VÄRLDENS BÄSTA MOBILSPEL (vecka 19)

10:14 7 Maj 2014

Okej, nytt inslag på spelbloggen. Chefs-Parisa har UPPREPADE gånger bett mig skriva mer om mobilspel (trots att jag tror att hon främst är en Nintendo 64-spelare?), och nu tar jag tag i det på riktigt. Jag har liksom inte låtit bli att skriva om det pga att jag INTE spelar mobilspel. Tvärtom. Jag spelar väldigt mycket mobilspel. Anyways, här kommer det nya spelbloggsinslaget:

VÄRLDENS BÄSTA MOBILSPEL, det vill säga den här veckan. De tre (eller fler?) bästa mobilspelen jag spelat under veckan som gått.

FTL – Advanced Edition

Nu är den äntligen här, den bärbara versionen av ett av tidernas bästa rymdskeppshanterarroguelikes. Premissen är enkel: du har ett rymdskepp, du jagas av rasistrebeller (och eftersom det utspelar sig i ett universum med utomjordingar kan vi alltså på riktigt prata om ”raser”, något som inte är riktigt lika fräscht IRL) och du måste ta dig genom fientlig rymd till Federationens hembas. Låter inte så svårt va? FEL. Det är det. Att mikrohantera sina små rymdfarare är inte bara svårt dock, det är sjukt roligt också. Advanced Edition är en slags komplett variant av det Kickstartade spel som funnits ute ett bra tag till stationära plattformar. Nu när det finns till mobila enheter har du ingen ursäkt att inte bli den bästa stjärnpiloten sedan herr Solo.


Pris: 75 kr
Köp här

Hitman GO

Den skallige Agent 47 har varit ett hushållsnamn i spelkretsar sedan år 2000. Fem spel och en film har det blivit för den danskfödde laboratorieodlade lönnmördaren. Inte en enda gång under de 14 år som gått har jag tänkt tanken att Hitman-spelen skulle göra sig bra i brädform. Inte förrän jag fick Hitman GO i nävarna. Det här är nämligen en slags nedkokad variant av vad Hitman-spelen är. Fia med dödlig knuff, typ. Och (något jag aldrig trodde att jag skulle säga om ett brädspel) det är så sjukt stiligt. Kolla själv!


Pris: 38 kr
Köp här

Botanicula (endast iPad)

Känner du till Machinarium? Ett underbart litet äventyrsspel om en vilsen liten robot. Kanske har du spelat något av de mysiga Samorost-spelen? Minsta gemensamma nämnaren för de här spelen är tjeckiske konstnären Jakub Dvorsky. Botanicula är hans, och Amanita Designs, senast släppta spel – och nu också till iPad. Ett sött och finurligt litet äventyrsspel.


Pris: 38 kr

Köp här

Veckans gratislir:
Metal Slug Defense

Metal Slug är en av mina absoluta favoritactionserier ever. Alltså verkligen. Metal Slug Defense är inte alls som originalspelen, här handlar det om castle defence snarare än run’n’gun, men det är ändå ganska roligt. Som vanligt med gratislir måste vi dock varna för IAP (in app purchase).


Pris: Gratis
Ladda ner här

Veckans rea:
Shadowrun Returns 
(enbart på ipad)

Klassiskt Super Nintendo-lir tillbaka i isometrisk mobilversion. Lite som det EPISKA X-Com, fast med mer cyber, samt punk.


Pris: 38 kr (50%!)
Köp här
 

4 kommentarer | “VÄRLDENS BÄSTA MOBILSPEL (vecka 19)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. idolizedbefitting skriver:

    There is a lot of love that I have for your website. I, too, have a desire to create a website, but I have not yet done so. However, your website is extremely nice and wonderful. https://basketball-stars.net

  2. briansclub skriver:

    Great article! I found the insights really informative. It’s always fascinating to delve into topics like this. If you’re interested in learning more, be sure to check out briansclub for additional information and resources. Happy exploring!

  3. Kodexo Labs skriver:

    Kodexo Labs – one of the top generative AI companies, specializes in providing cutting-edge Generative AI Development Services . By utilizing the power of innovative algorithms and our expertise in artificial intelligence and machine learning, we provide cutting-edge solutions for companies in a variety of industries. Our team of qualified experts is committed to providing high-quality generative AI development services that increase productivity, streamline procedures, and open up new opportunities for your business.

  4. briansclub skriver:

    ”Interesting article! It’s intriguing to see how platforms like briansclub cm are shaping the landscape of online transactions. Their commitment to security and reliability is commendable, offering users peace of mind in an increasingly digital world.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp