Microsofts avslöjar framtidens glasögon: Hololens

9:23 22 Jan 2015

Microsoft höll en presskonferens igår gällande Windows 10. Och eftersom Microsoft är Microsoft och inte, säg, Apple, kändes det så där spännande att bänka sig framför. Men jösses vad fel en kan ha. Microsoft hade nämligen bakat in en till liten nyhet.

Hololens.

Det här är inte Oculus Rift, det är ingen Virtual Reality-hjälm. Hololens är en augmented reality-hjälm, om något. En apparat som placerar operativsystemet i hela ditt synfält – och interagerar med verkligheten runt omkring dig. Och tanken är att Hololens ska komma ut samtidigt som Windows 10. Jag kan ärligt talat erkänna att det här är första gången min kalender har en markering för ett Windows-släpp.

Hololens ser helt fantastisk ut på idékonceptstadiet. Enligt de som haft möjlighet att testa maskinen är den inte riktigt så klockren som klippet vill få den att vara. Domen ”imponerande men väldigt prototypig” verkar vara allmän åsikt. Alltså lite som samtliga VR-hjälmar just nu. En mäktig grej med Hololens är att den inte behöver kopplas in i en annan maskin för att funka, allt finns liksom redan i (den ännu ganska stora) apparaten.

Framtiden. Snart är den här.

13 kommentarer | “Microsofts avslöjar framtidens glasögon: Hololens”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. 4liker apk skriver:

  awesome technology

 2. 4liker skriver:

  Those people inviting new things feel good some people wasting like me filmywap apk

 3. This is the way we should be knowing about the screen recorder.

 4. showboxsave.com skriver:

  Hey if you want best website to watch and download online movies then must try my link.

 5. Brother has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people,Solutions.brother.com/windows is a official website to download latest drivers.

 6. Brother has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people, You can Visit here to get latest and updated setup software for Brother USB and wireless all model printers or you can visit Solutions.brother.com/windows also.

 7. Canon has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people, You can Visit here to get latest and updated setup software for canon.com/ijsetup USB and wireless all model printers.

 8. Canon has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people, canon.com/ijsetup is a official website to download latest drivers.

 9. Sam skriver:

  Canon has been known for manufacturing printers and its services are enjoyed by a number of people. To get latest & updated drivers for canon printer all models, visit canon.com/ijsetup and download driver free.

 10. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 11. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 12. This was an excellent article. Thank you for sharing it.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG