Damsel in distress gånger en miljard

2:32 21 Mar 2014

Jag skrev lite om Metal Gear Solid: Ground Zeroes igår, angående spelets lanseringstrailer. Ground Zeroes är alltså en slags prolog till ett spel som kommer senare i år(?) – Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Jag har, precis som jag föreställer mig att många andra MGS-fans, ett lite problematiskt förhållande till Metal Gear-serien och dess skapare – Hideo Kojima. Han är en man som målar med breda penseldrag. Det finns tillfällen då jag gillar det. Men det blir också ofta ostigt och pseudopretentiöst – uppblandat med sexism och prutthumor på ett väldigt märkligt sätt.

Men i Ground Zeroes tar Kojima och hans mannar det steget för långt.

Nedan följer lättare spoilers.

Agenten som Snake ska befria heter Paz Ortega Andrade. Hon hade en roll i Peace Walker också, där hon framställdes som en oskyldig skolflicka (men senare visade sig vara en dubbelagent). Snake har kontakt med personen som håller Paz fångad under ett antal tillfällen under spelet. Skullface, som huvudboven kallas, torterar Paz grovt. Bland annat genom att låta gängvåldta henne, genom att tvinga en annan fånge ha sex med henne, genom att piska henne – och plantera bomber i både hennes mage och vagina. Bomberna är tänkte att sprängas när Snake räddar Paz.

Tanken är förstås att måla upp Skullface som den ondaste personen som någonsin satt sin fot på jordskorpan. Men det är också ett sånt fruktansvärt överanvändande av Damsel in distress-tropen Sarkeesian försökt få spelbranschen att förstå att det inte finns ord. Och det i prologen till ett spel som redan fått massiv kritik för översexualiserande av de få kvinnliga karaktärer som finns med i spelet.

Jag blir så jävla less.

Bilden är tagen från Peace Walker, där ett av bonuskapitlen går ut på att dejta Paz. Är du riktigt duktig kan du få se henne i underkläderna också. Eftersom aaarAGGKGGALÖMFa

19 kommentarer | “Damsel in distress gånger en miljard”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Adrian Westerberg skriver:

  Men sen fick vi ju dejta Kaz!
  https://www.youtube.com/watch?v=ykEj_TIg1NE

 2. Showbox skriver:

  However, many sources of help are available. Some sources of help are free or low cost, such as resources from the IRS and other organizations. Alternatively, you can hire a tax professional to assist with filing your taxes.

 3. Tutuapp skriver:

  Preparing and filing your income taxes can be a difficult task. There are a lot of different forms and documents needed, as well as many different ways to file.

 4. niki12345 skriver:

  The Canon, the famous brand has everything in it’s variety starting from their cameras, to cinematography solutions to the scanner as well as printers – each single thing has its own specific productivity.Download from https://chcanonijsetup.com and setup on your device. Canon printers are all in one printer that facilitates print, copy and scan. The canon printers are designed for personal as well as business use.

 5. alina skriver:

  Tplinkrepeater.net ia s default web address that can be used to sign into web interface of the tplink repeater login page.Once you complete tplink repeater login steps,you will be able to access your extender settings.

 6. rihan skriver:

  This article of yours is amazing, I keep coming to the site, your site is the most powerful site in the world. You share this website a lot and we also share your site.
  https://lingerdigital.com/pixel-gun-mod-apk-unlimited-coins/

 7. Very informative post I really like it. Happy to hear about it more. charlie spring coat

 8. world skriver:

  You share this website a lot and we also share your site.Replica Gucci Handbags Sale

 9. Ojo skriver:

  tigt og registreret kørekort på vores hjemmeside uden at gå til eksamen eller tage den praktiske prøve. alt, hvad vi behøver, er dine data, og de vil blive logget ind i systemet inden for de næste otte dage. Kørekort skal gennemgå samme registreringsprocedure som dem, der udstedes på køreskoler

 10. Ojodds skriver:

  ottimi contenuti ragazzi, mi hanno davvero aiutato molto dopo tanto tempo, continuate a fare un buon lavoro

 11. Blaq skriver:

  Køb et rigtigt og registreret kørekort på vores hjemmeside uden at gå til eksamen eller tage den praktiske prøve. alt, hvad vi behøver, er dine data, og de vil blive logget ind i systemet inden for de næste otte dage. Kørekort skal gennemgå samme registreringsprocedure som dem, der udstedes på køreskoler.

 12. Blaq skriver:

  Ótimo conteúdo, pessoal, realmente me ajudou muito depois de um longo tempo, continue com o bom trabalho

 13. aaasq skriver:

  tent guys, really helped me a lot after a long time, keep the good job kicking

 14. Really good post thanks for your post admin. song lyrics in tamil.
  apple pay

 15. world777 skriver:

  I read this post your post so nice and very informative post thanks for sharing this post.

 16. cricket id skriver:

  hi I have a passion to visit websites in my free time. thanks for all articles.

 17. It’s amazing post. Thank you so much for sharing…

 18. Regards for the fantastic blog. It was extremely helpful to me. continue to share such concepts in the future as well

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp