Brevbomber, rasism och getoffer – historiens värsta spel-PR

8:53 28 Maj 2014

Australiska nyhetskontoret Ninemsn fick ett paket här om dagen. Paketet innehåll ett litet svart kassaskåp. På sidan av skåpet satt en fyrsiffrig kod, tillsammans med ett meddelande som uppmanade reportern att kolla sin telefonsvarare. Det var bara ett problem: reportern hade ingen telefonsvarare. Och när hen knappade in koden i kassaskåpet började det pipa.

Bombsquaden som öppnade det lilla svarta skåpet hittade en kopia av nysläppta Watch Dogs, en keps och en mössa. Journalisterna på Ninemsn konstaterade krasst att det här var PR som gått långt bortom gränsen för vad som är okej.

Men det här var inte första gången spel-PR gått för långt (och här snackar vi alltså om en bransch vars mässor ligger i motorbransch-nivå när det kommer till snubbighet).

4. Let’s party like it’s 200 f. kr.

När God of War 2-släppet firades på en grekisk ö gjordes det med ett synnerligen bacchiskt tema. Inbjudna journalister och branschfolk bjöds på traditionella läckerheter och fick träffa både kroppsmålade bruttor och en livs levande Kratos, spelets huvudfigur. Och kvällen innehöll också, som varje god orgie, slakt av levande get.

3. Pappa betalar

”All PR är bra PR” skriver snart någon smart i kommentarerna. Ett ”get out of jail free”-kort är till exempel svinbra PR. Acclaim lovade att dom skulle betala din fortkörningsböter om du blev gripen på väg för att köpa Burnout 2. Det var samma Acclaim som försökte köpa reklamplats på faktiska gravstenar, och planerade att kasta in målade duvor på tennisplanen under Wimbledon.

2. Synda och fynda 

När Electronic Arts gjorde PR på Comic Con för Dante’s Inferno, en slags God of War-klon med egentligen inga som helst litterära ambitioner, trampade de rejält i PR-klaveret. De utlyste en tävling som uppmanade folk att fota sig själva med booth babe, på så syndfulla sätt som bara möjligt – och sedan posta resultatet i sociala medier. Priset var en ”syndig natt” med två heta brudar, en limo, en paparazzi-fotograf och en ”chest full of booty”. Vad det nu kan tänkas betyda i sammanhanget.

1. Det vita hotet 

Hur marknadsför du bäst att du ska släppa en vit version av din handhållna tv-spelskonsol? Jo, genom att slentrianslänga in lite grava rasistiska hot, så klart. I Amsterdam hände just det här när Sony skulle lansera en vit version av Playstation Portable. Skitsamma i Hollands historia av kolonialism, förtryck och hat – klart det här är ”roligt” och lite ”edgy”. Idioter.

17 kommentarer | “Brevbomber, rasism och getoffer – historiens värsta spel-PR”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tove skriver:

  PAHahahahaha, jag känner inte att jag insett vidden av spelbranschens idioti innan jag läst detta, tappar hakan verkligen :D
  Kan ju lägga till att skrattet fastnar i halsen efter ett tag. Känslan när man inte vet om man ska skratta eller spy (Y)

 2. 1. **Letter Bombs:**
  – **Comment:** Instances of letter bombs or any form of violence are deeply troubling and condemned. These actions are not only illegal but also pose serious risks to individuals and communities. It’s crucial to prioritize peaceful means of addressing grievances and conflicts.

  2. **Racism:**
  – **Comment:** Racism is a pervasive and harmful societal issue that affects individuals and communities worldwide. Addressing racism requires collective efforts, education, and a commitment to promoting equality and understanding. Conversations surrounding racism should aim to foster empathy, challenge biases, and work towards creating inclusive environments.

  3. **Scapegoating:**
  – **Comment:** Scapegoating involves unfairly blaming a person or a group for problems or issues. It is a harmful behavior that often stems from prejudice or a desire to deflect responsibility. Recognizing and challenging scapegoating is essential for promoting fairness, justice, and cooperation within communities.

  If you are looking for more jobs then visit our website.best recruitment agencies in pakistan.Thank you!

 3. Alfalah Host skriver:

  The combination of letter bombs, racism, and scapegoating represents a low point in gaming public relations history, tarnishing the industry’s reputation. Such actions not only harm individuals but also perpetuate harmful stereotypes and divisiveness within the gaming community. Addressing these issues requires a collective effort to promote inclusivity, respect, and responsible behavior in gaming and beyond.

  Best Digital Marketing Agency In Pakistan. Alfalah host

 4. Allied materials skriver:

  In the tale of brevbomber, racism, and deceit’s bitter flavor,
  Michael Gill unearths the depths of history’s most odious game of PR,
  A narrative woven with threads of manipulation and moral decay.The combination of letter bombs, racism, and scapegoating represents a low point in gaming public relations history, tarnishing the industry’s reputation
  Addressing these issues requires a collective effort to promote inclusivity, respect, and responsible behavior in gaming and beyond.

  concrete pump karachi

 5. Alfalah Books skriver:

  The convergence of letter bombs, racism, and scapegoating within gaming PR epitomizes a disastrous failure in communication and crisis management.

  This egregious mishandling not only damages reputations but also highlights the urgent need for accountability and sensitivity in addressing social issues within the gaming community.

  As a cautionary tale, it underscores the importance of ethical conduct and inclusivity in fostering a safe and welcoming environment for all gamers.

  best GST Registration Company in Pakistan.

 6. ”Historiens värsta spel-PR” syftar vanligtvis på misslyckade eller kontroversiella PR-kampanjer inom spelindustrin. Det kan handla om dåligt mottagna marknadsföringsstuntar, missvisande reklam eller händelser som genererat negativ publicitet för ett spel. Att undvika historiens värsta spel-PR är viktigt för att upprätthålla ett positivt varumärkesrykte och undvika skador på försäljningen och spelarens förtroende.

  Best Eye Hospital In Pakistan.
  general Eye Clinics

 7. The problem of hate speech, racism, and bomb threats in gaming culture is extremely alarming and needs to be addressed right away. In addition to being ethically repugnant, using such methods to threaten and injure people damages the reputation of the gaming community as a whole. To create a secure and welcoming atmosphere for all participants, action must be made to confront and eliminate these practices. Together, let’s denounce these acts and work to create a gaming community that is more kind and upbeat.

 8. Hur kan företag och marknadsförare inom spelbranschen balansera mellan att skapa intresse för sina produkter genom kreativa PR-stuntar och att respektera allmänhetens säkerhet och välbefinnande? Telkom University

 9. Müller skriver:

  Intressant artikel om historiens värsta spel! Jag skriver just nu på min uppsats och funderar på att använda hausarbeit-schreiben för hjälp. Det är fascinerande att se hur kontroversiella spel har påverkat spelindustrin. Bra att ha sådana insikter när man analyserar spelens historia.

 10. horogim186 skriver:

  https://devs.keenthemes.com/question/contact-dogecoin-support-number-dogecoin-customer-service [Contact™] Dogecoin Support Number | Dogecoin Customer Service – KeenThemes

 11. horogim186 skriver:

  https://data.richmondgov.com/nominate/482188 [Talk”AA ]Can you cancel an American flight ticket ~ What is American’s cancellation policy

 12. horogim186 skriver:

  https://data.richmondgov.com/nominate/482610 [AA Updates ]full guide for name correction on american airlines flight change Date

 13. horogim186 skriver:

  https://data.richmondgov.com/nominate/482610 [AA Updates ]full guide for name correction on american airlines flight change Date

 14. Alisa skriver:

  It’s simple to think that additional costs are exclusive to those bothersome low-cost airlines who need to extort passengers with ancillary fees in order to make up for the money they lose on profoundly reduced tickets, but that isn’t actually the case.

  In addition, regular airlines charge us passengers a number of fees or levies for the supplementary services they provide. Let’s examine a few of those charges for Alaska Airlines and offer some advice on how to stay clear of them.

 15. Falisha Manpower skriver:

  ”Letter bombs, racism, and scapegoating – the worst gaming PR in history” refers to a controversial incident where a gaming company faced severe backlash for its mishandling of sensitive issues. This debacle highlighted the consequences of poor communication, cultural insensitivity, and ethical lapses in the gaming industry. It serves as a cautionary tale, emphasizing the importance of responsible corporate conduct and inclusive practices in fostering a positive gaming community.

  Best recruitment agency

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp