Trailer Park Thursday!

10:37 10 Apr 2014

Svenskt var det här! Och så lite osvenskt med!

Hotline Miami 2: Wrong Number

I Göteborg sitter två begåvade unga herrar och snickrar på uppföljaren till ett av de bästa indieactiontitlarna någonsin: Hotline Miami. En top down, Alien Breedsk våldsodyssé genom ett neonskimrande 80-tals-Miami. Ett spel som dessutom kundre skryta med ett av spelhistoriens kanske bästa soundtrack (ryktet gör gällande att till och med musikkännaren (nej, det skriver jag inte bara för att han är min chef) Amat Levin ska ha uppskattat det). Kommer uppföljaren hålla hela vägen? Kommer vi kunna ta oss förbi den omdebatterade våldtäktsscenen? Kommer spelet vara lika självkritiskt som originalet var?

Allt jag ser är att det går att lägga skjutvapnen på sidan och blasta som en OG. Det räcker för att upprätthålla min hajp.

SOMA

I Helsingborg sitter ett gäng begåvade herrar och snickrar på ytterligare ett i raden av spel som gör allt för att skrämma oss från vettet. Penumbra- och Amnesia-spelen gjorde Frictional Games världskända som mästare på psykisk, tryckande skräck. Och om den senaste trailern för SOMA är något att gå efter lär det här inte bli ett steg i någon annan riktning. Lägg därtill klaustrofobiska undervattensmiljöer, liksom.

Blackwell Epiphany

”Peka och klicka-genren är död”. Om jag fick ett textkommando för varje gång jag sett eller hört någon hävda det skulle jag få ihop till en hel bok. Och om jag fick en hel bok för varje gång någon inledde en text om ett nytt peka och klicka-spel med att hävda motsatsen skulle jag ha böcker nog för ett helt bibliotek.

Wadjet Eye Games och Dave Gilbert ska avsluta Blackwell-trilogin, åtta år efter att det första spelet i serien släpptes. Vi kan, som vanligt, vänta oss charmig pixelgrafik och mysig b-filmskänsla. Om bara ett par veckor släpps Blackwell Epiphany. Vill du testa ett demo kan du göra det här. Och om du inte kan hålla dig utan verkligen måste spela ett ”nytt” peka och klicka-spel, köp Gemini Rue från samma utvecklare.

Bonus: Starr Mazer

Starr Mazer är inte ett spel, det är bara en trailer för något som borde bli ett spel. Internet, do ur thang. Det här måste bli av!

Starr Mazer from Imagos Films on Vimeo.

2 kommentarer | “Trailer Park Thursday!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. rihan skriver:

    I love your site very much I also want to make a website but I do not make it but your website is very sweet great website

  2. kkk skriver:

    I love your site very much I also want to make a website but I do not make it but your website is very sweet great website

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp