Hip-hop + spel = <3?

12:03 26 Maj 2014

Vi måste snacka om det här med musikvideor och tv-spelsvurm.

Så här: jag är den första att erkänna att jag är svag för det. Stoppa in ett myntpling från Mario i din låt och du har min uppmärksamhet. Gör en musikvideo där du sugs in i en tjock-tv och IK+-fightas i tre och en halv minut – och jag kommer titta. Varje gång jag hör Biggie rappa ”Super Nintendo, Sega Genesis – when I was dead broke, man I couldn’t picture this” smälter jag. Jag tror inte jag är ensam om det här.

Det finns förstås massor att säga om det här. Om tv-spelen som en klassmarkör. Om nerdcore (låt mig återkomma till Mega-Ran/Random, han förtjänar ett eget inlägg). Men det måste också sägas att det är en smal väg att vandra, det där. Och det måste göras snyggt. För lika lätt som den globala gamerpeppen kan lyfta ditt youtube-klipp, kan det också sänka dig om du behandlar det ovarligt.

Som ”Vocab Slick” som släpper gamerflörtande video och samtidigt snackar om att ”refresha” din framerate. Come on, son.


 

Här är min topp 3-lista över spelrelaterade (hiphop)musikvideor.

D Double E – Streetfighter Riddim

Okej, jag har inte riktigt släppt den här grime-grejen än. Eller det är kanske inte så konstigt eftersom jag fortfarande älskar Drum’n’bass, UK garage, 2-step, UK Funky och allt vad de nu kan tänkas heta. Så när D Double E hjärtar Streetfighter har jag ruskigt svårt att sitta still. BLUKUBLUKU!

Pato Pooh – Follow Me

Jag hade äran att intervjua det unga geniet Maceo Frost, han som gjorde Pato Poohs Follow Me (featuring hardcoregamern Adam Tensta), för en text till Cap & Design för ett par år sedan. Där berättade Maceo grundligt om både sin kärlek till spel och hur han gjort videon till Follow Me. Svårt att inte älska.

Gowe – Aurora

Jag har ingen som helst aning om vem Gowe är. Och ärligt talat är jag inget jättefan av låten. Men videon. VIDEON. Allt det här grundar sig naturligtvis i min kärlek för Paul Robertson, en pixelkonstnär som bland annat varit inblandad i Scott Pilgrim- och Mercenary Kings-spelen.

Vilka är dina favoriter och vilka har jag missat?

10 kommentarer | “Hip-hop + spel = <3?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sam Maxwell skriver:

  I think that the click speed test is a self-defining thing. You click, click and click for the limited period of time. In this test, you check your clicking speed (Click Test).

 2. arvind rao skriver:

  This is the easiest way to know how to hack an Instagram account online without downloading any file or anything. visit here https://myighack.com/

 3. Get professional coursework help from UK native experts to boost your grades. We at assignment editors pro have a dedicated team of coursework experts that provide the best consultancy to students and academic professionals. Get in touch now with our experts and choose your coursework expert to boost your grades.

 4. Think360studio skriver:

  Why should you work with the top ReactJS development Agency? What justifies choosing Think360studio? On numerous listing platforms, the company has been listed as one of the Top ReactJs App Development Companies in the USA. due to the ease with which our team’s expertise enables firms to construct interactive user interfaces for high-end web app development solutions.

  https://think360studio.com/usa/nodejs-development-california

 5. I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark
  your blog and test it again here regularly. I am relatively sure I’ll be informed of lots of new
  stuff properly here! Best of luck with the following!
  field sales tracking software

 6. Thank you so much for sharing this amazing article.

 7. I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark
  your blog and test it again here regularly. I am relatively sure I’ll be informed of lots of new
  stuff properly here! Best of luck with the following!

 8. valentina rosy skriver:

  new jersey divorce lawyerThank you for providing such a beautiful content and Your blog provided some useful information.Keep on sharing more.your explanations was too good.Each of your stuff is so pleasurable and valuable.Keep on sharing more.

 9. What a fantabulous post this has been. Never seen this kind of useful post. I am grateful to you and expect more number of posts like these. Thank you very much

  divorce lawyers fairfax va

 10. ”Can you elaborate on the connection between HIP-HOP and SPEL, and how they contribute to creating a meaningful <3 (heart) experience?"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp