Xbox One i Sverige i september AKA Dagens i-landsproblem

3:20 18 Mar 2014

Ja, visst kan det tyckas vara en fånig detalj. I november förra året lanserade Sony och Microsoft nästa generation. Det var förhållandevis episkt. Typ så där som det brukar vara vid ett generationsskifte. För att ge ett exempel på hur episkt det var: South Park-gänget firade nextgen-lanseringen det med en triologi avsnitt som mixade Game of Thrones med Dawn of the Dead – och i slutänden hajpade det nu släppta Stick of Truth (ett rollspel i South Park-miljö).

I Sverige blev det inte riktigt så. Microsoft väntade nämligen med att lansera sin Xbox One i vissa länder. Sverige till exempel. Microsoft meddelar nu, efter lång tystnad, att de kommer lansera Xbox One i Sverige i september i år. Sverige, Norden (med undantag för Island – som verkar få vänta ett tag till), har alltså sjunkit till Argentinas, Israels och Saudiarabiens prioritetsnivå.

Det är förstås ett enormt i-landsproblem. Men fortfarande. Titanfall, som är något av Xbox Ones ”exklusiva” killerapp för tillfället, är redan släppt till PC. Alla som haft någon slags pepp på det (och har en någorlunda duglig PC) spelar det redan (läs mer om det här i morgon!). En försenad konsol utan intressanta spel. Varför ska vi köpa den? Har ni ett svar?

Själv ser jag fram emot Microsofts övertalningskampanj. Det finns en hel del badwill att kompensera för.

3 kommentarer | “Xbox One i Sverige i september AKA Dagens i-landsproblem”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Very efficiently written information. It will be beneficial to anybody who utilizes it, including me. Keep up the good work. Thor Love and Thunder Merchandise

  2. Jack Olier skriver:

    Blockchain consulting services are comprehensive and based on a holistic viewpoint. We excel at delivering end-to-end Blockchain development projects. Whether you need general Blockchain Development, Strategy Assessment, Blockchain Solution Design, or Blockchain Asset Management Solutions, we have you covered. Our team of Blockchain experts assesses your technology needs and infrastructure to help best integrate Blockchain into your business process.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg