Byt kön med Oculus Rift (NSFW)

10:30 9 Maj 2014

Träna dig på att köra Mars rover. Testa hur din protes känns innan du får på dig den. Behandla posttraumatisk stress. Träna strids- och drönarpiloter. Jag har tappat räkningen på antalet o-speliga Oculus Rift-projekt jag stött på under det senaste året. Vissa bra, andra mindre… bra.

Här är de fem bästa icke-traditionella sätten att använda en Oculus Rift på.

5. Lev med lagg

Jag vill ju egentligen inte göra reklam för något här, men Umeå energis reklam film ”Living with lag” är så pass bra att den ändå måste få en plats. Äntligen någon annan än en gammal Counter-Strike-spelare som tar millisekunderna på allvar.

4. Glidflyg

”Gamers har väl inga IRL-vänner”, skrattar killen som fick skägg i mellanstadiet. Nej, kanske inte. Om så är fallet kommer tyska projektet ”haptic turk” (den första som drar ”vem vare som lyfte”-skämtet vinner) inte fungera alls. Men om du mot förmodan både är gamer OCH har ett gäng vänner som är beredda att lyfta dig och/eller spreja dig i ansiktet med vatten kan det här vara det bästa någonsin för din inlevelse.

3. Bli avrättad

”Disunion” är redan lite av en klassiker i Oculus-kretsar. En giljotinsimulator kanske inte är det främsta användningsområdet för Virtual Reality, men chockvärdet första gången du testar det här lär ju vara rätt hög.

2. Lek fågel

Att bara ha en VR-hjälm på skallen (som dessutom inte har särskilt utvecklade rörelsesensorer) räcker ju bara så långt. Det har kanske framför allt utvecklarna av Birdly insett. Deras lösning var att snickra ihop en hel fågelkropp åt dig. Det här är ju lika dumt som det är awesome. Årets julklapp 2016? En enorm Birdly-enhet i varje hem?

1. Byt kön

Det ser ju kanske lite funky ut i den här videon, men jag föreställer mig ändå att känslan måste vara sjukt märklig – förutsatt att rörelsen du gör och rörelsen du ser är någorlunda synkad. Också en liten fördröjning skulle ju kunna vara förödande (se Umeå Energis genialiska reklamfilm tex). Men ändå sjukt fascinerande idé.

Har jag missat något? Kommentera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg