Spännande trailer för We Happy Few

1:23 23 Mar 2015

We happy few. Så heter det senaste spelet jag såg en trailer för som gjorde mig intresserad.

Berättelsen utspelar sig i ett alternativt 1960-talets England. Pleasentville och They live är referenserna en drar från filmens värld. Med spelen som måttstock liknar det inte så lite Bioshock, innan det där undervattniska paradiset(?) fullständigt barkade. Här verkar det som att experimentet lyckades. Storebror ser dig och nåde dig om du inte håller humöret uppe. Ät dina lyckopiller nu!

Det finns inte så mycket info om spelet ute än, Compulsion games har ju knappt gjort mer än visat upp sin första trailer (se nedan). Men det är ändå lätt att dra slutsatser om tematiken. Om hur vi stöps en form och om hur ifrågasättande av just den formen kvävs, både på ett strukturellt och en individnivå. Det kan ju lika gärna handla om sexualitet som en meta-kritik av spelcommunityt, och allt däremellan.

Det ser i alla fall väldigt spännande ut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg