Misogyna gamergate-trollens nästa mål: att förstöra julen

9:00 15 Okt 2014

Att många av de som ”kämpar” för GamerGates sak är dåliga personer har varit klart sedan dag ett. Men nu kommer nästa, nästan övertydliga bevis:

GamerGate-folket vill förstöra julen för oss.

Operation Krampus är en fortsättning på Operation Disrespectful Nod. Tanken är att de gaters som engagerar sig i det här ska göra två saker:

1, Mailbomba de spelföretag som skickar recensionsexemplar till de spelsajter där feminister (och andra ”Social Justice Warriors”) får utrymme. Få spelföretagen att sluta skicka recensionsexemplar – eftersom dessa spelsajter ”hatar sina läsare/gamers/etc”.

2, Om företagen i punkt 1 inte slutar skicka spel för recension, se till att julhandlarna får reda på att spelföretagen stödjer ”anti-konsument”-röster. Detta görs genom att sprida ordet i #BlackFriday och #CyberMonday.

Vissa av 8chan-postarna talar till och med om att gå så långt som att underblåsa de kritiska journalisternas teser. Tanken är att detta ska svartmåla spelen – och få den stora massan (föräldrarna) att låta bli att köpa spel till jul. Detta ska i sin tur slå hårt mot spelindustrin.

operation_krampus_1.jpg

Operation Krampus vill gå ”Jack Thompson” på spelbranschen. Jack Thompson var en ambulansjagande advokat som försökte göra sig ett namn genom att ge sig på spelkulturen i allmänhet och Rockstar (de som gjort Grand Theft Auto) i synnerhet. Att gå Jack Thompson på spelindustrin innebär helt enkelt att de ska fungera som megafoner för den kritik SJW-journalisterna för ut. Kritiken mot sexismen och rasismen ska lyftas upp – för att förstöra för de traditionella spelföretagen. I sin hets mot SJW-journalisterna står alla medel till buds för dessa Operation Krampus-personer. De är beredda att skada spelbranschen som sådan för att uppnå sina mål. De är till och med beredda att hjälpa sina svurna fiender att få ut sina budskap.

operation_krampus_2.jpg

Det är otroligt svårt att inte skratta åt det här. Mitt i all misogyni och människoförakt ger sig nu de missionerande trollen sig på julen. Och de gör det bakom en fana täckt av svart (jul)bock med tillfångatagna småbarn i en väska på ryggen. Det enda som fattas nu är väl att de börjar odla pyttesmå mustascher också.

En gater har insett vad ”journalisterna” som ger Gone Home bra betyg faktiskt ställer till med. VARFÖR TÄNKER INGEN PÅ BARNEN (som kanske tvingas spela Gone Home istället för Mario och Halo)?!

Bakom allt det här finns förstås ett avgrundsdjupt och mörkt allvar. GamerGate-ivrarna fortsätter sitt korståg mot journalister som enbart gör sitt jobb. De fortsätter astroturfa och mailbomba företag för att få dem att dra tillbaka sitt ekonomiska stöd till spelsajter där dessa journalister arbetar. De fortsätter försöka tysta – samtidigt som de predikar om sin egen rätt till yttrandefrihet.

Det är inte utan att en undrar hur det här ska sluta. Om det ens går att nå ett slut på den här ständigt nedgående spiralen av skit. Den enda lösningen som jag ser är att spelföretagen – utvecklarna, distributörerna, mellanleden – gemensamt ställer sig upp och säger ifrån. Men kommer det hända? Kommer de större spelföretagen ens våga ta ställning? Jag är rädd att det inte kommer hända förrän det är för sent.

…men jag skulle inte oroa mig särskilt mycket för julen.

6 kommentarer | “Misogyna gamergate-trollens nästa mål: att förstöra julen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. SPEL – Michael Gill skriver:

 2. Pelle Kanin skriver:

  Känns dock som att folk Jack Thompson och Leland Yee kom lindrigt undan i jämförelse med de senaste månadernas attacker.

 3. jenny miller skriver:

  We are having this clash royale hack online at http://clashroyalefreehack.com/ for free gems and gold online.

 4. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 5. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 6. anjli20 skriver:

  I like your post thanks for sharing this article

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg