information about ”Stylusorkestern.” It’s possible that it could be a group, organization, or project that emerged or gained recognition after that date, or it might be a niche or local entity that wasn’t widely known.

  If you are looking for more jobs then visit our website.recruitment agency for japan in pakistan. Thank you!

 4. Alfalah Host skriver:

  ”Stylusorkestern – Mitt eget Spinal Tap” är en fängslande och underhållande resa in i musikvärlden, med inslag av humor och överraskningar. Denna kreativa och unika produktion erbjuder en uppslukande upplevelse med en twist av äventyr och spänning. Det är ett måste för musikälskare och de som uppskattar en fräsch tolkning av klassiska musikdramer.

  Best Digital Marketing Agency In Pakistan. Alfalah host

 5. Allied materials skriver:

  ”Stylusorkestern – Mitt Eget Spinal Tap” orchestrates a symphony of comedic chaos, echoing the legendary satire.
  In this musical odyssey, hilarity ensues as egos clash and absurdity reigns supreme.
  Audiences embark on a riotous journey through the looking glass of rock ‘n’ roll, where every chord strikes a chord of laughter.

  ready mix concrete karachi

 6. ”The Stylus Orchestra – My Own Spinal Tap” likely denotes a humorous comparison between the Stylus Orchestra and the fictional band Spinal Tap, known for their exaggerated and comedic portrayal of rock music. This analogy suggests a similar vein of entertainment or eccentricity within the Stylus Orchestra’s performances, showcasing their unique and memorable approach to music. It highlights the band’s ability to captivate audiences with their dynamic and perhaps unconventional style, reminiscent of the iconic antics of Spinal Tap.

  Black car service

 7. Crafts Emporium skriver:

  The Stylus Orchestra promises a performance akin to ‘my own spinal tap,’ offering a symphony of creativity and innovation.

  As audiences anticipate the show, they prepare for a musical journey that transcends boundaries and resonates deeply with each listener.

  Keep your food piping hot with our stylish and durable hotpots. Whether you’re hosting a dinner party or enjoying a family meal, our hotpots ensure that your dishes stay warm and delicious until serving time.

  hot pot price in pakistan

 8. Spinal Tap is a fictional rock band created for the mockumentary film ”This Is Spinal Tap.” The band parodies the rock music industry with exaggerated characters and comedic situations. Their satirical portrayal has made Spinal Tap a cult classic, known for its humorous take on the music industry’s excesses and eccentricities.

  Best Eye Hospital In Pakistan.
  general Eye Clinics

 9. jonemartin skriver:

  The stylus orchestra is the Album by Stephen Webber, people like to listen during travelling,work and on events.

  Visit here https://icconstructionpa.com/home-remodeling-services-in-malvern-pa/ Remodeling Services Near Malvern PA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp