Dark Souls-veckan: Dag 2

11:02 11 Mar 2014

Dark Souls 2 släpps om tre dagar. Det firar Nöjesguiden med att ha Dark Souls-tema på spelbloggen hela vägen till spelet släpps (recension kommer senare i veckan!).

5 saker du inte visste om Dark Souls

– Till en början var det meningen att Dark Souls skulle heta ”Dark Ring”, men när namnförslaget nådde de engelskspråkiga kusterna drog någon i nödbromsen. Rövhålsreferenserna kändes inte helt fräscha. Och japanska högkvarterets andraförslag var inte mycket bättre: Dark Race.

– Dark Souls ursprung är inte helt lätt att hålla reda på. Demon Souls brukar av många räknas som originalet, men faktum är att obskyra Playstation-titeln King’s Field är vad det hela började på riktigt. King’s Field släpptes 1994 och spelas i förstapersonsperspektiv, så det är förståeligt om inte alla drar den slutsatsen. En spännande koppling spelen emellan är albinodraken Seath the Scaleless – som dök upp som en vänlig karaktär i King’s Field. I Dark Souls är hen inte alls trevlig (faktum är att hen drivits till galenskap efter att ha försökt skaffa sig odödlighetsfjäll).

– Högst upp på Undead Parish utspelar sig en av spelets många tuffa bossfighter. Just här är det emot två stycken Gargoyles du måste jonglera för att ta dig vidare. Stora flygande stendemoner låter ju ascoolt att slåss mot, visst? Från början var det tänkt att bossfighten här skulle vara mot en demontusenfoting. Inte riktigt lika coolt.

– Hur märker du att Dark Souls är ett spel från From Software? På flera sätt, egentligen. Men det finns ett särskilt intressant litet påskägg: Moonlight Sword. From Software har nämligen smugit in månskenssvärdet, i olika former, i alla spel i Dark Souls-serien. Men också i robotfesten Armored Core 5.

– Bättre fly än illa fäkta. Om det är något som är en läxa i Dark Souls-spelen är det att varje strid kan vara din sista. Därför gäller det att välja smart vilka strider som är värda att ta. Kolla till exempel på klippet nedan (tack Kawa!). Det som i det där klippet åstadkoms på en minut tog mig typ två veckor att göra.

Vilka är dina bästa Dark Souls-hemligheter?

2 kommentarer | “Dark Souls-veckan: Dag 2”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. charlieton skriver:

    Här är en hemlighet jag gillar: Seath är blind. Det hänvisas bara till i kuriosatext för en typ av rustning. Om man bär ringen som gör ens rörelser ljudlösa så kan faktiskt Seath inte längre följa efter en i striden. Hen har ju vanligtvis bara sin hörsel att förlita sig på.

    Det var redan roligt att tänka sig en gigantisk drake läsa böcker, men blindheten problematiserar denna del av berättelsen ännu mer. Är alla böckerna i Seaths bibliotek skrivna med blindskrift? Måste hens tjänare läsa högt? Hur kan man ens bedriva forskning om kristaller med dessa förutsättningar? Här finns många andra hemligheter att gräva fram, känner jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp