4 tips till dig som vill göra film baserad på tv-spel

10:58 27 Maj 2014

street_fighter_legacy.jpg

Spelkulturen är full av kreativa fans som omvandlar sin kärlek för spel till, bland annat, film. Och med anledning av en särskilt fan fic-tät månad (med bland annat ett polsk Another World-intro och en ambitiös Street Fighter-serie) listar Nöjesguiden nu fyra saker att tänka på när DU ska göra din egen fanfilm baserad på tv-spel.

4. Håll dialogen till ett minimum
Du har säkert sett Street Fighter-filmen från 1994 och tänkt, ”äh, kan Raul Julia agera så kan väl jag också!”. Men ärligt talat nu, skådespelandets konst är inte för alla. Och även om mycket kan förlåtas om du är svingrym på kampsportskoreografi så är risken stor att du inte håller måttet. Det spelar liksom ingen roll att du har brunt bälte i din småstads-dojo, eller att du är övertygad om att du har bäst inlevelse i din lajvargrupp. Ibland är det bäst att bara hålla käften. Gärna samtidigt som du bistert blickar ut mot horisonten.


Snaku.

3. Chilla med datoranimationerna
Där storfilmslirare som Michael Bay kan komma undan med en CGI- och effektbudget på ett par dollarmiljoner har fansen oftast en lite tunnare plånbok. Och även om du säkert är asmäktig på Maya så är risken att du inte riktigt behärskar grejen. Och då kommer dina drakar mer se ut som flygande grisar, dina rasande slott som duplo och dina digitala backdrops som… well, digitala backdrops. Ibland är less more, oavsett vad Yngwie tycker.


Final Fantasy-feels.

2. Go easy på perukerna
Det här med hår är ingen lek, alltså. Det är lite som den där uncanny valley-grejen. Ju närmare en verklig kalufs dina låtsaslockar ser ut, desto större blir effekten av ett misslyckande. Det är också här de absolut flesta fanfilmer faller. Jag skulle säga att 85% av alla fangjorda tv-spelsfilmer lider av dåligt håromdöme. Genregiganten Street Fighter, från 1994, visar hur illa det kan gå. Jean-Claude van Damme spelar Guile, en karaktär med spelhistoriens kanske mest ikoniska frisyr. JCVD:s frilla landar långt bortom helikopterplattan. Men just det behöver inte vara en dålig sak…

…vilket exemplifieras i samma rulle, då filmstylisterna fick gå LÖS på det brasilianska djungelmonstret Blanka. Det slutar illa.

1. Gör aldrig, aldrig porr.
Oavsett om allting annat i din produktion börjar barka, greppa aldrig efter den där enkla porr-utvägen. Och då inte bara för att det både är moraliskt förkastligt och släpar all den där mysiga fankärleken i den smutsigaste av smuts. Du kan också vara rätt säker på att någon redan gjort en porrfilm baserat på ett dåligt skämt om ditt favoritspel. Till exempel Brain Age, vars japanska porrversion lite löst översatt heter Dick Drilling Adult’s Lewd Word Training. Eller zombieporrfilmen (vem tyckte det lät som en bra idé?) Left 4 Head. Och förstås klassikern World of Whorecraft. Var inte den som gör en sån film. Var inte den som ser en sån film. Allra helst – var inte den som googlar en sån film. För ditt favoritspel kommer liksom aldrig vara sig likt efter det att någon stoppat in en bukett kukar i den.


Klart Brain Age, ett spel som handlar om att träna hjärnan med logiska utmaningar, har en porrparodi.

7 kommentarer | “4 tips till dig som vill göra film baserad på tv-spel”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Alex Marchant skriver:

  Thank you for the information! I was looking for and could not find it. you helped me! I found so many interesting things related to it but not found legitimate information and also found some interesting topic.
  You can check my blog about Relationship and Dating

 2. Sasha Grey skriver:

  I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well. Thanks…
  visit my blog for Clicker Test.

 3. Albert Bell skriver:

  I think this is among the so much vital information for me. I also suggest the blog about Fortnite Skin Generaator. Choose your favorite skin and make your gaming intresting.

 4. Robert Fox skriver:

  Valuable information. I found your site by chance, and I’m stunned why this accident did not take place earlier. Also, take a look at my blog about Fortnite. It gives information about Skin Generator. Read an article and get Free Skins for Fortnite.

 5. Isabella Jackson skriver:

  This is an awesome and interesting article. Great things you have always shared with us. I also suggest an article about the Craap Test. test your content

 6. sophia taylor skriver:

  Great information. Lucky me, I found your website by chance. you can visitRice Purity Test . You can simply celebrate life. You feel comfortable around people, and always have a good word for everyone. then you Must read it and share it.

 7. sophia taylor skriver:

  Thanks for the article post. Great. you need to visit the blog to know about theAverage rice purity score . The score of your purity test will range from 0 to 100. The higher your score is the purer you are. Visit our blog for getting more information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp