Sexköp i GTA har aldrig varit smutsigare

10:55 21 Nov 2014

Jag älskar Grand Theft Auto-serien. Ja, faktum är att jag lagt absurda tidsmängder på nästan samtliga av Rockstars spel – trots att de ofta tangerar gränsen för vad som är okej (och stundtals trampar långt över gränsen). Ironin och sarkasmen har alltid räddat upplevelsen, på något sätt. När Rockstar nu släpper Grand Theft Auto 5 till nextgen-konsolerna, ett av förra årets mest spelade spel för egen del, har de uppgraderat upplevelsen rejält. Allt är väldigt mycket snyggare, livligare.

Och så en liten skillnad till: perspektivet går nu att ändra så att du kan se i förstapersonsvy. Alltså ur ögonen på den rollfigur som du spelar för tillfället. Den här till synes marginella skillnaden, som jag sågade när jag hörde talas om den först, gör all skillnad. Kolla på klippet nedan, till exempel (tack för länken FZ-Tomas!) (OBS TRIGGERVARNING):

Att köpa prostituerade är ju bortom rimligheten redan när du ser det ske i tredjepersonsvy, men när jag ser det här klippet blir jag så sjukt mycket mer illa berörd (mycket beroende på vad som händer i slutet, så klart). Och visst, jag kan välja att inte köpa sex i spelet. Men det här är det kanske extremaste fallet av en intressant observation. Allting blir nämligen så otroligt mycket mer personligt när du ser genom rollfigurens ögon. Jag har inte statistik på det ännu, men jag är övertygad om att jag spelar på ett helt annat sätt i nextgen-versionen av GTA 5. Skjuter färre. Kör lugnare. Det kanske låter självklart, men för mig var det otroligt slående. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det.

Det ska bli otroligt intressant att se hur det här tas emot av framför allt den amerikanska allmänheten. Rockstar har ju inte riktigt ett perfekt förflutet.

6 kommentarer | “Sexköp i GTA har aldrig varit smutsigare”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Micke skriver:

  Jag kan förstå att många är upprörda över detta. Men många skrev att det är jävligt för att små barn spelar detta.
  Jag kan säga att jag älskar gta, men hade jag haft barn så hade jag inte spelat ett sånt spel när barnet är i närheten eller låtit barnet spela det. Just i sånna fall så är det upp till föräldrarna att sätta ner foten och inte va så förbannat lama. Tycker ni att krigs spel är ok?? Spel som bara går ut på att döda andra. Men det är kanske ok. Kanske bara jag som tycker lite att det är upp till föräldrar att säga nej till vissa spel som ens barn spelar. Tror inte ni tillåter att er 10 åring sitter och kollar på porr filmer. Varför tillåtet ni dem att spela spel som b.l.a GTA??????

 2. jenny skriver:

  We can hope for some good cheats from this website at http://mygtacheats.com online.

 3. Philosophy of nursing can be defined as a specific statement used to review the beliefs, values, ethical principles, and motivation of a nurse. It is a presentation of a perspective that a nurse has about the practice, education, and ethics of patient care.

 4. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 5. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 6. Your blog got me to learn a lot,thanks for shearing, nice article.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg