Japanske Spindelmannen är det bästa du sett

12:53 21 Jan 2015

Nu är det ju så här, att jag är inte bara tv-spelare – jag har en hög andra nördiga intressen också. Jag samlar på leksaker och actionfigurer, till exempel. Och läser sällan böcker utan bilder (dvs grafiska noveller aka serietidningar). Och visst, det här är en ”spelblogg”. Men ALLT kan väl inte handla om spel jämt? Nej, just det.

Det här inlägget kommer i alla fall att handla om min första kärlek. Spindelmannen. Jag älskade honom innan jag fullt ut förstod vad känslan ens betydde. Långt innan jag visste vad (eller hade förälskat mig i) tv-spel var, faktiskt. Den inbitne Spider-Man-nörden har ju säkert redan sett det här, och vet allt om det. Men för mig är den japanska, ruskigt orelaterade Spindelmannen-tv-serien inte mer än en legend. En källa av en outtömlig ström av episka gif-animationer. Inget annat. Tills nu.

Japanska Spindelmannen var inte riktigt som den spindel vi känner. Till exempel kunde han förvandla sig till en sviiinstor robot (med det genialiska samt fullt logiska namnet Leopardon):

…och han hade inga problem att använda riktiga vapen mot skurkarna:

Och nu kan jag äntligen se det. Avsnitt 1, som ursprungligen visades på japansk TV den 17 maj, 1978.

En kommentar | “Japanske Spindelmannen är det bästa du sett”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Svante Allmungs skriver:

    När jag var yngre spenderades alldeles för många timmar på skolans bibliotek med japanska Spider-Man. Inte helt missnöjd med det livsvalet ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp