Ny miniserie från Feminist Frequency!

9:00 1 Apr 2015

Anita Sarkeesian är tillbaka! Den här gången fokuserar framgångsrika och fantastiska Feminist Frequency på de positiva (kvinnliga) karaktärer som faktiskt, då och då, dyker upp i spel. De (de trovärdiga och starka kvinnokaraktärerna) är inte många, men de som är bra är (i många fall) riktigt bra. Som karaktären i första avsnittet av miniserien, till exempel:

The Scythian. Det finns inte ord för hur mycket jag älskade Sword & Sworcery när det kom till iPad. Det har fortfarande ett av de vackraste och bäst designade exemplen på modern pixelgrafik. Och det har massvis med stämning, ett par spännande fighter och en hel del intressanta pussel. Och så har det The Scythian. En slags tystlåten, mänskligare Conan-liknande karaktär. En nomad som reser land och rike runt med sin sköld och sitt svärd nära till hands. 

Hon är så jävla grym.

Superbrothers, kanadensiska Capy games och grymma musikern Jim Guthrie skapade tillsammans det största argumentet för mig att köpa en surfplatta. Jag ångrade mig aldrig.

Det är kanske tidigt att recensera FemFreq-miniserien redan efter ett avsnitt, men ett litet omdöme får det ändå bli. Att måla fan på väggen och aldrig komma med konstruktiva argument är kritik de feministiska (spel)analytikerna ofta bemöts med. Det här är (ytterligare) ett bevis för att den kritiken är felaktig. Samtidigt kan jag känna att Sarkeesians udd går lite förlorad när hon inte är helt fokuserad på att tematiskt plocka isär spelen och spelkulturen – för att förklara dem med teorier om struktur och makt. Men som peppbränsle – och speltips – är det här guld värt.

12 kommentarer | “Ny miniserie från Feminist Frequency!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. sebastian skriver:

  Så Anita Sarkeesians kvinnliga idealkaraktär är någon som inte har någon back-story, ingen personlighet, inga karaktärsdrag, ingen själ. Hmm….ok. Och detta ska vara bra för att? Känns som att du hyllar denna person enbart för att hon kallar sig själv för feminist.

 2. Leffe skriver:

  en fråga bara. varför ignorerar du all kritik mot sarkeesian om först fram av kvinnor?

  Här är en:
  https://www.youtube.com/watch?v=dK1Qh2a0qWc

  Här är en till:
  https://www.youtube.com/watch?v=9MxqSwzFy5w

  Eller är det för att det inte passar din agenda?

 3. Simon skriver:

  Varför nämner du inte att han som är med och skriver manus till Feminist Frequency, Jonathan McIntosh, är en total hycklare? Din rapportering om Anita Sarkeesian är fruktansvärt vinklad.

  https://www.youtube.com/watch?v=oN0MJOBQi-o

 4. Simon skriver:

  Varför nämner du inte att han som är med och skriver manus till Feminist Frequency, Jonathan McIntosh, är en total hycklare? Din rapportering om Anita Sarkeesian är fruktansvärt vinklad.

  https://www.youtube.com/watch?v=oN0MJOBQi-o

 5. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 6. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 7. Tim skriver:

  Feminist Frequency is an independent nonprofit organization. Your donations make our educational videos available for free without any advertising.

  Home Cleaning Services in Maplewood NJ

 8. jamesmith skriver:

  The articles on your website celebrate the power of creativity in problem-solving, showcasing inspiring stories of innovation and ingenuity.jungkook euphoria jacket

 9. Tom Anderson skriver:

  Find out how to build rapport and connection with your audience through engaging and informative content. apoc yellow jacket

 10. Tom Anderson skriver:

  Explore the psychology of transparency and honesty in content that builds trust. apoc yellow jacket

 11. Tom Anderson skriver:

  Unlock the secrets of effective storytelling techniques that tap into the psychology of trust. apoc yellow jacket

 12. Tom Anderson skriver:

  Gain insights into the cognitive processes that contribute to trust-building in content. apoc yellow jacket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG