Intel försöker backa ur PR-katastrofen – men rör sig inte ur fläcken

10:15 6 Okt 2014

Hatmobben som driver #GamerGate långt bortom förnuftets sans – och ja, det är för sent att diskutera något annat än hatkultur och misogyni här – lyckades ju nyligen få Intel att dra tillbaka sin annonskampanj från Gamasutra. Och nu har det stora mikroprocessorföretag själva gått ut och officiellt meddelat varför de gjort som de gjort.

We take feedback from customers seriously. For the time being, Intel has decided not to continue with our current ad campaign on the gaming site Gamasutra. However, we recognize that our action inadvertently created a perception that we are somehow taking sides in an increasingly bitter debate in the gaming community. That was not our intent, and that is not the case. When it comes to our support of equality and women, we want to be very clear: Intel believes men and women should be treated the same. And, diversity is an integral part of our corporate strategy and vision with commitments to improve the diversity of our workforce. And while we respect the right of individuals to have their personal beliefs and values, Intel does not support any organization or movement that discriminates against women. We apologize and we are deeply sorry if we offended anyone.

Det korta svaret, tolkat genom Spelbloggens ”truthrayspecs” (som tidigare använts för att avkoda Gamereactor-meddelanden) ser ut så här:

”Vi är ledsna att vårt ställningstagande tolkats som ett ställningstagande. Nu ber vi om ursäkt men fortsätter samtidigt att ta ett ekonomiskt ställningstagande.”

Intel står alltså fast vid sitt beslut att dra tillbaka annonskampanjen från Gamasutra. Detta efter antifeministiska påtryckningar. PR-katastrofen är ju redan ett faktum, men kanske inser företaget att mängden hat de skulle få från de mest extrema Gamergate-trollen skulle göra mer skada än den position de befinner sig i nu? Men visst hade en önskat att Intel hade visat sig ha lite mer ryggrad?

5 kommentarer | “Intel försöker backa ur PR-katastrofen – men rör sig inte ur fläcken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna Sortti skriver:

  Vad sägs om att vi går ihop några tusen konsumenter och förklarar för Intel att vi inte kommer överväga att köpa en Intelprodukt förrän de tar sitt förnuft till fånga?

 2. SPEL – Michael Gill skriver:

  Ja, en hoppas ju att backlashen blir större åt andra hållet nu, Anna.

 3. Kelly skriver:

  We are getting back into the age of pokemon go hacking at http://pokemongohacker.net online and get free pokecoins and more.

 4. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 5. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp