Anita Sarkeesian ställer in föreläsning efter terrorhot

9:30 15 Okt 2014

sarkeesian_utah.jpg

Och samtidigt som trollen försöker förstöra julen tvingas Anita Sarkeesian ställa in en föreläsning på Utah State University. Hon, och universitetet, har mottagit hot om ”mass shootings”. Hot som verkligen borde vara värda att ta på allvar. Men inte i Utah. Detta eftersom polisen vägrar undersöka om besökarna är beväpnade (vilket i sin tur bland annat beror på att Utah har VÄLDIGT lösa lagar och regler kring var en får bära vapen). Visst är det lätt att tänka att det bara handlar om ännu ett pojkstreck, så kallad Swatting (även om det i sig borde anses som något långt bortom alla pojkstreck). Men frågan är när det här ska börja tas på allvar på riktigt. Måste någon dö för att det ska hända?

UPPDATERING: Det här hotet emailades in från en av skolans studenter. Standard Examiner har publicerat mailet, som går att läsa här, hotar personen med att ta med sig gevär, pistoler och rörbomber till skolan och ”skriva sitt manifest i [Anitas] blod”. I mailet refereras till ”Montreal-massakern”, utförd av Marc Lépine i december 1989. Precis som i Lépines självmordsbrev skriver studenten i hotmailet att ”feminister förstört” hens liv – och att Lépine är en hjälte för män över hela världen. Det här är antifeministiska terrorister.

email-threat.jpg

7 kommentarer | “Anita Sarkeesian ställer in föreläsning efter terrorhot”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jan Bidner skriver:

  Helt jävla otroligt!

 2. Mats Nylund skriver:

  …och nu kan studenten ifråga se fram emot 10-15 år bakom galler, eller?

 3. Per Bengtsson skriver:

  Folk på r/kotakuinaction ser det.. lite annorlunda.

  http://www.reddit.com/r/KotakuInAction/comments/2je1f9/utah_state_university_newspaper_where_anita_was/

  Varning för deprimerande läsning.

 4. Anna Sortti skriver:

  Hela den här situationen blir bara sjukare och sjukare. Och sorgligare.

  Dessa hatiska människor kastar bajs rakt i ansiktet på den spelkultur de påstår sig värna om. När som helst nu skulle det kunna publiceras en rapport om att tv-spel föder våld, och det sorgliga är att den rapporten skulle ha rätt.
  Och hade rapportförfattaren varit kvinna skulle hon säkerligen ha fått utstå kommentarer som ”Tv-spel föder inte alls våld, j-la h-ra! Jag ska våldtaochmördadig!!!!”
  Jag hade ärligt talat inte blivit förvånad.

  Sorgligt, som sagt.

  Tack Michael för att du håller oss uppdaterade.

 5. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 6. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 7. Abrar Ak skriver:

  I¡¦ve read several just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how much attempt you place to create the sort of wonderful informative web site. Click Here

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg